Ελαφρά ετυμολογία
30.12.2010 - 10:57:18 PM 
Έβλεπα αυτές τις μέρες διαφημίσεις για ένα ουίσκυ που δεν διαφημίζεται στο σάιτ μας, οπότε και θα παραμείνει ανώνυμο. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι πουλούσανε, ούτε και τον τρόπο που το πουλούσανε. Όμως εντύπωση μου έκανε ότι χρησιμοποιούσαν έναν ηθοποιό με παρτσακλό όνομα: George Corraface.  Αναρωτήθηκα ποιος να ήταν αυτός ο Τζωρτζ Κοραφάτσε που κάτι μου θύμιζε, η φάτσα του... ώσπου κατάλαβα ότι ήταν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και προσωπικός φίλος του Georges Aliaga, Γιώργος Χωραφάς. Ωραία διαφήμιση, να πιούμε κι άλλο για να τον ξεχάσουμε.


(στην εικόνα: ο Κοραφάτσε με έναν φίλο του που δεν είναι ο Αλιαγκά
σε παλαιότερες, ευτυχισμένες στιγμές)

Ταυτόχρονα έβλεπα ειδήσεις για τον ποδοσφαιστή του ΟΣΦ Πειραιώς (δανεικό από την AS Saint-Etienne Loire), με το όνομα Κέβιν Μιραλάς. Ο Μιραλάς δεν είναι από τα Σελιανίτικα Αχαΐας αλλά από τη Λιέγη Βελγίας. Το όνομά του μπορεί να προκαλεί το ανεπαίσθητο χαμόγελο των παλαιοτέρων που θυμούνται τον Μένιο Κουτσόγιωργα να αναφέρεται σε 'αρχ***α μοιραλέικα' στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου, καθότι ο γενναίος ήρως Μοίραλης διέπρεψε στον Μωριά και στην Παναγία Τρυπητή (Αίγιο) υπάρχει τοποθεσία που είναι γνωστή ως "Του Μοίραλη το Πήδημα". 


Ο Μιραλάς αυτός λοιπόν είναι όντως παικταράς, και φαίνεται ότι φυσικώ τω λόγω δεν θα μακροημερεύσει στη χώρα μας. Λεπτομέρεια που μπορεί να έχει ή να μην έχει σημασία: η Saint-Etienne φοράει πράσινα...

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers