Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά
Ρολό με ανθότυρο και φρούτα
Υλικά
για 30 κομμάτια
 
Για τη βάση:
κρόκοι από 6 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ασπράδια από 5 αυγά
125 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
 
Για την κρέμα:
350 γρ. ανθότυρο
120 γρ. ζάχαρη, άχνη
350 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας
κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντοτε απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Απλώνουμε το μείγμα σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν, ξεκολλάμε τις βάσεις και τις μεταφέρουμε σε δύο νέες λαδόκολλες.
 
Κρέμα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Δημιουργία: Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των δύο βάσεων τη μαρμελάδα, από επάνω στρώνουμε την κρέμα και σκορπάμε τα φρούτα. Τυλίγουμε σε ρολό και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε μερίδες.
 
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά