Ανωνύμως στο διαδίκτυο
6.5.2009 
Εσείς τώρα που με διαβάζετε μπορεί να σας αρέσουν ή να μη σας αρέσουν αυτά που γράφω, αλλά πρέπει να ξέρετε πως όλα αυτά δεν τα γράφω εγώ –μην πάει το μυαλό σας στη ζώνη του λυκόφωτος…–, αλλά μια υπέροχη κοπέλα που τη λένε Ελένη και η οποία έχει το κουράγιο να με ακούει να της υπαγορεύω από το τηλέφωνο όλα αυτά που διαβάζετε –και σκεφτείτε πως δεν έχω και την καλύτερη άρθρωση του κόσμου!!! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, θέλω να σας πω πως η σχέση μου με το internet είναι επιεικώς καταστροφική, αλλά ό,τι γράφεται εδώ γράφεται επειδή το θέλει ο φίλος μου ο Μανόλης. Δεν έχω καμιά σχέση με το internet, δεν μπαίνω καν σε computer, και αν χρειαστεί κάτι τέτοιο, βασίζομαι στην καλοσύνη των ξένων, που έλεγε και η Μπλανς Ντιμπουά, και στην καλοσύνη διαφόρων φίλων που με ανέχονται και με βοηθάνε. Κάπως έτσι έχω μάθει ό,τι έχω μάθει σχετικά με τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο σε αυτόν τον μαγικό κόσμο είναι πως ο καθένας μπαίνει και γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να ελέγχει καθόλου την ακρίβεια των πληροφοριών του. Ο καθένας μπαίνει και γράφει το μακρύ του και το κοντό του, όχι μόνο όσον αφορά τη γνώμη του, που αυτό θα ήταν σεβαστό, αλλά πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα θέματα. Το άλλο που με κάνει έξαλλο είναι ότι όποιος θέλει φτιάχνει ένα blog και γράφει επίσης ό,τι θέλει ΑΝΩΝΥΜΑ, βάζοντας μόνο ένα ψευδώνυμο. Όταν σε ένα φίλο μου, ο οποίος είναι γνώστης του διαδικτύου, είπα πως αυτό μόνο οι «κότες» το κάνουν και πως είναι απαράδεκτο κάποιος να γράφει με ψευδώνυμο, χωρίς να μπορείς να τον βρεις και έστω να του απαντήσεις, αν όχι για να του κάνεις μήνυση ή και κάτι παραπάνω, μου απάντησε ότι αυτό είναι καθεστώς στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι ο καθένας φτιάχνει ένα blog και γράφει το μακρύ του, το κοντό του και το απωθημένο του, γιατί βέβαια ποιος θα τον βρει και από ποιον θα τιμωρηθεί; Ασφαλώς, όλοι όσοι έχουν blog δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ούτε καν όσοι έχουν blog με ψευδώνυμο χωρίς το όνομά τους. Το να μη γράψεις όμως το όνομά σου κάτω από αυτό που έγραψες στην πιο ελαφρά μορφή δείχνει δειλία, για να μην πω κάτι πολύ πιο άγριο. Μάλιστα, έναν γνωστό μου, ο οποίος έχει blog με το όνομά του και όχι με ψευδώνυμο, τον έβρισαν οι υπόλοιποι bloggers, γιατί λέει χαλάει την πιάτσα!!!


Το internet είναι η έκφραση της εποχής που έρχεται, και ασφαλώς δεν θα το βάλω με το μέσον, θα τα βάλω όμως με αυτούς που εκμεταλλεύονται το μέσον με τον χειρότερο τρόπο. Στο κάτω κάτω ο Σολζενίτσιν είχε πει πως η σωτηρία της ανθρωπότητας θα έρθει όταν όλοι οι άνθρωποι μιλάνε ελεύθερα και ασχολούνται με όλα τα θέματα, αλλά φαντάζομαι πως ο Σολζενίτσιν εννοούσε πως θα έπρεπε οι άνθρωποι πριν αρχίσουν να μιλάνε ή να ασχολούνται με όλα τα θέματα, να ρίξουν μια ματιά και να αποκτήσουν μια στοιχειώδη γνώση επ’ αυτών. Αλλιώς, αν είναι κάθε λωλός να βγαίνει και να κάνει τον έξυπνο και το μάγκα με κουκούλα, βράσ’ τα, Χαράλαμπε.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Εκπομπές με ρετρό διάθεση
› 
Ο πλούτος μέσα στη φτώχεια…
› 
Με ματιά αθώα σαν παιδιού…
› 
90 χρόνια μετά…
› 
Ο Αθανάσιος Διάκος και ο κ. Λούκος…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης (1964-… ελπίζω πολλά χρόνια μετά!!!) είναι εδώ γιατί «φαγώθηκε» ο Μανόλης Σαββίδης γι’ αυτό –άλλο που δεν ήθελα, εκ των υστέρων το μετάνιωσε αλλά δεν το ξέχασα εγώ– και επειδή όλο αυτό έχει σχέση με το φαΐ το βρήκε πολύ λογικό!!! Επίσης, είναι εδώ γιατί πάντα χρειάζεται μια φωνή λογικής ανάμεσα σε τόσους βαθιά μορφωμένους, καλλιεργημένους αλλά πάνω απ’ όλα ειδικευμένους ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους αισθάνεται σαν ένα μικρό γουρουνάκι κυλισμένο στο βούρκο… κατά τα άλλα ζει, αναπνέει, χαίρεται, μιλάει, γράφει και άλλα πολλά… αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης…
« Bloggers