Ευπώλητος και Φαίδρα
4.3.2012 - 11:33:33 PM 

Ο Κύριος Πρώην Πρύτανης ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά με σύντομη (αλλά πόσο βαρυασήμαντη!) παρέμβασή του στα Νέα. Διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι και ο Δήμος γενικώς ετόλμησαν να εισάγουν έναν νεολογισμό δίχως να τον συμβουλευτούνε πρώτα, αυτόν, τον άνθρωπο που έχει όλες τις σωστές απαντήσεις.

Το θέμα ήταν τα λεγόμενα generic drugs.  Τα οποία ο Κύριος Πρώην Πρύτανης δεν τα ονομάζει «γενερικά», όπως θα περίμενε κανείς, αλλά φρίττει με τη χρήση του όρου «γενόσημα», ο οποίος είναι «κρυπτικός, παρασυνδέεται με γένεση ή και γέννηση πραγμάτων και καταλήγει στο να είναι σκοτεινός, ακατάληπτος και παροδηγητικός». Μάλιστα! Και σκοτεινός, και ακατάληπτος, και παροδηγητικός (ότι και να σημαίνει αυτό το τελευταίο! Παροδηγώ και σε σκέφτομαι, λοιπόν...) 

Και τι αντιπροτείνει ο Κύριος Πρώην Πρύτανης, που να είναι φωτεινό, καταληπτό και αντιπαροδηγητικό; Μα... προφανέστατα, το «ομοιοδραστικά» ή το «αντιτυπικά» ή το «παράγωγα». Περιμένατε τίποτε λιγότερο από τον άνθρωπο που λανσάρισε το «ευπώλητον»; Πώς τολμήσατε να μην τον ρωτήσετε; 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
› 
Άθενς μπάι νάιτ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers