Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Επιδόρπια - Γλυκά
Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
220 ml χυμό πορτοκάλι
40 ml κονιάκ
200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
100 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανελλογαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το σησαμέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελλογαρύφαλλο και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170-180°C και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.
 
Γλάσο Ταχινιού
Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
500 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
 
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπούμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί. Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins, μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλέρ, σουδάκια και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες. Αν το κάνουμε πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες.
Πηγή: Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβα, ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε., (Τις συνταγές επιμελήθηκε ο σεφ Νίκος Κατσάνης).
 
Επιδόρπια - Γλυκά