Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Επιδόρπια - Γλυκά
Γλυκιά πίτσα με κανέλλα και αχλάδια βρασμένα σε κρασί
Υλικά
μια πίτσα 6 ατόμων
 
Για τη ζύμη:
Τα υλικά για όποια από τις δύο ζύμες για γλυκιά πίτσα προτιμάτε (ζύμη για “γλυκιές πίτσες” ή ζύμη για σκεπαστές “γλυκές πίτσες”)
 
Για τη γέμιση:
600 γραμμ. ξηρό κόκκινο κρασί
3 μεγάλα αχλάδια, ολόκληρα, χωρίς φλούδα
2 ξυλάκια κανέλλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Ανοίγουμε, σε μια λαδόκολλα, τη ζύμη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τα αχλάδια και την κανέλλα. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα σταδιακά, για περίπου 1 ώρα, έως ότου πάρουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα γύρω γύρω. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες επάνω στη ζύμη αφήνοντας γύρω γύρω κενό 2 εκ. Διπλώνουμε την άδεια ζύμη προς τα μέσα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Προαιρετικά, σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
 
Tip
• Στο κρασί που βράσαμε τα αχλάδια μπορούμε να προσθέσουμε 100 γραμμ. ζάχαρη και να συνεχίσουμε το βράσιμο ώσπου να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Μπορούμε με αυτό να συνοδεύσουμε την πίτσα μας ή να το χρησιμοποιήσουμε ως σος παγωτού.
 
Επιδόρπια - Γλυκά