Genius jeans
11.4.2011 - 11:47:15 AM 
Το λαοσωτήριο ύφασμα του τζιν επανέρχεται φέτος δυναμικά! Εφόσον έχει την τιμητική του, έπρεπε ένα άρθρο να αφιερωθεί σε αυτό το σκληρό κυανό πανί, που τόσο αγαπήθηκε, αγαπιέται και θα συνεχίζει να αγαπιέται αέναα από όλες τις γενιές, ηλικίες, φύλα, φυλές, ανθρώπους και μισάνθρωπους.
And like that the story begins…
 
Μην κοιτάτε που θεωρείται κατεξοχήν αμερικάνικο ένδυμα! Το jean φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο βασικό πυρήνα της υπερηπείρου Παγγαίας, δηλαδή της Ευρώπης. Κάτι μούτσοι εκεί στην Pax Romana, την επονομαζόμενη και Ιταλία, και συγκεκριμένα στη Γένουα (Genoa) τα φόρεσαν πρώτοι τα παντελονάκια τα ανθεκτικά στις εργασίες και ως εξής το όνομα jean εις την αγγλιστί. Και κάτι άλλο… τα jeans ήταν μπεζ, όταν πρωτοφτιάχτηκαν! «Βάφτηκαν» μπλε για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα το ρόλο για τον οποίο είχαν ραφτεί, να μη λεκιάζουν εύκολα ως ρούχα εργασίας. Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα, οι νέοι τα έκαναν δεύτερο δέρμα τους και ενώ ξεκίνησαν ως ενδυματολογική επιλογή-εξέγερση, κατέληξαν κλασικό δείγμα κοινωνικού κομφορμισμού… με αυτά που θα σας προτείνω εγώ, όμως, θα ξεχωρίσετε (και ευελπιστώ εποικοδομητικά για την αισθητική όλων!)…
 
 
Jean σε κλασική γραμμή

Το τζιν σε κλασική γραμμή πρέπει να έχει φορεθεί ακόμη και από τα αδέλφια Κάιν και Άβελ. Όμως, δε ταιριάζει σε όλους το σωματότυπους. Σε αντίθεση με ότι ευρέως πιστεύεται, ταιριάζει πιο πολύ στις μικρόσωμες γυναίκες. Επειδή η γραμμή του είναι ανελέητα βαρετή, δώστε έμφαση στο ύπερθεν μέρος του look σας, φορώντας μία ενδιαφέρουσα μπλούζα σε γραμμή άλφα, ένα φουλάρι και μεγάλα σκουλαρίκια! Τα ψηλά τακούνια θα απογειώσουν το στιλ σας. Πάρτε μία τσάντα- φάκελο υπομάλης και θα έχετε δημιουργήσει ένα προσεγμένο casual ντύσιμο. Απαστράπτουσες οι μινιόν κυρίες από τούδε και στο εξής!
 
Το εύλογο tip: Το να βρεις το σωστό μέγεθος στο τζιν είναι μία διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα. Ο κάθε τύπος εφαρμόζει διαφορετικά στο σώμα του κάθε ανθρώπου. Μην ακυρώνετε, λοιπόν, ακόμη και την πιο «δύσβατη» φόρμα παντελονιού, αν πρώτα δεν δοκιμάσετε.
 
 
Jean σε γραμμή καμπάνα
 
Το συγκεκριμένο παντελόνι δείχνει τέλειο στις γυναίκες με μικρή περιφέρεια. Μία καθολική, όμως, αλήθεια είναι πως το παντελόνι καμπάνα ψηλώνει! Οπότε εμείς οι μεσογειακές γυναίκες πρέπει να το τιμήσουμε δεόντως!
 
Φίλτατες, η πουκαμίσα δε μπορεί να βρει καλύτερο ταίρι από αυτόν τον τύπο jean (δηλαδή τέτοιο ταίρι ούτε ο Φλωρινιώτης με το Botox!)! Δημιουργεί αυτό το στιλ new boho, το οποίο εναρμονίζεται με τις καμπύλες μας, αλλά σέβεται την άνεση μας παράλληλα. Φορέστε μία ψηλή ζώνη στη μέση σας και θα είστε ακόμα πιο όμορφες!
 
Σας εκλιπαρώ μονάχα για τούτο… μην κοντύνετε το παντελόνι άχαρα γυρίζοντας το από μέσα! Πρέπει να το κόψετε πριν. Θεωρώ, πως αυτό που ζητώ είναι ευκόλως φευκτό!
 
