Ψηλά τακούνια, προσοχή, πτώση
20.2.2009 
Τα ψηλά τακούνια επιστρέφουν. Μόνο που η σεξουαλική τους φόρτιση είναι τόσο έντονη που προκαλούν ατυχήματα. Μόνο έτσι μπορώ να δω αυτό που συμβαίνει τελευταία στον κόσμο των επιδείξεων. Τα μοντέλα που φοράνε τα πανύψηλα και λεπτεπίλεπτα τακούνια πέφτουν. Γκρεμοτσακίζονται είναι το ρήμα που αρμόζει στο θέαμα της πτώσης τους. Τον περασμένο Οκτώβριο το χάπενινγκ ξεκίνησε στην πασαρέλα της Prada. Τώρα πια έφτασε και στη Νέα Υόρκη, στο σόου του Herve Leger by Max Azria.


Επίδειξη  Herve Leger by Max Azria

Δυστυχώς η μόδα των πέδιλων πλατφόρμα με τα τακούνια στιλέτο έχει διαδοθεί και θεωρείται ό,τι πιο θηλυκό και θεωρητικά άνετο. Οι πτώσεις όμως στις πασαρέλες άλλα δείχνουν. Αν η επαγγελματίας του περπατήματος, όπως είναι ένα μοντέλο, δεν καταφέρνει να τη βγάλει τη διαδρομή και γλιστράει, τι να πει η απλή γυναίκα της διπλανής πόρτας μόλις πάει να κατέβει το σκαλοπάτι του σπιτιού της;


Να αναφερθώ και στην αθηναϊκή ιδιαιτερότητα των μόνιμα σπασμένων πεζοδρομίων; Ή των δρόμων με τα έργα ανάπτυξης και υποδομής, τις αναχωματικές εργασίες στα προάστια, τους σπασμένους αγωγούς και τις τεχνητές λίμνες που διακοσμούν τις διαβάσεις των πεζών στις συνοικιακές περιοχές του κέντρου; Έτσι κι αλλιώς, είναι ιδανικές συνθήκες μόνο για πεζούς που αγαπάνε την ορειβασία και φοράνε αρβυλάκια για να κυκλοφορούν στην πόλη. Αν θέλεις να περπατάς, γιατί το περπάτημα είναι μορφή άσκησης που κρατάει υψηλό το μεταβολισμό του σώματος και καίει θερμίδες, μη διανοηθείς να βγάλεις τα αθλητικά από τα πόδια σου.


Αν έχεις την τρελή έμπνευση να νιώσεις διαφορετικά και αποφασίζεις να ντυθείς γυναίκα χρησιμοποιώντας τα κλισέ της κομψότητας, άρα τα τακούνια, κάνε καλύτερα αναβάθμιση στο πρόγραμμα νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης στην ιδιωτική σου ασφάλεια. Γιατί το κάταγμα ή το διάστρεμμα καραδοκούν ανάμεσα στους δεκατέσσερις πόντους των τακουνιών.


Και μην πείτε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια στα παπούτσια. Όλα ψηλά και δύσκολα είναι. Φυσικά και έχουν πάνω τους τη διαστροφή των μυαλών που τα σχεδίασαν. Ναι, είναι σύνεργα αυτοκτονίας και ταυτόχρονα εργαλεία δουλειάς. Γυναίκα πάνω σε τακούνια δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άνεργη, χωρίς συντροφιά και χωρίς ελπίδα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Η πιο άμεση απάντηση βγαίνει αν κάνετε αυτό το πείραμα: φορέστε τακούνια και βγείτε στο δρόμο για να ψάξετε ταξί. Ακόμα κι αν είναι η ώρα της αλλαγής βάρδιας, όλοι οι οδηγοί θα σταματήσουν να σας εξυπηρετήσουν… 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Karaguna Lovers
› 
Deux Hommes des Prés
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers