Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Επιδόρπια - Γλυκά
Κρέμα με τυρί μασκαρπόνε, μαρέγκες και φρούτα
Υλικά
υλικα για 8-10 άτομα
 
Για τις μαρέγκες:
ασπράδια από 4 αυγά, μικρά
200 γραμμ. ζάχαρη
 
Για την κρέμα:
2 φύλλα ζελατίνας (10 γραμμ.)
350 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
φρούτα εποχής, κομμένα σε κύβους, για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τις μαρέγκες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140οC. Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μείγμα φτάσει περίπου στους 50οC. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 15-20 λεπτά έως ότου σφίξει η μαρέγκα. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα κορνέ, σχηματίζουμε μπαστουνάκια σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Για την κρέμα: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε 30 ml ζεστό νερό. Χτυπάμε με το σύρμα το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη έως ότου αποκτήσουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το νερό με τα λιωμένα φύλλα ζελατίνας και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
 
Συναρμολόγηση: Σε ένα πιάτο βάζουμε 3-4 μαρέγκες, από πάνω ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα μασκαρπόνε, γαρνίρουμε με φρούτα και τελειώνουμε με μαρέγκες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
Επιδόρπια - Γλυκά