Copy & Paste ημίθεες
26.6.2009 
Τα πράγματα στη μόδα δείχνουν μια σχετική ανυδρία. Οι συλλογές για τα προεόρτια της άνοιξης του 2010, οι λεγόμενες Resort Collections, είπαν με τον τρόπο τους ότι δεν υπάρχει λόγος για τόσα πολλά ρούχα. Εποχή κρίσης περνάμε άλλωστε όλοι μας. 
 
  Μαρκ Τζέηκομπς-Κέητ Μος
Γι’ αυτό και η Κέιτ Μος έγινε πάλι μούσα έμπνευσης. Αυτή τη φορά ήταν η εμφάνισή της στα εγκαίνια της έκθεσης του Μετροπόλιταν «The Muse», δίπλα στον Μαρκ Τζέικομπς. Το τοπ μόντελ φορώντας ένα μίνι ασημί λαμέ φόρεμα με έναν ώμο, αρκετά αποκαλυπτικό στην πλάτη, και στο κεφάλι ένα αντίστοιχο στολίδι τύπου τυρμπάν ερμήνευσε την ιδέα του Screen Goddess στο σήμερα. Screen Goddess ήταν οι πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, όπως οι Γκλόρια Σγουάνσον, Λάνα Τάρνερ, Μάρλεν Ντίντριχ και οι λοιπές ημίθεες της μεγάλης οθόνης.
 
 




  Roksanda Illincic
Η Κέιτ Μος ανεβάζοντας το στρίφωμα μετέτρεψε μια παλιά συνταγή γκλάμουρ σε εντυπωσιακή πρόταση του στυλ. Ο συνοδός της βραδιάς, που φαίνεται ότι επιμελήθηκε αυτή την εμφάνιση, την παρουσίασε και στη δική του Resort συλλογή την οποία παρουσίασε στη Νέα Υόρκη. Ήδη εντοπίστηκαν και άλλοι μιμητές του στυλ α λα Μος. Η σερβικής καταγωγής σχεδιάστρια Roksanda Illincic, που την «υιοθέτησε» το Λονδίνο, δεν μπήκε καν στον κόπο της παραλλαγής του βασικού θέματος. Η έμπνευσή της ήταν απλώς αντιγραφή.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers