Deux Hommes des Prés
27.3.2009 
Οι Deux Hommes έκλεισαν έναν κύκλο στην καριέρα τους. Και στη Γαλλική Πρεσβεία άνοιξαν το επόμενο κεφάλαιο. Εκεί παρουσίασαν την συλλογή τους για τον επόμενο χειμώνα. Η οποία έγινε στην Ιταλία, με συνθήκες βιομηχανικής παραγωγής. Κι έτσι, οι δύο Έλληνες σχεδιαστές μπαίνουν στη λογική του πρετ-α-πορτέ, ανοίγοντας τους ορίζοντές τους πέρα από το ατελιέ τους στην Κανάρη.


Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την παρουσίαση της δουλειάς τους στο ρούχο sur mesure, τότε που συμμετείχαν στην πρώτη Εβδομάδα Μόδας στο περιστύλιο του Ζαππείου. Και από το κτίριο του εθνικού ευεργέτη βρέθηκαν στη στέγη του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα κάνοντας ένα αφιέρωμα στο γαλλικό πνεύμα της μόδας και της τέχνης του σινεμά.


Η ατμόσφαιρα του σόου ήταν σε ύφος «κομψότητα από τα παλιά». Όπως έκαναν παλιά οι μετρ, παρουσιάζοντας σε περιορισμένο αριθμό καλεσμένων τη συλλογή τους. Με γαλλικά, πιάνο, ταπισερί στους τοίχους και τρόπους comme il faut.


Τα ρούχα τους: μαύρα, λευκά και αποχρώσεις χρυσού, λαδί, λίγο από σκούρο μωβ.


Τα υφάσματα: φάιγ, νεοπρέν, μπουκλέ και δαντέλα. Συνδυασμός δηλαδή του μοντέρνου και του ποιοτικού υλικού.


Λεπτομέρειες: πλισέ σαν ακορντεόν στον λαιμό, γυμνές πλάτες. Το ημίπαλτο σε γραμμή δερμάτινου μπουφάν Perfecto με μεταλλικά φερμουάρ.Οι φούστες με κρόσια από ταινίες βινύλ και οι πλεκτές εφαρμοστές μπλούζες ζιβάγκο. Τα λευκά μίνι φορέματα κοκτέιλ.






Αξεσουάρ: οι δερμάτινες γλυπτικές παρεμβάσεις της Έλενας Σύρακα σε περικάρπια, ζώνες και αξεσουάρ στον λαιμό. 





 
Επιμύθιο: ένα κύμα ροκ σάρωσε τους καλούς τρόπους. Οι Deux Hommes αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την ευγένεια, τα «πρέπει» και τα «μήπως» και να σκληρύνουν. Πιο άμεσοι, πιο γεωμετρικοί στο κόψιμο, πιο λιτοί στις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Το made in Italy στην ετικέτα τους σημαίνει ότι το ατελιέ της Κανάρη υπάρχει για ειδικές παραγγελίες, ότι οι συλλογές κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στην Ιταλία. Που προσγειώνει τις τιμές, αλλά αφήνει το πνεύμα των σχεδιαστών να πετά στα ψηλότερα δημιουργικά στρώματα της μόδας.

 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Ψηλά τακούνια, προσοχή, πτώση
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers