Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
   Γλυκά
Τάρτες με καρύδι και μπαχαρικά
Υλικά
για 8-9 ατομικές τάρτες
 
Για τη ζύμη:
100 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο
50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
180 γραμμ. αλεύρι, κοσκινισμένο
30 γραμμ. αμύγδαλο λευκό, σε σκόνη
1 μέτριο αυγό
1 κ.κ. τόνκα*
 
Για τη γέμιση:
30 γραμμ. ζάχαρη
100 ml μέλι
4 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
¼ κ.κ. κανέλλα
¼ κ.κ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.κ. τόνκα
150 γραμμ. καρύδια
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ και με το φτερό ή το κάπα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
 
Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ τη ζάχαρη με το μέλι και τα αβγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 
Συναρμολόγηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Με τη ζύμη που ετοιμάσαμε ανοίγουμε φύλλο, το στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένα σκεύη για τάρτες και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Γεμίζουμε τις τάρτες με τη γέμιση που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με τα καρύδια. Ψήνουμε για άλλα περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
* Η τόνκα είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε άρωμα. Μπορείτε να την προμηθευτείτε ολόκληρη ή σε σκόνη από τα μαγαζιά μπαχαρικών. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε, αφού 1-2 γραμμάρια είναι υπεραρκετά. Αν δεν βρείτε τόνκα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γαρύφαλλο.
 
   Γλυκά