Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
   Γλυκά
Μους σοκολάτα
Υλικά
για 5 μερίδες
5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. σοκολάτα υγείας, 70% κακάο, τεμαχισμένη
100 γρ. βούτυρο, αγελάδος
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σε σκεύος μπεν-μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας με πλαστική σπάτουλα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί με το βούτυρο, αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 35ο-40 ο C (απαραίτητο το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά για να μην «πέσει» η κρέμα και με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε 5 ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
 
Συμβουλές και κόλπα

1. Όση ώρα λιώνουμε τη σοκολάτα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μη στάξει ούτε μία σταγόνα νερού σε αυτή. Γι’ αυτό και το σκεύος του μπεν-μαρί πρέπει να είναι απαραίτητα πιο μεγάλο από το σκεύος στο οποίο βράζει το νερό.
 
2. Στο στάδιο όπου ενώνουμε τα αυγά με τη σοκολάτα φροντίζουμε η θερμοκρασία να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή, ώστε να μην «ψηθούν» τα αυγά όσο τα ανακατεύουμε.
 
3. Για περισσότερο άρωμα και πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σοκολάτα 1 κ.σ. από το αγαπημένο σας λικέρ. Προσοχή όμως: Μην ανακατεύετε σκέτη σοκολάτα με αλκοόλ, διότι καταστρέφει την υφή της. Αναμείξτε την πρώτα με κάποια λιπαρή ουσία (κρέμα γάλακτος, γάλα, βούτυρο κτλ.) και θα έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα.
 
4. Δεν είναι απαραίτητο να μοιράσετε τη μους σε ποτήρια. Μπορείτε να βάλετε όλο το μείγμα σε ένα μπολ και να το σερβίρετε σε αυτό. Θα πρέπει βέβαια να το αφήσετε περισσότερη ώρα στο ψυγείο προκειμένου να σφίξει η κρέμα. Σερβίρετε με τη βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας ή απλώς μοιράστε κουταλάκια του γλυκού στους καλεσμένους σας.
 
   Γλυκά