Fast and beautiful
16.5.2011 - 11:10:49 AM 
Το ζήτημα είναι το προκείμενο: «Επιθυμούμε να είμαστε καλλωπισμένες και ευπαρουσίαστες; ΝΑΙ! Διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο να φτιαχνόμαστε, να φτιασιδωνόμαστε και να επιμελούμε την εικόνα μας ώρες ατέρμονες; ΟΧΙ!»...
 
Η καλλίμορφη εμφάνιση δεν είναι αποτέλεσμα πάντα χρονοβόρας διαδικασίας. Θέλει μεθοδικότητα και κάποια μυστικά ομορφιάς από το απόσταγμα των λαχταριστών καρπών των γνώσεων μου της εγκεφαλικής μου κάβας. Γι’ αυτό σε χρόνο dt θα αποκτήσετε το αψεγάδιαστο επιμελώς ατημέλητο look, που βλέπετε και φθονείτε!
 
Εισπνεύσετε και πάμε...
 
Κεφάλαιο πρώτο: Πρόσωπο-φεγγάρι.
Χρόνος προετοιμασίας: πέντε λεπτά!
 
Δεν νοείται περιποιημένη γυναίκα χωρίς ένα στοιχειώδες μακιγιάζ. Για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χωρίς να δείχνετε σαν ιμπρεσσιονιστικός πίνακας του Monet (δηλονότι μία εντύπωση από χρώματα και σκιές), θα πρέπει να είστε προσεκτική και υπομονετική. Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να φαίνεστε ξεκούραστη, λαμπερή και ανήκεστα ελκυστική...
 
Η βάση ενός καλού μακιγιάζ είναι το make-up, το οποίο πρέπει να καλύπτει όχι σαν επίχρισμα τοίχου από ασβεστοκονίαμα, αλλά όπως μία ενυδατική κρέμα με χρώμα. Αφού, λοιπόν, αποφύγετε την όψη φρεσκοχτισμένου περιβόλου μυκονιάτικου σπιτιού απλώνοντας το με τα δάχτυλα σας, εφαρμόστε στο πρόσωπο σας με ιδιαίτερη προσοχή την πούδρα σας με το ενδεδειγμένο σφουγγαράκι. Έχοντας ξεπεράσει το δεύτερο βήμα-παγίδα και μη μοιάζοντας με πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη muffin, ταμπονάρετε και τα χείλια σας με πούδρα και περάστε πάλι με τα δάχτυλα σας το κραγιόν σας στην αγαπημένη σας απόχρωση. Όσον αφορά τα τσακίρικα όμματα σας, βάλτε μία στρώση βάση μάσκαρας και έπειτα συνεχίστε με μπόλικη ποσότητα μαύρης μάσκαρας. Στο τέλος, προσθέστε με ένα καθαρό(!) φαρδύ πινέλο το ρουζ σας, που θα πρέπει να ταιριάζει χρωματικά με το υπόλοιπο μακιγιάζ και ενώπιον σας θα αντικρύσετε μία κούκλα άδηκτης ελκυστικότητας.
 
(Πλεονάζον μεν, χρήσιμο δε μυστικό για το μακιγιάζ: Αν σας τελειώσει το ρουζ, το κραγιόν κάνει την ίδια δουλειά και καλύτερη! Απλά, απλώστε το με κυκλικές κινήσεις στα μάγουλα σας. Μη βάλετε υπερβολική ποσότητα και μοιάζετε με την ερυθρόδερμη Ποκαχόντας.)
 
 
Κεφάλαιο δεύτερο: Μαλλιά-κουβάρια.
Χρόνος προετοιμασίας: τέσσερα λεπτά.
 
Το να περιποιηθείτε την κόμη σας, κατανέμοντας ισομερώς το λιγοστό χρόνο σας για να ετοιμαστείτε, κρίνεται απαραίτητο, επίσης. Για εύκοσμη τριχωτή κάρα δε χρειάζεται να είσαι «το χρυσό ψαλίδι». Βασικό βήμα για τη διαδικασία επιμέλειας των μαλλιών είναι να εγκολπωθείτε τη φύση τους και αναλόγως να πράξετε.
 
Μία εύκολη καθημερινή λύση είναι το χαλαρό σινιόν. Πιάστε τα μαλλιά σας σε μία εξίσου χαλαρή κοτσίδα περιστρέφοντας τα γύρω από τη βάση της και χτενίστε με τη ψήκτρα τη φράντζα σας. Ψεκάστε με λίγο λακ για να σταθεροποιήσετε το χτένισμα. Αν έχετε φθαρμένες άκρες, επιλέξετε ένα κατάλληλο προϊόν για να τις ενυδατώσετε. Προσοχή με το ύψος του κότσου σας... μη το φτιάξετε πολύ ψηλά και μοιάζει σα να έχετε κάποιου είδους έξαρμα στο κεφάλι σας!
 
