Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Ρύζι
Αρωματικό ρύζι στο φούρνο
Με ντοματίνια, μοτσαρέλα και σπανάκι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.
Υλικά
για 6 άτομα
500 γραμμ. φρέσκο σπανάκι
250 γραμμ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 αυγά, χτυπημένα
3-4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στα 2
200 γραμμ. μοτσαρέλα
4 κ.σ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη μοσχοκάρυδο, τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. λάδι για το ταψί
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ζεματάμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Το στραγγίζουμε, το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά του και το ψιλοκόβουμε. Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει το ρύζι για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και στο τέλος το κρεμμύδι με το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη σπάτουλα για να μη διαλυθούν τα ντοματίνια. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό μέτριο ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
 
Tips
• Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φρέσκο σπανάκι με 250 γραμμ. κατεψυγμένο, αφού πρώτα το ξεπαγώσουμε και το στύψουμε καλά.
• Αν στο κέντρο του ταψιού βάλουμε μία ολόκληρη μπαλίτσα μοτσαρέλα, μόλις κόψουμε το ζεστό φαγητό, από μέσα του θα χυθεί λιωμένο τυρί, σε ένα εντυπωσιακό εφέ.
 
Κατάλογος Συνταγών   Ρύζι