Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
   Γλυκά
Τάρτα με φράουλες και καμένη ζάχαρη
Υλικά
υλικά για 8-10 ατομικές τάρτες
 
Για τη βάση:
200 γραμμ. βούτυρο κρύο ή μαργαρίνη (όχι soft)
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για την κρέμα:
450 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
100 γραμμ. ζάχαρη
1 αυγό
4 κρόκοι αυγών
50 γραμμ. κορν φλάουρ
1 λοβός βανίλιας, κομμένος κάθετα στη μέση
100-150 γραμμ. φράουλες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
ζάχαρη για το κάψιμο
Εκτέλεση
Για τη βάση: Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να «ξεκουραστεί». Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Απλώνουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο, αφού την έχουμε βάλει ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μην κολλάει, και τη στρώνουμε σε φορμάκια διαμέτρου 10 εκ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό τους μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Για την κρέμα: Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μαζί με τον λοβό βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και όλα τα αυγά. Προτού πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το ⅓ στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που πρέπει να ακουμπάει στην επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη χτυπάμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ.
 
Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε τις τεμαχισμένες φράουλες μέσα στις τάρτες, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις καίμε με το φλόγιστρο (ή σε πολύ δυνατό γκριλ για 1-2 λεπτά) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
 
   Γλυκά