Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά
Αστακός με σπαγγέτι λαχανικών
Υλικά
για 2 άτομα
2 αστακοί, 500 γραμμ. ο καθένας
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 καρότο, κομμένο στα 2
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκοι πιπέρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 
Για τα σπαγγέτι λαχανικών:
1 πατάτα, κομμένη με το μαντολίνο* ζουλιέν
1 κολοκύθι, κομμένο ζουλιέν
1 καρότο, κομμένο ζουλιέν
2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.κ. αποξηραμένο
χυμός από 2 λεμόνια και από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
50 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Για τους αστακούς: Σε νερό που βράζει σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους αστακούς, προσθέτουμε τα λαχανικά, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τους αστακούς, τους καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τη σάρκα. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κελύφη, συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να συμπυκνωθεί ο ζωμός στο 1/3 και σουρώνουμε.
 
Για τα σπαγγέτι λαχανικών: Βράζουμε τα ζουλιέν λαχανικών στον ζωμό του αστακού για περίπου 4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι λαχανικών μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μοιράζουμε τα σπαγγέτι σε 2 πιάτα.
 
Συναρμολόγηση: Τεμαχίζουμε το ψαχνό των αστακών σε ροδέλες. Τις ρίχνουμε στο τηγάνι για να πάρουν λίγη από τη σάλτσα που έχει μείνει και να μελώσουν. Μοιράζουμε τον αστακό στα 2 πιάτα και σερβίρουμε περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα.
 
* Το μαντολίνο είναι ένα εργαλείο κοπής για πολύ λεπτές φέτες ή ζουλιέν (σαν σπαγκέτι) λαχανικών. Το βρίσκετε στα καταστήματα με είδη κουζίνας.
 
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά