Σύζυγος και μητέρα
26.8.2008 
Δεν θα αποκαλύψω την ταυτότητά τους. Πρώτον, επειδή δεν θα το επιθυμούσαν. Δεύτερον, επειδή το διαμέτρημα του ονόματός τους ενδέχεται να ετεροπροσδιορίσει (καλό;) το μεγαλείο των αποφθεγμάτων τους, ενώ τα τελευταία πρέπει να εκτιμηθούν per se (ακόμα καλύτερο;). Μου έλεγε, λοιπόν, ο εις εξ αυτών ότι, ενώ περπατούσε σε αθηναϊκό πεζοδρόμιο, άκουσε επίμονο κορνάρισμα. Προερχόταν από Μερσέντες SLK με μαύρα τζάμια. Άρα δεν ήταν για μένα, πρόσθεσε, τέτοιου είδους φίλους δεν έχω. Φευ, ήταν για εκείνον –και επρόκειτο για κοινό μας γνωστό. Ο ίδιος (όχι ο εποχούμενος) σε άλλη περίσταση με είχε αποτρέψει από την αγορά κάποιου ποτού: «Μπορεί να είναι καλό ένα ποτό με τέτοια γραμματοσειρά στην ετικέτα;»

Το ότι τέτοια μικρά τεκμήρια δείχνουν όλη την ουσία οι Γάλλοι θα το διατύπωναν με κάποιο γνωμικό του τύπου «η αλήθεια βρίσκεται στις αποχρώσεις». Ο έτερος «αποφθεγματολόγος» που έχω την τιμή να γνωρίζω το λέει πολύ απλούστερα: «Bλάκας (αυτό το λέει και χειρότερα) άνθρωπος, οργή θεού». Η δε θεϊκή οργή εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως –από μαύρα τζάμια μέχρι γραμματοσειρές.

Κοιτάξτε, φερ’ ειπείν, πώς εκδηλώθηκε στο Πεκίνο. Η υπεύθυνη πρωτοκόλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA, αλλ’ όχι η παλιά καλή με τη βενζίνη) διαπληκτίστηκε με τον γνωστό μας Ισίδωρο Κούβελο. Ο κ. Κούβελος ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια απρεπή γερμανίδα ταξιθέτη, και ομολογώ ότι τον πιστεύω (ιδίως αν η εν λόγω είχε αξύριστες γάμπες), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι η FINA προέβη σε… καταγγελία προς τη ΔΟΕ όπου αναφέρει ότι ο κ. Κούβελος «προσέβαλε και απείλησε την υπεύθυνη πρωτοκόλλου, σύζυγο και μητέρα», προσθέτει δε ότι η σύζυγος, μητέρα και υπεύθυνη πρωτοκόλλου, τρία σε ένα, υπέστη «νευρικό κλονισμό».

Δεν ξέρω τι θα εισηγούμην για τον νευρικό κλονισμό, αν ήμουν αρμόδιος, ίσως μια επίσκεψη στη Β. Σοφίας αρ. 74, όπου το κομψό Αιγινήτειο. Βέβαιος είμαι ότι, αν είχα τη δύναμη, θα πέταγα διαμιάς έξω από τη FINA τα γήπεδα, ει δυνατόν και τον πλανήτη, όσους υπέγραψαν αυτή την καταγγελία, ανεξάρτητα από τη βασιμότητά της. Άκου προσέβαλε την τάδε, «σύζυγο και μητέρα»! Αν δηλαδή ήταν ανύπαντρη με τρία νόθα, έγγαμη αλλά άτεκνη, άνυμφη, ανέραστη ή δεδηλωμένη λεσβία, θα είχε προσβληθεί λιγότερο; Αυτοί που εξέδωσαν την ανακοίνωση σίγουρα θα έχουν αυτοκίνητα με μαύρα τζάμια και θα πίνουν από μπουκάλια με άθλιες ετικέτες.

Τώρα που το σκέφτηκα, ο Φελπς τι οδηγεί; Μάλλον κάτι πολύ μαύρο. Ας φτιάξουμε για το παιδί μερικά ακόμη αγωνίσματα, τύπου 60 μέτρα, 70, 75, 82 και τρία εκατοστά, 212, ό,τι να ’ναι, να παίρνει 22 χρυσά τη φορά –αρκεί να μη μας ξαναπεί ότι το πετυχαίνει επειδή τρώει σάντουιτς με αυγά και πλακωτά δύο ομελέτες.

Όσο για τον Τσάτουμα, ας γίνει μια ειδική βαλβίδα μισό στρέμμα. Μόνο μην ξανακούσουμε ότι έκανε τρία άκυρα (δεν είναι και η πρώτη φορά) επειδή πιεζόταν πολύ για το χρυσό.

Αν δεν πιεζόταν, δεν θα είχε καν περάσει από το στίβο;
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Εγγυημένο ηρεμιστικό
› 
Άλλος για το βραβείο;
› 
Ο γιατρός μισεί τα σφηνάκια
› 
Strictly verboten
› 
Στην κάβα και στο κόμμα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Δημήτρης Καστριώτης
Κατά τον ληξίαρχο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Οι γονείς του, φιλότιμοι πλην κατ’ αποτέλεσμα άστοργοι, δεν τον προίκισαν αναλόγως, ώστε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο οινόπνευμα, την αξία του οποίου φρόντισαν πάντως να του διδάξουν. Ένεκα η ανάγκη, εργάζεται ως δημοσιογράφος εφημερίδων και δικηγόρος από εικοσιπενταετίας. Αναπόφευκτα, πίνει λιγότερο απ’ όσο θα ήθελε.
« Bloggers