Thriller chic
5.6.2009 
Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν ήταν μόνο ο Σκηνοθέτης των ταινιών θρίλερ. Ήταν ένας εστέτ της εικόνας, ένας μονομανής της αισθητικής μέσα από λεπτομέρειες. Πολύ φυσικό για την εποχή των ‘50s ο μετρ του σινεμά να συναντήσει και να συμφωνήσει με την αισθητική θεωρία ενός μετρ της υψηλής ραπτικής. Χίτσκοκ και Κριστιάν Ντιόρ συνεργάστηκαν λοιπόν στην ταινία «Stage Fright» το 1950 κι έβαλαν μαζί τις προδιαγραφές για το film noir, τη femme fatale, το μυστήριο, την αγωνία της περιπέτειας.



Marion Cotillard - Lady Dior bag


Η συνταγή, κλασική κι επιτυχημένη, γίνεται η βάση για ένα film noir-couture με πρωταγωνίστρια μια ηθοποιό με Όσκαρ και μια best seller τσάντα. Η Μαριόν Κοτιγιάρ, η τσάντα Lady Dior, το σύμπαν Dior, ο πύργος του Άιφελ και μια στρατιά από σταρ επαγγελματίες της εικόνας και των σύγχρονων παραμυθιών της διαφήμισης συνθέτουν αυτό το εξάλεπτο φιλμ που είναι η αρχή ενός έπους. Λίγους μήνες νωρίτερα, η στήλη αυτή είχε εξηγήσει το πώς και το γιατί η Lady Dior θα γίνει το νέο θέμα συζήτησης σε χώρους γυναικείων συναθροίσεων. Από το κομμωτήριο, την αίθουσα αναμονής στο γυναικολόγο, μέχρι τα σαλόνια και τους κήπους των φιλανθρωπικών γκαλά, η τσάντα αυτή θα γίνει το αντικείμενο του πόθου. Κι ως προϊόν μιας υπερπαραγωγής, μόνο ανατριχίλα θα προκαλέσει σε όσους τολμήσουν να ρωτήσουν την τιμή της. Μίλησε κανείς για κρίση και μετριοφροσύνη;
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Ψηλά τακούνια, προσοχή, πτώση
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers