Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
   Γλυκά
Μπλακ φόρεστ με κεράσια
Υλικά
για 10 άτομα
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γραμμ. ζάχαρη άχνη (και λίγη ακόμη για πασπάλισμα, προαιρετικά)
50 γραμμ. μαρμελάδα φράουλα
200 γραμμ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους
150 γραμμ. κουβερτούρα 50-55% κακάο, τριμμένη (για γαρνίρισμα)
 
Για τη βάση:
3 αυγά
80 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. αλεύρι
15 γραμμ. κακάο σκούρο
 
Για το σιρόπι:
200 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. νερό
40 γραμμ. kirsh (λικέρ κεράσι)
Εκτέλεση
Για τη βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ ωσότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, κοσκινισμένα, ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
 
Για το σιρόπι: Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το σιρόπι από την αρχή, ώστε να έχει κρυώσει όταν πρόκειται να ραντίσουμε τη βάση. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε. Αδειάζουμε το σιρόπι σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το kirsh.
 
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη ωσότου γίνουν σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε τη βάση σε τρεις ισόπαχες φέτες. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία φέτα από τη βάση, με ένα πινέλο τη βρέχουμε με κρύο σιρόπι και την καλύπτουμε με τη μαρμελάδα. Απλώνουμε 150 γραμμ. από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τα μισά από τα κεράσια. Τοποθετούμε τη δεύτερη φέτα από τη βάση, βρέχουμε με σιρόπι, καλύπτουμε με άλλα 150 γραμμ. από τη σαντιγί και απλώνουμε τα υπόλοιπα κεράσια. Τελειώνουμε με την τρίτη φέτα από τη βάση, την οποία βρέχουμε επίσης με σιρόπι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
   Γλυκά