Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
   Γλυκά
Σουδάκια με φρέσκα φρούτα
Υλικά
για περίπου 40 σου
 
Για τα σου:
90 ml γάλα πλήρες
90 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
80 γραμμ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (περίπου 180 ml)
 
Για τη γέμιση:
300 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
30 ml Cointreau
φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τα σου: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε περιοδικά ώσπου να κρυώσει. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αυγό ανακατεύοντας με σύρμα έως ότου γίνει μαλακή ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και σχηματίζουμε με αυτό μπαλάκια διαμέτρου 2-3 εκ. πάνω σε μια λαδόκολλα αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 2-3 εκ. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Για τη γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν σφιχτή σαντιγί. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα και το Cointreau ανακατεύοντας απαλά.
 
Συναρμολόγηση: Κόβουμε οριζόντια τα σου και αφαιρούμε την κορυφή τους. Τα γεμίζουμε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κορνέ, γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
Tips
• Αν ο φούρνος μας έχει δυνατό αέρα, είναι προτιμότερο να ψήσουμε στο πάνω-κάτω, τοποθετώντας τη λαμαρίνα στη μεσαία σχάρα.
• Δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
• Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε να σχηματίσουμε τα σου χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια.
 
   Γλυκά