(Πλεονάζον μεν, χρήσιμο δε μυστικό για τα μαλλιά σας: Η βουκολική πλεξούδα με φορά προς το πλάι είναι ένα ακόμα εύκολο χτένισμα, το οποίο, όμως, δεν ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Παρ’ όλα αυτά, φέρνει στο νου συνειρμούς από την παιδική ηλικία, την ένδοξη παραμεθόριο και την τιμημένη αγροτική ζωή!)
 
 
Κεφάλαιο τρίτο: «Νοστίμισε το καθημερινό ενδυματολογικό σου πιάτο».
Χρόνος προετοιμασίας: έξι λεπτά.
 
Επέστη η στιγμή, κατά την οποία πρέπει να ντυθείτε. Μην είμαστε, όμως, αιθεροβάμονες. Δε μπορείτε καθημερινώς να κάνετε απανωτές πετυχησιές στα σύνολα, που φοράτε. Μία πεπατημένη θα ακολουθείτε... για να διανθίσετε την επιλογή καθημερινά, θα σας βοηθήσουν τα πολλά αξεσουάρ και κοσμήματα.
 
Το λευκό ταιριάζει σε όλες και αποτελεί καμβά δεκτικό να αφομοιώσει και να αναδείξει οποιοδήποτε φουλάρι ή κολιέ. Ένα εμπριμέ μακρύ φουλάρι εξωραΐζει κάθε σύνολο, ακόμα και ένα απλό τζιν με ένα μπλουζάκι. Τα κολιέ διακοσμούν το λαιμό σας και τα μονόχρωμα top σας. Τα μακριά ενώτια προσδίδουν κομψότητα πέφτοντας στους γυναικείους λαιμούς. Τα μεγάλα ρολόγια συνδυασμένα με ένα ή δύο ακόμα βραχιόλια προσθέτουν πόντους στιλ και απομακρύνουν το ρολόι από τη σοβαροφάνεια του.
 
Τολμήστε με πιο εκκεντρικά αξεσουάρ, όταν έχετε φορέσει ένα συμβατικό κατ’ άλλα σύνολο και βρείτε τη χρυσή τομή. Τα παπούτσια, για παράδειγμα, μπορούν να είναι κεντρικό κομμάτι σε ένα σύνολο αναβαθμίζοντας το. Προσέτι, βγάλτε όλο τον αλλοπρόσαλλο ψυχισμό σας σε τσάντες και θα κερδίσετε διττά: και θα ξελυσσάξετε και θα είστε μοδάτες. Ευειδείς, λοιπόν, και πάλι!
 
(Πλεονάζοντα μεν, χρήσιμα δε μυστικά για επιτυχημένα look: 1. Διατηρήστε τις ισορροπίες ανάμεσα στους χρωματικούς συνδυασμούς και την ποσότητα των αξεσουάρ... Μέτρον άριστον, πάντα!
 
2. Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν στοιχείο, που δίνει αρχοντιά και την αίσθηση του καλοντυμένου, όταν έχουν επιλεχθεί σωστά και συμπνέουν με το σχήμα του προσώπου σας. Ένα έξυπνο τρικ είναι να υπάρχει απόσταση ενός δαχτύλου μεταξύ του μπρατσακίου του σκελετού και του προσώπου σας.)

 
Εκπνεύστε... έτοιμες σε δεκαπέντε λεπτά! Μη μου πείτε πως είναι πολλά;;; Γιατί δεν είναι. Κοιμηθείτε τον νήδυμον και το πρωί θα είστε έτοιμες έγκαιρες. Do not panic!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Απαίσιο ντύσιμο από την Claudia Schiffer. Μα γιατί το έκανε αυτό ένα μοντέλο τέτοιους βεληνεκούς, όπως η παγκοσμίου φήμης και αίγλης Κλαυδία ελληνιστί; Είναι δυναμόν; Έχει κάτι από θεοσεβούμενη κυρία, που πηγαίνει με χαρά στην εκκλησιά και κάτι από «ήμουν παιδί των λέλουδων και εγώ κάποτε και τώρα το θυμήθηκα!»... Τυφλώθηκαααααααα...
 
Υ.Γ. δεύτερον: Ήθελες Ελλάδα, ήλιο και θάλασσα τώρα στα γεράματα Στροσούλι (Καν); Πάρε για προικώο τώρα την ελληνική νοοτροπία...! Dolce vita και πληρώνετε!
 
Υ.Γ. τρίτον: Γιατί δεν πρέπει να διδάσκεται το μάθημα της ψυχολογίας στα σχολεία; Γιατί εγώ που ήμουν γνώστης της αντίστροφης ψυχολογίας, έπραττα το εξής ως έφηβη: όταν μου λέγανε να χαμηλώσω την ένταση της μουσικής, τη δυνάμωνα κι άλλο. Στη δεύτερη παρατήρηση, χαμήλωνα στην ένταση της πρώτης παρατήρησης και όλοι ήμασταν ευχαριστημένοι! Έτσι, πορευτήκαμε!
 
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Άσματα ασμάτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers