Περισπω΅ένη, υπογεγρα΅΅ένη και... λέλυκα
13.5.2011 
Για να πω την αλήθεια τα ‘χω χάσει τελείως ΅ε τους διαγωνισ΅ούς της ΅ικρής. Κατ’ αρχήν, «δεν λέγονται διαγωνισ΅οί, εξετάσεις λέγονται», ΅ου λέει και ΅ε κοιτάζει αυστηρά τονίζοντας ΅ία ΅ία τις συλλαβές. Ο tempora o mores! Σαν να βλέπω τη φάτσα ΅ου κα΅ιά 35αριά χρόνια πριν, όταν άκουγα τη λέξη «εξατάξιο» (αντί για γυ΅νάσιο). ΟΚ. Οι εξετάσεις λοιπόν. Ο Εφιάλτης στον δρό΅ο ΅ε τις λεύκες. ∆ιάβασες; Θα πάω τώρα. Λίγο ΅ετά.
 
Να λουστώ πρώτα. Να φάω. Να δω την «Εδέ΅». Να παίξω λίγο Star Doll, f/b, MSN… ∆ιαβάζει. Κλείνει τις πόρτες, το λάπτοπ, το τηλέφωνο, το i-Pod (όλες τις συσκευές) και την ακούω να κλείνει το λέλυκα. Σε λίγο έρχεται περιχαρής ΅ε τη φωτογραφική στο χέρι (είναι η ΅όνη συσκευή που είχε ΅είνει στο δω΅άτιο). «∆ες εδώ τα δάκτυλά ΅ου, τα ‘χω κάνει ανθρωπάκια». Κα΅ιά τριανταριά φωτογραφίες τα «δακτυλo-ανθρωπάκια». «Λέλυκα», «ελελύκειν». Και «συγγίγνο΅αι». Συγγέγο΅αι θα ήταν πιο σωστό για την περίσταση, αλλά άσε τώρα... Γιατί δεν ΅ου πάει να βάλω και τις φωνές (αφού τα ίδια έκανα κι εγώ). Από την άλλη, πόσο επιεικής και ψύχραι΅ος να είναι κανείς όταν τον βλέπει τον γκρε΅ό στα δύο ΅έτρα; «Γιγνώσκων έγωγε τας τούτου ασχολίας...» – κι ό΅ως διαβάζω σωστά. Είναι το αρχαίο κεί΅ενο που θα «αποκρυπτογραφήσει» η... φωτογράφος, που ΅έχρι πέρυσι δεν ήξερε (ούτε υπήρχε ανάγκη να ΅άθει), τι θα πει περισπω΅ένη ή υπογεγρα΅΅ένη. O γκρε΅ός στα δύο ΅έτρα. Θα πάρω φόρα και θα ρίξω εκεί ΅έσα όλα τα «λέλυκα» και «συγγίγνο΅αι», και ΅αζί τους όλο το άγχος ΅ου γι’ αυτή την τεράστια υποκρισία. Την προδιαγεγρα΅΅ένα χα΅ένη ιστορία!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τι Μαρόκο, τι Πεκίνο
› 
Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά
› 
Happy Valentine
› 
∆ιακοπές στην Αίγινα
› 
Περισπω΅ένη, υπογεγρα΅΅ένη και... λέλυκα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Χάρη Ποντίδα
Σιγά μην πω πότε γεννήθηκα. Και τι έκανα. Από το 1990 πάντως δουλεύω στα «Νέα» στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Η κόρη μου είναι 10 ετών.
« Bloggers