Η θεραπεία των παμφάγων fashionistas
17.4.2009 
Με τις κούκλες τύπου Μπάρμπι δεν είχα καμιά σχέση στην παιδική μου ηλικία. Αυτή η διαδικασία να βάζεις και να βγάζεις νάιλον ρούχα και πλαστικά παπούτσια από την ξανθιά πλαστική θεά ήταν πολύ σαχλή για τα γούστα μου. Να όμως που η μοίρα σου είναι προδιαγεγραμμένη και σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις.


Με βρήκε στο Δίκτυο. Όχι η Μπάρμπι, αλλά η εξέλιξη της ιδέας να παίζεις με τα ρούχα, τις φωτογραφίες, τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα και τα «βαφτικά» του μακιγιάζ.


Στο Polyvore.com βγάζω το απωθημένο μου. Έγινα fashion stylist. Κάνω τις συνθέσεις μου, δημιουργώ την ατμόσφαιρα που αναδεικνύει την ιδέα μου, δουλεύω σε πιθανά σενάρια για το πώς και πότε φοριούνται οι προτάσεις μου.


Το καταπληκτικό στο Polyvore είναι ότι μπορείς και να αγοράσεις αυτά που έχεις συνθέσει. Η ιδέα βασίζεται στη συνεργασία με τις ιντερνετικές μπουτίκ και τα ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα. Ό,τι υπάρχει στο κατάστημα καθρεφτίζεται στην αποθήκη του Polyvore. Με το ποντίκι τα διαλέγεις, τα συγκεντρώνεις στο χώρο σου –ένα τετράγωνο πλαίσιο δηλαδή– και αρχίζεις το κολάζ. Υπέροχο, απολαυστικό και χρονοβόρο. Επίσης, θεραπευτικό της καταναλωτικής μανίας. Γιατί, μετά από τόσες ώρες να κόψεις και να ράψεις το συνολάκι και να δημιουργήσεις την ατμόσφαιρα, έχεις εξαντληθεί. Πολλή ενέργεια πάνω στο virtual styling.



Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Η επικοινωνία με τις υπόλοιπες (ίσως και υπόλοιπους) fashionistas του κυβερνοχώρου. Οι συνθέσεις του Polyvore αναρτώνται σε γκαλερί και η κοινότητα των άλλων παμφάγων της μόδας οικειοποιείται τις προτάσεις σου, σου στέλνει τα σχόλιά της, σε διαφημίζει στα blog της και γενικά αποκτάς μια δεύτερη κοινωνική ζωή, που σου παίρνει χρόνο. Ευτυχώς όμως μπορείς και να μην ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Γι’ αυτό βλέπω στο Polyvore ή στο «polyvoring style» μέλλον. Και σωτηρία. Είναι το μέρος για να παίζεις χωρίς να εκτίθεσαι στα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου. Και υπάρχουν πολλοί εθισμένοι fashionistas εκεί έξω για να σε καταλάβουν και να μοιραστούν μαζί σου το πάθος για τη μόδα. Το οποίο, επειδή είναι τόσο μεγάλο, δεν αρκεί να το ψωνίζεις, να το φοράς και να το δείχνεις.


Για μια περιήγηση στο http://www.polyvore.com
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Ψηλά τακούνια, προσοχή, πτώση
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers