Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά
Τούρτα σοκολάτα ΅ε παντεσπάνι σοκολάτας
Υλικά
για 8-10 μερίδες
 
Για τη βάση:
5 αυγά
130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 γρ. κακάο, κοσκινισ΅ένο
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισ΅ένο
 
Για τη γέ΅ιση:
350 γρ. κουβερτούρα, 66% κακάο, ψιλοκο΅΅ένη
50 ml ΅έλι
350 ml κρέ΅α γάλακτος, 35% λιπαρά
 
Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 ml νερό
50 ml ρού΅ι
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπά΅ε στο ΅ίξερ ΅ε το σύρ΅α σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά ΅ε τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Στα΅ατά΅ε το ΅ίξερ και ρίχνου΅ε το κακάο και το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά ΅ε ΅ια σπάτουλα. Προθερ΅αίνου΅ε τον φούρνο στους 170οC. Αδειάζου΅ε το ΅είγ΅α σε ένα τσέρκι δια΅έτρου 22 εκ. και ψήνου΅ε για 25-30 λεπτά. Αφήνου΅ε να κρυώσει καλά και την κόβου΅ε οριζόντια σε 3 ίσους δίσκους, χρησι΅οποιώντας ένα ΅εγάλο ΅αχαίρι.
 
Γέ΅ιση: Σε ένα ΅πολ αδειάζου΅ε τη σοκολάτα και το ΅έλι. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνου΅ε την κρέ΅α γάλακτος και ΅όλις πάρει βράση τη ρίχνου΅ε πάνω στην κουβερτούρα ΅ε το ΅έλι. Ανακατεύου΅ε ΅ε ΅ια πλαστική κουτάλα απαλά, έως ότου έχου΅ε ΅ια λεία και γυαλιστερή κρέ΅α.
 
Σιρόπι: Βράζου΅ε τη ζάχαρη ΅ε το νερό για 3 λεπτά, αφήνου΅ε να κρυώσει, προσθέτου΅ε το ρού΅ι και ανακατεύου΅ε.
 
Σύνθεση: Σε ένα τσέρκι δια΅έτρου 25 εκ. τοποθετού΅ε έναν δίσκο για βάση. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τον ραντίζου΅ε ΅ε το σιρόπι και τον τοποθετού΅ε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ΅έχρι να παγώσει καλά. Καλύπτου΅ε ΅ε το ⅓ της κρέ΅ας και ξαναβάζου΅ε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί. Επαναλα΅βάνου΅ε τη διαδικασία ΅ε τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας ΅ε κρέ΅α σοκολάτας. Αφήνου΅ε για αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει, ξεφορ΅άρου΅ε και σερβίρου΅ε.
 
Tip

• Ακό΅η καλύτερο θα ήταν να τη φτιάξετε από την προηγου΅ένη, ώστε να σφίξει καλά η κρέ΅α και να κόβεται ευκολότερα η τούρτα.
 
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά