Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Σούπες
Ψαρόσουπα
Υλικά
1 μεγάλο ψάρι ή πολλά μικρά (ακόμα καλύτερα στη γεύση)
καρότα
σέλινο
πατάτες
κρεμμύδια
ή ότι άλλο λαχανικό θέλουμε
ελαιόλαδο
ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι και τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη, βάζουμε νερό αρκετό, λίγο λάδι και αλάτι και ρίχνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα και βάζουμε το ψάρι να βράσει και αυτό. Όταν γίνει κι αυτό, το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Το βάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί καλά για τυχόν κόκκαλα. Ξαναβάζουμε το σουρωμένο πλέον ζουμί στη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αλατάκι αν χρειάζεται και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και στραγγίσει. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το ρύζι όσο θέλουμε. Όταν είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
 
Αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και προσθέτουμε καυτό ζουμί από το φαγητό σιγά-σιγά συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.
Όταν έχουμε ρίξει πλέον αρκετό ζουμί, ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό ανακατεύοντας γρήγορα να μην κόψει και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύοντας με τα λαχανικά και το ψάρι μας.
 
Κατάλογος Συνταγών   Σούπες