Έκτακτο Παράρτημα
4.8.2008 - 6:54:24 PM 
Ήταν πρώτη Αυγούστου. Βρέθηκα στη Πλατεία Κλαυθμώνος για ιδιωτική υπόθεση. Όταν τελείωσα, λέω Δεν πάω μια βόλτα από τον Σαλαμάνδρα (Βερανζέρου 5) για να δω αν έχει φυστίκια φρέσκα; Έκανε πολλές ζέστες φέτος, και γενικά ο καιρός ευνόησε την πρώιμη εμφάνιση των καρπών. Και, ω του θαύματος, είχε φυστίκια! Σήμερα τα έφερα για πρώτη φορά, μου είπε ο καταστηματάρχης. Πήρα μισό κιλό για δοκιμή στα 7,80 ευρώ (2.657,85 δραχμές).
 
 
Προχώρησα μασουλώντας πανευτυχής. Λιχούδης ων, αναρωτήθηκα αν είχα πάρει αρκετά για να βγάλω το σαββατοκύριακο. Άναψε πάλι το γλομπάκι πάνω από το κεφάλι μου. Μιας και είμαι εδώ, δεν πάω από την Οικονόμου (Πατησίων 4) που έχει ενίοτε εξαιρετικά προϊόντα που δεν βρίσκω αλλού, όπως ΣΧΕΔΟΝ φρέσκα καρύδια; Προχώρησα, και στρίβοντας τη γωνία βρέθηκα αντιμετωπος με φρεσκότατα φυστίκια! Είμαι ο μόνος που τα έχει, μου είπε υπερήφανος ο υπάλληλος. Δεν θεώρησα σκόπιμο να τον βγάλω από την πλάνη του, αλλά πήρα κι από εδώ μισό κιλό για δοκιμή στα 7,40 ευρώ (2.521,55 δραχμές).
 
 
Καβάλησα τη μηχανή για να γυρίσω σπίτι και να κάνω τις συγκριτικές δοκιμές. Δεν περνάω και από τον Βουργίδη στην Πειραιώς να δω αν έφερε κι αυτός; Όμως εκεί τίποτε, κανένα χλωρό, μόνο ξηροί καρποί.
 
Ελπίζω να μην περιμένετε να σας πω ποια φυστίκια προτιμώ εγώ. Και τα δύο ήσαν καλά, και πρώιμα, φάτε τα όσο υπάρχουν...
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Ανθ' ημών, Πατέρας
› 
Το Φθινόπωρο του Πλέσσα
› 
Μπα, Παιχτούρα
› 
Απλά μαθηματικά
› 
Κανάγιες.
© ΙΣΤΟΣ 2021
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers