«Ψωνίζω από την ντουλάπα μου» ή η επιστροφή της Phoebe Philo
19.6.2009 
Η Phoebe Philo ήταν το δεξί χέρι της Στέλλα Μακάρτνεϊ στον οίκο Chloe. Τότε που η κόρη του Σερ Πολ προετοίμαζε το στυλ rock chic και του έδινε στοιχεία πολυτέλειας με δαντέλες και υφάσματα κατάλληλα για χειροποίητα ανδρικά κοστούμια. Η Phoebe συνέχισε μόνη της και τα πήγε θαυμάσια. Έπρεπε όμως να κάνει οικογένεια, παιδί και να χαρεί το ρόλο της μαμάς. Μετά από τρία χρόνια που χόρτασε από πιπίλες και μπιμπερό, μπήκε και πάλι στο σύστημα της μόδας. Αυτή τη φορά είναι ο παριζιάνικος οίκος Celine που επωφελείται από τη διαίσθηση της Philo στο τι θα αρέσει στις γυναίκες.


Στο μεταξύ ζούμε μέσα στο χάος των επιδείξεων . Βλέπουμε τις πρώτες γεύσεις resort της επόμενης άνοιξης, προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, ενημερωνόμαστε για τα απαραίτητα του φθινοπώρου και περιμένουμε να χαζέψουμε στο internet τα looks της υψηλής ραπτικής της επόμενης σεζόν που σε λίγες μέρες θα παρουσιαστούν στο Παρίσι. Και το καινούργιο, το ιδιαίτερο, χάνεται στη μετάφραση των εποχών. Όχι όμως η Phoebe Philo. Γιατί η Αγγλίδα έχει εσωτερικό GPS και γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η γυναίκα. Κι απέδειξε με την πρώτη της συλλογή στον Celine, που αφορά τη συλλογή resort 2010, ότι αντιλαμβάνεται το νέο ρεύμα που κατεβάζει ο αέρας της μόδας.

 
Δημιουργίες της Phoebe Philo για τον οίκο Celine


Όχι έτοιμα συνολάκια, όχι επιτηδευμένα πολυτελή υφάσματα που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι και δεν φοριούνται κάθε μέρα. Αλλά νέα υφάσματα, ανδρικά, πιο μοντέρνα, λίγο σπορ, με λεπτομέρειες βραδινού. Όπως το σακάκι σμόκιν που το ύφασμά του μοιάζει προορισμένο για αθλητική φόρμα, ενώ είναι μείγμα από μαλλί και μετάξι. «Δούλεψα πάρα πολύ για να βρω τα κομμάτια που θα περάσουν από τη δοκιμασία του χρόνου και θα μπορούν να φοριούνται μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους». Τα λόγια της είναι το σύνθημα για το επόμενο βήμα στο στυλ: «Ψωνίζω από την ντουλάπα μου».
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers