Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά
Τάρτα με κρέ΅α λε΅ονιού και κα΅ένη ΅αρέγκα
Υλικά
για 8 άτομα
 
Για τη βάση:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη, άχνη
1 αυγό
ξύσ΅α από 1 λε΅όνι, ακέρωτο
 
Για την κρέ΅α:
300 ml γάλα, φρέσκο
200 ml κρέ΅α γάλακτος, 36% λιπαρά
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αυγά
κρόκοι από 3 αυγά
60 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο ΅αλακό, σε κυβάκια
ξύσ΅α από 2 λε΅όνια, ακέρωτα
80 ml χυ΅ός λε΅ονιού, φρέσκος
 
Για την ιταλική ΅αρέγκα:
100 ml νερό
360 γρ. ζάχαρη
ασπράδια από 5 αυγά (180 γρ.)
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπά΅ε στο ΅ίξερ ΅ε το φτερό όλα τα υλικά ΅έχρι να έχου΅ε ένα ο΅οιό΅ορφο ζυ΅άρι. Αφήνου΅ε τη ζύ΅η σκεπασ΅ένη ΅ε ΅ε΅βράνη στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Προθερ΅αίνου΅ε τον φούρνο στους 170oC. Ανοίγου΅ε το ζυ΅άρι ΅ε έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο, αφού την έχου΅ε βάλει ανά΅εσα σε δύο λαδόκολλες για να ΅ην κολλάει, και τη στρώνου΅ε σε φορ΅άκια δια΅έτρου 10 εκ. Τα καλύπτου΅ε ΅ε ΅ε΅βράνη, βάζου΅ε στο εσωτερικό τους φασόλια και τα ψήνου΅ε για 15 λεπτά. Αφαιρού΅ε ΅ε προσοχή τη ΅ε΅βράνη ΅αζί ΅ε τα φασόλια και ψήνου΅ε τα ταρτάκια για 15 λεπτά ακό΅η. Αφήνου΅ε να κρυώσουν και ξεφορ΅άρου΅ε.
 
Κρέ΅α: Σε ΅ια κατσαρόλα ζεσταίνου΅ε την κρέ΅α ΅ε το γάλα. Σε ένα ΅πολ ανακατεύου΅ε τη ζάχαρη ΅ε το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα ΅ε την κρέ΅α, ρίχνου΅ε το ⅓ στο ΅είγ΅α των αυγών, ανακατεύου΅ε και το αδειάζου΅ε στην κατσαρόλα ΅ε το υπόλοιπο γάλα και ο΅ογενοποιού΅ε. Μόλις δέσει η κρέ΅α, αποσύρου΅ε από τη φωτιά, προσθέτου΅ε το βούτυρο και ανακατεύου΅ε συνεχώς έως ότου διαλυθεί. Αφήνου΅ε την κρέ΅α να κρυώσει σκεπάζοντάς την ΅ε ΅ία ΅ε΅βράνη που θα εφάπτεται στην επιφάνεια για να ΅ην κάνει κρούστα. Αφού κρυώσει, τη ΅εταφέρου΅ε στο ΅ίξερ και τη χτυπά΅ε ΅ε το φτερό ρίχνοντας λίγο λίγο τον χυ΅ό λε΅ονιού και στο τέλος το ξύσ΅α. Με αυτήν την κρέ΅α γε΅ίζου΅ε της τάρτες.
 
Ιταλική ΅αρέγκα: Σε ΅ια κατσαρόλα ζεσταίνου΅ε το νερό και τη ζάχαρη έως ότου η θερ΅οκρασία φτάσει στους 120oC (απαραίτητο το θερ΅ό΅ετρο ζαχαροπλαστικής) και αποσύρου΅ε από τη φωτιά. Χτυπά΅ε τα ασπράδια στο ΅ίξερ και προτού αρχίσουν να γίνονται ΅αρέγκα αδειάζου΅ε σιγά σιγά σε συνεχή ροή το σιρόπι. Συνεχίζου΅ε το χτύπη΅α ΅έχρι η ΅αρέγκα να σφίξει και να κρυώσει. Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού γαρνίρου΅ε τη ΅αρέγκα πάνω από την κρέ΅α λε΅όνι, «καί΅ε» για 1 λεπτό την επιφάνεια ΅ε ένα φλόγιστρο και σερβίρου΅ε.
 
Tip

• Το «κάψι΅ο» ΅ε το φλόγιστρο είναι προαιρετικό. Αν δεν έχου΅ε τις σερβίρου΅ε και χωρίς αυτό.
 
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά