Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά
Dulche de leche
Κάποτε ένας αφρικανός μάγειρας ξέχασε στη φωτιά γάλα με ζάχαρη, έτσι που στο τέλος έγινε καραμέλα. Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αυτό το λάθος έμελλε να δώσει την πιο δημοφιλή γεύση γλυκού στον Νότο. Σήμερα το dulche de leche πωλείται έτοιμο στις αγορές της ηπείρου και έχει πολλές παραλλαγές και χρήσεις: για άλειμμα στο ψωμί, σαν γέμιση σε τούρτες, σε μπισκότα σαβαγιάρ, κρέπες κτλ. η αυθεντική συνταγή.
Υλικά

4 φλιτζ. γάλα
1½ φλιτζ. ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας
¼ κ.κ. σόδα
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε σε μέτρια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σόδα, ανακατεύοντας συχνά με κουτάλα. Μόλις αρχίσει να πήζει και να αποκτά το χρώμα της καραμέλας, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Μόλις πήξει καλά, μεταφέρουμε το καραμελωμένο γάλα σε γυάλα. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.
 
Eύκολες παραλλαγές:
 
α. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250oC. Τοποθετούμε σε βαθύ ταψί με βραστό νερό 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, τυλιγμένο μέσα σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και το ανοίγουμε. Θα έχουμε περίπου 1 φλιτζάνι καραμελωμένο γάλα.
 
β. Σιγοβράζουμε 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, για μιάμιση ώρα, μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό.
 
Πρόσφατες Συνταγές   Γλυκά