Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Λαδερά
Μελιτζάνες με κρεμμύδια
Οι μελιτζάνες τραβούν πολύ λάδι στο τηγάνι, αλλά είναι πεντανόστιμες. Αρκεί να μαγειρευτούν με δεξιοτεχνία.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά
Υλικά
για 4 άτομα
ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 κ.σ. ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
2 κ.σ. δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
8 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα δύο και τις τηγανίζουμε έως ότου μαλακώσουν και πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά ή ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το γιαούρτι. Τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί τις τηγανισμένες μελιτζάνες με το άνοιγμα προς τα πάνω. Τις σκαλίζουμε λίγο με ένα πιρούνι, βάζουμε λίγη γέμιση και καλύπτουμε με το γιαούρτι. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
 
Tips
• Αν προτιμάμε το φαγητό πιο ελαφρύ, αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, μπορούμε να τις ψήσουμε, αφού πρώτα τις τρυπήσουμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε να φεύγουν τα υγρά τους.
• Σε περίπτωση που δεν θέλουμε το γιαούρτι, μπορούμε να βάλουμε μέσα στη γέμιση 200 γραμμ. τυρί φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους.
 
Κατάλογος Συνταγών   Λαδερά