Είμαστε όλοι Παπούλιες
18.2.2012 - 10:34:50 PM 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη η 18η Φεβρουαρίου, εορτή του Λέοντος (Πάπα), Λέοντος (Μοναχού) και των Παρηγορίου, Αγαπητού και Πιουλίου.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ, και έψησε ντονέρ και λουκάνικα (με σως). Στην Πύλη του Βραδεμβούργου, το συγκεντρωμένο πλήθος χόρεψε συρτάκι, χασάπικο και τσιφτετέλι, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες. Στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, οι ιθαγενείς επιδόθηκαν σε ομαδικά όργια, με έμφαση στο πισωκολλητό. Στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, οι πιστοί ολόλυζαν για τον χαμό της Πόλης και τα κανάλια γεμίσανε από τα τυμπανιαία πτώματα των αθλητών του Χριστού. 

Στα Τίρανα και στην Πρίστινα, στο Πιτέστι και στο Πλοέστι, στο Πλόντιβ και στο Χάσκοβο, στο Πρίλεπ και στην Ποντγκόριτσα, στο Τοκάτ και στην Καλοψίδα, μαζεύτηκαν μερικοί άνθρωποι που φώναξαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν «Είμαι κι εγώ Έλληνας», είτε γιατί το πιστεύανε είτε γιατί το θέλανε πολύ, κι έλαβαν ως απάντηση «Δεν ακούω, πάρε το μηδέν», «Δε σφάξανε», «Ποιος είναι ο κύριος», και «Gloria, gloria in excelcis».
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Χειλάκι πετροκέρασο
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers