Μπαγκατέλλες
9.5.2009 - 10:54:51 PM 
Είναι μεγάλη απρονοησία να φωτογραφίζεις χωρίς αίσθημα, είναι σα να διεκδικείς έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Δε λέει...


Φορές-φορές μιά φωτογραφία είναι τόσο άδεια ώστε βρίσκεις πιό ενδιαφέρον να κοιτάζεις τί γράφει το χαρτί πίσω ή να ψαύεις την υφή  του.


Η κουζίνα τής αναλογικής φωτογραφίας είχε υγρά, μυρωδιές, λεκάνες, λαβίδες, χαρτιά, σκοτάδια και λιγα συγκεντρωμένα φώτα απ'τα οποία ξεχώριζε για τη θέρμη του το αλανιάρικο κόκκινο. Η νέα κουζίνα της ψηφιακής φωτογραφίας έχει ψηφίδες, κουμπάκια, ποντίκια, οθόνες, κλικάκια, κλικάκια, κλικάκια, κλικάκια. Οι πελάτες άραγε τη βρίσκουν το ίδιο νόστιμη με τη παλιά; περισσότερο μήπως; ή μήπως λιγότερο; Πεθύμησα φωτογραφία που να βράσει στο ζουμί της...Τα μπουμπούκια είναι φακοί που φωτογραφίζουν αυθεντικά το μέλλον.


Βαρύ χειμώνα ζούν αυτοί που δεν έχουν που να γείρουν το καλοκαίρι τους.


Η απόλυτη καλοκαιρινή αποσκευή: φωτογραφική μηχανή.


Ονειρεύομαι: όταν υπάρξει απόλυτη αντιστοίχιση ανάμεσα στα πιξελάκια και τα κύτταρα μας θάμαστε πιά όσο ποτέ κοντά στην καθ'εικόνα και ομοίωση μας δημιουργία τού ψηφιακού ανθρώπου. Στο ξόδι του ο Θεός θάναι τότε απελπιστικά μόνος...


Θα σκάει το κυμματάκι, θα τρίζει μουγκά η άμμος, θα ροδίζει ξασπρίζοντας η πέτρα, θα τανύζεται θρασερά η ρώγα και θάναι άλλο ένα καλοκαίρι απ'αυτά που δε θα περάσουν ποτέ. Μόνο οι χειμώνες περνάνε και τελειώνουν, τα καλοκαίρια ποτέ.


Δεν έχω λόγια...Έχω φωτογραφίες.


Να φωτογραφίζετε όπως φιλάτε και να φιλάτε όπως θα θέλατε να σάς φωτογραφίσουν.


Μερικοί πλένουν τα σταφύλια τους στο κύμα σα να απλώνουν το αμπέλι τους στη θάλασσα.Καλύτερα να στερηθείς δυό χειμώνες και μιάν άνοιξη παρά μισό καλοκαίρι.
 


Βάλε την αγάπη σου στο κουβαδάκι και τρέχα στη παραλία να παίξετε μαζί. 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Μιά φωτογραφία αλλιώτικη απ'τίς άλλες (Β' μέρος)
› 
Seydou Keyta (B' μέρος)
› 
Πληρωμένοι έρωτες (Συμβολή στη γιορτή τής 14ης Φεβρουαρίου)
› 
Η λατρεία των εικόνων
› 
Ο Τσιφόρος της φωτογραφίας
© ΙΣΤΟΣ 2023
Εικονολογάς
«Γεννημένος στο –μακρινό πια– 1958, ασχολούμαι με το να παράγω, να καταναλώνω, να διαβάζω και εσχάτως να γράφω για εικόνες».
« Bloggers