Το ευκόλως εννοούμενο tip: Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, τα jeans χρειάζονται σιδέρωμα! Λίγο ράντισμα με νερό και θα υπακούσουν στις διαταγές των καυτών υδρατμών της Stirella!
 
 
Skinny jean

Η’ αλλιώς το jeans cigarette αν και ενδείκνυται για τα κορίτσια με αγορίστικα σώματα, φορέθηκε από όλες μας και τοιουτοτρόπως απενοχοποιήθηκε!
 
Θέλετε να το βάλετε με γόβες και top (όχι ξίδι Τοπ… αυτό αφήστε το, γι’ αυτές που θα πουν ότι δε σας πάει το τζινάκι σας!) τύπου lingerie για μία βραδινή έξοδο, που δεν έχετε αποτριχώσει τα δίμετρα πόδια σας(χαχαχαχα!); Να το φορέσετε!
 
Επιθυμείτε να το φορέσετε με το navy μπλουζάκι σας, τις κόκκινες μπαλαρίνες σας (διαρρήδην, μόνο για ψηλές!) και την it-bag σας; Να το πραγματοποιήσετε!
 
Με tailored σακάκι και μία μονόχρωμη μπλούζα είναι ιδανικό outfit για γραφείο, έξοδο, πρώτο ραντεβού! Ανεπιτήδευτα, θα έχετε κατορθώσει να είστε κομψές και περιποιημένες! Congratulations!
 
To εύκοσμο tip: Μη σκίζετε τα τζιν για να δημιουργήσετε εκεί που δεν υπάρχουν ξέφτια. Το πιο πιθανό είναι φορώντας το να γυρίσετε χωρίς καθόλου παντελόνι σπίτι, γιατί θα έχει σκιστεί και διασπαρθεί στους πέντε ανέμους, αφού το «κόψιμό» του δεν ήταν για σκισίματα ξεπερασμένα και από το νου των fashionistas απορριπτέα.
 
 
Το ψηλόμεσο jean

Λατρεμένο, υπερκόσμιο, υπέρλογο αυτού του τύπου το τζιν! Είναι το κομμάτι- κλειδί της φετινής σεζόν, που εκφράζει με τον πιο εύστοχο τρόπο τις υψιπετείς έννοιες της μόδας του 2011.
 
Μην τρομοκρατηθείτε στη θέα του. Ούτε 90- 60- 90 αναλογίες χρειάζεστε για να το δοκιμάσετε, ούτε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στο στιλιστικό παιχνίδι. Άλλωστε, το ψηλόμεσο παντελόνι είναι trend από μόνο του! Βάλτε την οποιαδήποτε μπλούζα από μέσα, περάστε μία ψιλή ζώνη στα θυλάκια του παντελονιού σας και είστε in fashion αβίαστα.
 
Το tricky tip: Οι μεγάλες τσέπες πίσω ή μπροστά προσθέτουν πόντους. Επομένως, αν επιθυμείτε να μετριάσετε τους όγκους στην περιοχή της περιφέρειας, αποφύγετε τα jeans με υπερμεγέθεις τσέπες, οι οποίες χωράνε ναι μεν πολλά μικρο-αντικείμενα, αλλά εσείς δε θα βάλετε τίποτα εκεί μέσα! Αχρείαστες, λοιπόν!
 
 
Το jean jacket

Το jacket φτιαγμένο από πανί τζιν επέστρεψε δριμύτερο. Μπορεί να φορεθεί ως εναλλακτική βραδινού παλτό και να κλέψει την παράσταση ακόμα και από την περίπλοκη φούστα σας. Αγαπάει το γυναικείο σώμα, γι’ αυτό είτε ακολουθεί τις γραμμές του, είτε είναι cropped. Επιπροσθέτως, είναι το ιδανικό ψιλό μπουφάν για τις ανοιξιάτικες ψυχρούλες και εγώ δηλώνω fan!
 
Αποφύγετε τις ξεθωριασμένες αποχρώσεις, γιατί θυμίζουν δεκαετία του ’80. Και κάνω έκκληση προς όλες, να μη το συνδυάσετε με τζιν παντελόνι, γιατί είναι ακαλαίσθητο και άνευ γούστου και μου θυμίζει τον Τσαουσόπουλο στο ξεκίνημα του.
 
Το μυστικό tip: Το πιο πιθανό είναι να δείχνει καλύτερα πάνω σας το μικρότερο νούμερο από αυτό που φοράτε συνήθως, γιατί το jean jacket ένα link με το σακί για πατάτες στο δημιουργεί.
 
 
Το jean πουκάμισο

Το πουκάμισο jean έγινε fashion statement το χειμώνα, που πέρασε και θα συνεχίσει να φοριέται τώρα που τα μποφόρ γαληνεύουν. Η μακριά εκδοχή του (της πουκαμίσας) είναι ένα από τα πιο ευκολοφόρετα ρούχα στη ντουλάπα μιας γυναίκας, αφού καλύπτει τυχόν ατέλειες (ο τέλειος πρώτος το λίθο να ρίξει!) και είναι πιο ενδιαφέρον από μία μονόχρωμη αντίστοιχη πουκαμίσα.
 
Με κολάν και ζώνη στη μέση ή με παντελόνι υφασμάτινο είναι ότι πρέπει για τις καθημερινές εμφανίσεις σας. Διανθίστε το look με κάποιο κόσμημα ή έντονο lip- stick και ολοκληρώστε μία επιτυχημένη εμφάνιση.
 
Το ριψοκίνδυνο tip: Αν είστε fashion icon και το λέει η καρδούλα σας, δοκιμάστε από την κορφή ως τους ονύχους total jean εμφάνιση. Θα πρέπει, όμως, να έχετε κατά νου πως το ένα κομμάτι πρέπει να είναι πιο ανοιχτής απόχρωσης από το άλλο (καλύτερα το άνωθεν να βρίσκεται στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις της παλέτας).
 
 
Το jean γιλέκο
 
Μία μικρή μνεία πρέπει να γίνει και σε αυτό το κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Αξιαγάπητο το γιλέκο τζιν, αφού μπορεί να προσδώσει χάρη και τσαχπινιά και στο πιο ανιαρό σύνολο.
 
Αποφύγετε τα χρυσοποίκιλτα, κεντημένα ή άλλα γιλέκα, γιατί το γιλέκο θα γίνει φέρμελη και βλέπω στον ορίζοντα ως διορατικός άνθρωπος να σας καλούν να καλύψετε τη σκοπιά κάποιου άρρωστου εύζωνα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
 
Denim women, ελπίζω να σας βοήθησα με το ρούχο, που φοράμε πιο συχνά από ότι βλέπουμε τις ενημερωτικές ειδήσεις του Star. Καλή επιτυχία και ευφάνταστους στιλιστικούς συνδυασμούς, λοιπόν!
 
 
Υ.Γ. Αναπολώντας στην παιδική μου ηλικία, μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:

Πρώτον, η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας είχε πρόβλημα τριχοφυΐας και το κοριτσάκι δεν κατάλαβε τη διαφορά μεταξύ λύκου-γραίας, όταν πήγε να την επισκεφτεί με τα καλούδια της μάνας;

Δεύτερον, η μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας ήταν definitely η νύφη της γιαγιάς της και όχι η κόρη της, αλλιώς πως εξηγείτε ότι άφησε πεντάχρονο παιδί να τρέχει κυριακάτικα με τη μανιταρόπιττα μέσα στο δάσος και δεν το συνόδευσε; Καρδιοπάθειες-καρδιοπάθειες, από τις πολλές τις αντιπάθειες;;;!!!

Τρίτον, όλες οι ωραίες των παραμυθιών ένα θέμα με τον ύπνο το είχαν (βλέπε Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη). Μήπως τελικά ήταν ένα πρόσχημα για να γλυτώνουν τη φασίνα;! Μπουκωνόντουσαν με τα βαρβιτουρικά και άσε τους άλλους να κουρεύονται, δηλαδή! Εδώ κολλάει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «Οι ακαματάτρες και οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές!».

Τέταρτον, η άλλη που πήγε και φίλησε το βατράχι, ένα θέμα ανασφάλειας το είχε! Ή μήπως θέλει να θίξει το φλέγον ζήτημα της λειψανδρίας;!

Πέμπτον, η Σταχτοπούτα μήπως τελικά ήταν κρυφό party-animal, γιατί πως αλλιώς εξηγείτε το ότι ενώ δεν είχε ξανά-ματαπάει σε χορό, μια χαρά τα ήξερε τα βήματα του ταγκό και χόρεψε με τον πρίγκιπα. Αχ… τα ξεπορτίσματα!

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers