Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά
Σαρλότ σοκολάτας
Υλικά
για 8-10 μερίδες
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
300 ml γάλα
500 γραμμ. κουβερτούρα, 70% κακάο, τεμαχισμένη
700 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 
Για το σιρόπι:
200 ml νερό
230 γραμμ. ζάχαρη
50 ml Cointreau
για τη σος σοκολάτας
150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
100 ml γάλα
250 γραμμ. κουβερτούρα, 55% κακάο, τεμαχισμένη
Εκτέλεση
Για τη σοκολάτα: Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώστε τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
 
Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Cointreau και ανακατεύουμε.
 
Για τη σος σοκολάτας: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ώσπου να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε μερικά σαβαγιάρ με το σιρόπι και καλύπτουμε εσωτερικά τα τοιχώματα μιας φόρμας σαρλότ (διάμετρος 18 εκ., ύψος 10 εκ.) τοποθετώντας τα όρθια. Γεμίζουμε τη φόρμα με την κρέμα ως τη μέση, καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία ραντίζουμε με το σιρόπι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με σαβαγιάρ. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Σερβίρουμε με τη σος σοκολάτας.
 
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά