Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Αγαπημένες Συνταγές   Μαγειρευτά
Σουκρούτ
Αυτό το Αλσατικό φαγητό σε μερικά εστιατόρια του Παρισιού σερβίρεται με ειδική ιεροτελεστία, χύνοντας στην πιατέλα ½ μπουκάλι σαμπάνια. Η συνταγή που σας δίνουμε είναι απλούστερη και ελαφρύτερη, αλλά εξαιρετικά νόστιμη –και εύκολη.
Υλικά
1 κιλό ξινό λάχανο*
8 φέτες μπέικον
8 λουκάνικα Φραγκφούρτης
8 λουκάνικα χωριάτικα
4 μπριζόλες χοιρινές καπνιστές
1 κουτάλι σούπας κύμινο ολόκληρο
1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
½ μπουκάλι κρασί
Εκτέλεση
Βάζετε το λάχανο σε μια κατσαρόλα, αφού πρώτα το ξεπλύνετε, και το αφήνετε να σιγοβράσει με το μισό κρασί και το μπέικον ψιλοκομμένο για ½ ώρα.
Στη μισή ώρα επάνω προσθέτετε το κύμινο σε σκόνη και το ολόκληρο, και, σ’ ένα τηγάνι, με πολύ λίγο βούτυρο, τηγανίζετε τα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μπουκιές. Όταν ψηθούν, τα ρίχνετε μαζί με το ζουμί τους, μέσα στην κατσαρόλα με το ξινό λάχανο, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Αφού σιγοβράσουν όλα για άλλη ½ ώρα, προσθέτετε τα λουκάνικα Φραγκφούρτης και τις μπριζόλες, τις οποίες τοποθετείτε προσεκτικά πάνω στο λάχανο, να ζεσταθούν καλά.
Σερβίρετε με πατάτες βραστές και μουστάρδα με τις μπριζόλες και τα λουκάνικα Φραγκφούρτης.
 
* Ξινό λάχανο είναι το λάχανο τουρσί που κατασκευάζεται βιομηχανικά και το βρίσκετε στον μπακάλη χύμα, σε μεγάλα δοχεία. Είναι νόστιμο, εύπεπτο και διαιτητικό.
(από το: 1990 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με 215 διεθνείς συνταγές και 365 δίστιχα ή τετράστιχα ελληνικών τραγουδιών, επιμέλεια Λένα Σαββίδη, Ερμής, 1988)
 
Αγαπημένες Συνταγές   Μαγειρευτά