Να παρελάσουν οι γονείς.
22.3.2012 - 10:40:26 PM 


Οι μαθητικές παρελάσεις είναι κακό πράγμα. Πρόκειται για μια άσκηση εξουσίας και επιβολής των μεγάλων, όχι πειθαρχίας των μικρών. Το σχολείο δεν είναι στρατώνας και δεν πρέπει να γίνει, όπως δεν πρέπει να γίνει εκκλησία, γήπεδο, τεκές, μπουρδέλο, κι ένα σωρό άλλα άσχετα πράγματα.

Οι μαθητικές παρελάσεις ταλαιπωρούν τα παιδιά από το νηπιαγωγείο. Ο λόγος ύπαρξής τους έχει ξεπεραστεί (αν υποθέσουμε ότι κάποτε υπήρχε πραγματικά) και θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί μαζί με τις ποδιές, το πολυτονικό, τη σοκολάτα Κροκάν και το Eau Sauvage.

Οι μαθητικές παρελάσεις, όπως όλες οι παρελάσεις, είναι γελοίο θέαμα. Στις πόλεις δείχνουν τι σούργελο κοινωνία έχουμε, και στην επαρχία τι άλλο σούργελο κοινωνία έχουμε. Όλα αυτά στην καμπούρα των μαθητών που -για να μην το ξεχνάμε- είναι παιδιά. 



Τα επεισόδεια που σημειώθηκαν στις τελευταίες παρελάσεις και η συζήτηση για αστυνόμευση και καταστολή δείχνουν ακριβώς ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι ληγμένες εκδηλώσεις που έχουν αρχίσει και κακοφορμίζουν. Θα έπρεπε να είχαμε ξεμπερδέψει εδώ και χρόνια κι όχι να φαίνεται ότι εξαναγκαζόμαστε τώρα να ζητάμε την κατάργησή τους.

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
› 
Υποεκτιμά τη νοημοσύνη μας
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers