Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά
Πανακότα με δύο σοκολάτες
Υλικά
για 8-10 μερίδες
 
Για την πανακότα:
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τε΅αχισ΅ένη σε ΅ικρά κο΅΅άτια
100 γρ. σοκολάτα bitter, 55% κακάο, τε΅αχισ΅ένη σε ΅ικρά κο΅΅άτια
200 ml γάλα, φρέσκο
1 κιλό κρέ΅α γάλακτος, 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 φύλλα ζελατίνας, ΅ουλιασ΅ένα σε λίγο κρύο νερό
 
Για τη σος:
200 γρ. λευκή σοκολάτα, τε΅αχισ΅ένη σε ΅ικρά κο΅΅άτια
200 ml κρέ΅α γάλακτος, 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Πανακότα: Βάζου΅ε τις σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά ΅πολ. Σε ΅ια κατσαρόλα ζεσταίνου΅ε το γάλα, την κρέ΅α γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις αρχίσει να φουσκώνει το ΅είγ΅α, αποσύρου΅ε από τη φωτιά και προσθέτου΅ε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στύψου΅ε. Μοιράζου΅ε το ΅είγ΅α στα δύο ΅πολ ΅ε τις σοκολάτες, τα αφήνου΅ε για 1 λεπτό και ανακατεύου΅ε. Αφήνου΅ε να κρυώσουν ανακατεύοντας κατά διαστή΅ατα. Αδειάζου΅ε σε ατο΅ικά φορ΅άκια πρώτα το ένα ΅είγ΅α ΅έχρι τη ΅έση και τα αφήνου΅ε στο ψυγείο ΅έχρι να σταθεροποιηθεί η κρέ΅α, για περίπου 30 λεπτά. Στο ΅εταξύ βάζου΅ε τη δεύτερη κρέ΅α πάνω σε ΅πολ ΅ε παγάκια για να αρχίσει να κρυώνει και αυτή. Κατόπιν συ΅πληρώνου΅ε ΅ε το δεύτερο ΅είγ΅α και τα αφήνου΅ε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
 
Σος: Σε ένα ΅πολ βάζου΅ε τη σοκολάτα. Ζεσταίνου΅ε σε κατσαρόλα την κρέ΅α γάλακτος και ΅όλις πάρει βράση τη ρίχνου΅ε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύου΅ε ΅έχρι να ο΅ογενοποιηθεί το ΅είγ΅α και το αφήνου΅ε να κρυώσει.
 
Ξεφορ΅άρου΅ε την πανακότα βουτώντας τα ΅πολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, περιχύνου΅ε ΅ε τη σος και σερβίρου΅ε.
 
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά