Spring’s mornings
1.3.2012 - 3:12:59 PM 


Εγώ να σας πω στεναχωριέμαι, που φεύγει ο χειμώνας (βλέπετε τέταρτο υστερόγραφο). Βέβαια, η πικρία μου είναι μετρημένη, γιατί ο παγερός καιρός καλά κρατεί και μόνο ημερολογιακά έχει αλλάξει η εποχή. Αργά ή γρήγορα, όμως, θα την κάνει τη γυροβολιά της η μητέρα Γαία και θα λιάζεται περισσότερο το ημισφαίριο στο οποίο ζούμε και κατοικούμε και τα μποφόρ θα πέσουν, τα παλτό θα κρυφτούν στα ψηλά ερμάρια και τα εαρινά ψιλά υφάσματα με τα αντίστοιχα παιχνιδίστικα χρώματα θα είναι η επιλογή μας στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας.
 
Για να μην βρεθείτε, όμως, μπροστά στο τέρας της νέας μόδας έτσι απροετοίμαστες, εδώ θα εκθειαστούν τα καινοτόμα σχεδιαστικά εγχειρήματα των μόδιστρων της υφηλίου και θα κατηγοροποιηθούν σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που εν τέλει γραμμένο στα κατάστιχα θα το έχουμε, γιατί οτιδήποτε σχετίζεται με ζώσες ψυχές ζει και αυτό και μορφοποιείται τόσο όσο και οι άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά, οι κανόνες πρέπει να υπάρχουν για να κοροϊδεύουμε τα λάθη!!!
 
 
· 9:00 π.μ.

Τα ζαχαρένια παστέλ είναι τρομερή και φοβερή τάση της μόδας και ιδανικά για κατ’εξοχήν πρωινά ανοιξιάτικα σύνολα. Στραφταλίζουν και αντιφεγγίζουν τις θερμόαιμες ηλιαχτίδες του ατροφικού ήλιου προς το παρόν και σε εισάγουν στο κλίμα της μετέπειτα ζεστής περιόδου με το καλύτερο και πιο ήπιο τρόπο.
 
Προς το παρόν, αγόρασε ένα ζακετάκι σε πράσινο της μέντας ή ένα κιτρινωπό της ώχρας και συνδύασέ το με τα μπεζ χειμωνιάτικα παντελόνια σου και τα καφέ. Προν το μέλλον, ξεσπάθωσε με ροζ φορεματάκια και κουφετί σακάκια και καλωσόρισε την εφηβεία σου με τα γλυκερά αυτά χρώματα, που θα προϊπαντήσουν την καυτή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού!
 
Τα παστέλ θα σας πάνε στο γραφείο και σας συνοδεύσουν σε κυριακάτικους πρωινούς περιπάτους υπερτονίζοντας τη ρομαντική μας πλευρά και υπενθυμίζοντάς μας πως αείποτε υπάρχει ένα ενδυματολογικό τετραγωνικό έστω χιλιοστό στη γκρανταρόμπα μας... έστω για ένα μικρό παντατίφ που καταλήγει σε χαριτωμένο σομόν φιογκάκι αθωότητας!
 
Επιφώνημα, που συνοδεύει την τάση: «Άχου το!» ή «Γλούτσου, γλούτσου!» ή «Μπλου, μπλου!».
 
 
· 11:00 π.μ.

Το πανί του τζιν είναι πάντα παντός καιρού και φέτος. Ξανά και ξανά έχει την τιμητική του αγέρωχο και διαχρονικό αψηφώντας την περιοδικότητα και το πεπερασμένο. Τόσο καθημερινό και προσιτό σε όλους και όλες. Ικανό να μεταλλάσσει την εξ’ορισμού στατικότητα του σκληρού υφάσματος στα διαφορετικά πατρόν και να καθοδηγεί τα νήματα της μόδας. Μειώνοντας το χάσμα των ηλικιών, φοριέται από οποιονδήποτε... υψώνοντάς το σε εράσμιο ενδυματολογικό απόκτημα και άνετο εναρμόνισμα με οποιοδήποτε πρωτοποριακό ρούχο.
 
Προς το παρόν, τη βασιλική του θέση θα διατηρήσει όχι μονάχα με την κλασική επιλογή του σκουρόχρωμου τζιν παντελονιού, αλλά και με το πουκάμισο του αντίστοιχου υλικού, το οποίο θα κουμπώσετε έως πάνω και θα το διανθίσετε με το μακρύ κολιέ σας γυρισμένο δύο φορές στο λαιμό σας σα τζόκερ. Προς το μέλλον, θα λυσσάξουμε με τα σορτς και τις φούστες, τα κοντά τζάκετς και τα τζιν αξεσουάρ, γνωστοποιόντας μας πως το θάλασσί της θάλασσας και όλο το μπλε του κόσμου φτάνουν και περισσεύουν για να γεμίσουν τη ντουλάπα της γυναίκας και να την επανδρώσουν επαρκώς στιλιστικά!
 
Θα σας συνοδεύσει σε χαλαρές στιγμές ή σε χρονικές φάσεις, που θέλετε να δείχνετε άνετες και wow, αλλά μέσα στην παραζάλη ζείτε οι παρασάνταλες και τρέχετε σα ξέφρενα λαγούδια! Σας πηγαίνει και μικροδείχνετε, γι’ αυτό προτιμάμε και στηρίζουμε πάντα το καραβόπανο.
 
Παροιμία λαού τάσης: «Το jean εμίσησαν πολλοί, την άνεση που προσφέρει ουδείς!».
 
Αυτά λίγο πολύ για το πρωί, αλλά να θυμάστε πάντα κάτι: Κατά την έναρξη της μέρας, είναι βασικό να νιώθετε όμορφες, in fashion , αλλά και απερίσπαστες από στενά, δύσκολα ρούχα, γι’αυτό ενσωματώστε τις νέες τάσεις στο ήδη καθημερινό σας στιλ με σταθερά βήματα και όχι υπερβολικές ταλαντώσεις από τα αγαπημένα ρούχα σας.
Διατηρείστε την υπομονή σας μέχρι το επομένο κείμενο για τα μεσημερινά εαρινά σύνολα. Μέχρι τότε να κυκλοφορείτε γυμνές.
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Κάποιοι άνδρες είναι σαν τη σοκολάτα κουβερτούρα. Αν και ανήκουν σε αντικείμενα λαίμαργου πόθου, αν δεν τους αλλάξεις μορφή «δεν τρώγονται!». Λιώσ΄τους...
 
Υ.Γ. δεύτερον: Ανταγωνιστική συνάδεφλος σε έξαρση εκστόμισης πομπώδους ψέματος:
- Ξέρεις πόσο σ’αγαπάω...
- Όσο και η μαμά μου;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!
(Θα πω κανένα «Άϊ σε τσου πέγκου!» ...δε ξέρω τι σημαίνει, αλλά μου θυμίζει νησιώτικη βρισιά!)
 
Υ.Γ. τρίτον: Το καλύτερο δώρο για έναν άνδρα είναι το τηγάνι. Και μπορεί να μάθει κάποια στιγμή να μαγειρεύει και μπορείς να του φέρεις στο κεφάλι!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Νέο ξεπηδήσον κίνημα με όνομα «γιατί δεν έχω λεφτά». Operator: Bέρα Φραντζή. Co-operator: Κρατήσεις στα μικτά και χαράτσια. Bασική αρχή: Nα κολλάμε την έκφραση-επωνυμία του κινήματος παντού. Βασικός σκοπός: Να μιζεριάσουμε απόλυτα!
Π.χ.:
-   Σα ξεχτένιστο μου φαίνεται αυτό το κανταΐφι. Θα φταίει που δεν έχουμε λεφτά!
Πάλι ποντιακή λύρα στο τραγούδι της Eurovision; Δεν υπάρχουν λεφτά, προφανώς!
 
Υ.Γ. πέμπτον: Eδώ χρόνια τώρα φοράμε γενόσημα ενδύματα, τα φάρμακα θα μας πειράξουν;!
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Άσματα ασμάτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers