Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά
Τούρτα σοκολάτα με βάση από τσουρέκι
Υλικά
για 8 άτομα
8 φέτες τσουρεκιού
 
Για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
 
Για την κρέμα σοκολάτας:
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
225 γρ. σοκολάτα 52%-55%
Εκτέλεση
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Δύο λεπτά αφότου αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αρωματίσουμε με 30 γρ. ποτό της αρεσκείας μας (π.χ. Grand Marnier).
 
Κρέμα σοκολάτας: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει περίπου στους 40οC-45οC (απαραίτητο το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
 
Συναρμολόγηση: Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στη βάση φέτες από τσουρέκι και τις ραντίζουμε με σιρόπι. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας παλέτας την ισιώνουμε. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι, τις ραντίζουμε με το σιρόπι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου ζεσταίνουμε τη φόρμα γύρω γύρω, ώστε να βγει εύκολα και ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
 
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά