Είμαι ο κυνηγός, είσαι το θήραμα…
6.4.2009 
Σας έχει φάει η αγωνία, το βλέπω! Μια κοπέλα έχει χαλάσει το μανικιούρ της, μια άλλη άρχισε τα ηρεμιστικά, ακόμα και ο γκριζομάλλης επιχειρηματίας δεν ξεκολλάει από το HomeFood. Ε, ναι, λοιπόν, η Ρίτα πήγε στη συνέντευξη εργασίας και τη δέχτηκαν ως εκπαιδευόμενη αεροσυνοδό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε και η ίδια ξυπνάει από τα χαράματα από τη γλυκιά υπερένταση της νέας αρχής. Είναι σύνολο 50 άτομα που το παρακολουθούν. Η Ρίτα είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη με το κλίμα και τους εκπαιδευτές, αν και αναγνωρίζει μια κάποια προχειρότητα στη διαδικασία. Τίποτα δεν θα μπορούσε, όμως, να την κατεβάσει από το ροζ συννεφάκι που έχει καβαλήσει και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τρία είναι τα άτομα που έχει ξεχωρίσει εκεί μέσα. Η Μαριλού, μια κοπελίτσα χαμηλών τόνων με καθαρό βλέμμα που αποπνέει οικειότητα –γεγονός που έσπρωξε τη Ρίτα να την πλησιάσει αμέσως–, η Ρένα, μια μυστηριώδης μελαχρινή με κυκλοθυμικές τάσεις, και ο Κώστας –εκκολαπτόμενος ιπτάμενος φροντιστής, όπως λέγεται–, ένας άντρας αντικειμενικά μέτριας εμφάνισης, αλλά με τόσο θετική αύρα που σε κερδίζει με την πρώτη επαφή. Με κανέναν τους δεν έχει έρθει πολύ κοντά ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε αυτό το στάδιο είναι λογικό να εστιάζεις το ενδιαφέρον σου στο πρόσωπο του αντίθετου φύλου. Ο Κώστας λοιπόν...!


Άρχισε να μου μιλάει για εκείνον με συγκρατημένο ενθουσιασμό, καθώς τα χαρακτηριστικά που του απέδιδε ήταν περισσότερο δικές της εικασίες για το άτομό του. Πιο πολύ της έκανε εντύπωση που συνδυάζει την αμεσότητα με μια εσωτερική μοναχικότητα. Ενώ θα μιλήσει με χαρά με οποιονδήποτε τον πλησιάσει, δύσκολα θα αρχίσει αυτός πρώτος κουβέντα και πάλι θα αποφύγει τα πολύ προσωπικά. Παρ’ όλα αυτά, η Ρίτα έχει προσέξει κάτι κλεφτές ματιές που της ρίχνει και η κατάσταση την ιντριγκάρει απίστευτα. Έτσι, μου ανακοίνωσε απερίφραστα ότι αποφάσισε να κάνει αυτή το πρώτο βήμα, κοινώς να του την πέσει! Κατακαημένη Ρούμελη τι σου ’μελλε να πάθεις... πώς να συγκρατήσει κανείς το φλογερό ταμπεραμέντο της;


Το μυαλό του άντρα κατά τη διαδικασία του φλερτ και της προσέγγισης δεν είναι κάνας περίπλοκος γρίφος. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκαθαρισμένα για κείνους: «Είμαι ο κυνηγός, είσαι το θήραμα!» Αν ο λαγός σηκώσει τα χέρια και πει στον κυνηγό «πυροβόλα με», αυτός θα κάνει μεταβολή και θα φύγει –γιατί αν ήθελε εύκολο λαγό θα πήγαινε στο κρεοπωλείο! Αυτόματα οι σκέψεις που κάνει ο άντρας βλέποντας μια γυναίκα να τον φλερτάρει απροκάλυπτα είναι ότι δεν είναι σοβαρή και ότι το έχει σύστημα. Εκείνη την ώρα καμιά φεμινιστική οπτική τύπου «απλά ξέρω τι θέλω και το διεκδικώ» δεν αναγνωρίζεται θετικά. Γι’ αυτό, Ριτάκι, αν θέλεις σώνει και καλά να τον φλερτάρεις, φύλαξε κάτι από το δυναμισμό σου, διατήρησέ του την ψευδαίσθηση ότι είναι ξεχωριστός και γι’ αυτό τον πλησίασες και δώσ’ του πρωτοβουλία κινήσεων από κει και πέρα. «Χμμ... Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα με νόημα ή έστω ένα κομπλιμέντο για το χαρακτήρα του είναι υπεραρκετά!», σκέφτηκε «υπομονή και ξερό ψωμί».


Εξελισσόμαστε και απαιτούμε αλλαγές. Θέλουμε όντως, όμως, να αλλάξουμε ρόλους με τους άντρες; Δεν νομίζω…
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Gucci vs... κουρελού!
› 
Σαρακοστή, αποχή και από το σεξ;
› 
Λίγοι και καλοί!
› 
Στρουμφοχωριό
› 
Η καλλονή Louise
© ΙΣΤΟΣ 2024
Όλια Παναρέτου
Η Όλια Παναρέτου (γεννημένη το 1984 στην πανέμορφη Κέρκυρα), αναζητήτρια της αλήθειας, της ειλικρίνειας και της ελεύθερης έκφρασης, αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, βρέθηκε εδώ και διαδίδει το μήνυμα: Καιρός να ξαναβρούμε τη χαμένη επικοινωνία μας, να διδαχτούμε από τη ζωή και να μιλήσουμε ανοιχτά, αλλιώς ας σωπάσουμε για πάντα!
« Bloggers