Μετακινήσεις (κι αποκαλύψεις)
5.8.2010 - 8:26:29 PM 
 
 
 
Διαβάζω την περιπέτεια του Ιάσονα με το High-speed που υποτίθεται κάνει δυο ώρες Τήνο - Ραφήνα και συνεχάρην τον …εαυτό μου που φέτος επέλεξα Blue Star (Super ferry II) για την ίδια μετακίνηση. Βεβαίως σ’ αυτό, έπαιξε ρόλο και η κατάστασή μου φέτος (εδώ ξεκινούν οι αποκαλύψεις) γιατί αν είσαι οχτώ μηνών έγκυος, ένας μικρός υπνάκος (nap) είναι ότι πρέπει!
Λοιπόν, το ταξίδι με το αργό των τεσσάρων ωρών (ενώ το γρήγορο τρομάρα του κάνει 3 ώρες) ήταν θαυμάσιο: μάλιστα παρ ότι δεν είχαμε κλείσει την pet καμπίνα (η εν λόγω εταιρία νομίζω πως είναι η μοναδική που έχει καμπίνες για κατοικίδιο και μόνο γι αυτό της αξίζουν εύσημα), οι υπεύθυνοι του πλοίου επέτρεψαν να πάρουμε τον τριχωτό μαζί μας γεγονός που τους έδωσε έξτρα μπόνους. Συνοψίζοντας: έγκυος, τρίχρονος και τριχωτός την βγάλαμε στην καμπίνα δίνοντας άφθονο ελεύθερο χρόνο (ένα τριωράκι) στον Στέλιο να απολαύσει καφέ και εφημερίδες στο σαλόνι.
Ίδια κατάσταση και στο ρετούρ. Μόνο που σταθήκαμε λιγάκι άτυχοι γιατί έξω από την Ραφήνα κι ενώ σχεδόν ακούγαμε το μπαλάκι από τις ρακέτες στις Μαρίκες …χάλασε το πηδάλιο και μείναμε μια ώρα ακινητοποιημένοι! Τελικά συνοδεία …τεσσάρων λιμενικών κι ενός ρυμουλκού φτάσαμε αντί για 6.30, περίπου στις 9 στο λιμάνι. Ευτυχώς που ο τρίχρονος ενεπλάκη αμέσως σε συμμορία με άλλα δύο αγοράκια φίλης που είδαμε τυχαία και μετέτρεψαν το πλοίο σε παιδότοπο, ενώ η φουσκωμένη μου κοιλιά (αποκαλύψεων συνέχεια) είχε γίνει θέμα υπό την έννοια ότι «ελπίζουμε να μην σε πιάσουν τώρα οι πόνοι» που μου έλεγαν διάφοροι άγνωστοι.
Αγαπητό μου Homewood,
Οι στήλες σου που με βασάνισαν περισσότερο τους μήνες που πέρασαν ήταν οι συνταγές. (με την καλή έννοια πάντα). Κι αυτή που εκτίμησα ιδιαίτερα, στην πολύ σύντονη περίοδο των διακοπών ήταν «Τα Ψάρια του Αιγαίου» τα οποία επάξια συναγωνίζεται η Ψαριά του Καλοκαιριού των ΝΕΩΝ.
Ο φίλος μου ο Μαρίνος εκτός από φρεσκότατα ψαράκια που του έφερνε ο ψαροντουφεκάς του είχε και ασύρματο ίντερνετ στην ταβέρνα, οπότε με την παραγγελία τσεκάριζα και το επιστημονικό κομμάτι. Ο δε Μαρίνος, που έχει «ζούρλα» με τα ψάρια εντυπωσιάστηκε από την πληρότητα του οδηγού.
Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να κυλήσουν με άφθονα γαλακτοκομικά και υγρά, και χαρούμενο ξύπνημα ανά τρίωρο αλλά μην ανησυχείς, θα σε κρατώ ενήμερο για όλα!
Προς το παρόν περνάω φάση recall (το σακ βουαγιάζ για το μαιευτήριο, τα ρουχαλάκια του μωρού, η sudocreαm, τα επιθέματα για το στήθος, τα πανάκια για το ρέψιμο στον ώμο σου  κλπ κλπ).
Μια νέα συναρπαστική σχέση ξεκινάει σε λίγες μέρες, ελπίζω ενδόμυχα να είναι εξίσου απολαυστική με την πρώτη.
(μάλλον πρέπει ν αλλάξω και το βιογραφικό μου τώρα πια, αφού η ερώτηση ‘πότε θα κάνεις και δεύτερο’  έχει αντικατασταθεί από την ‘πότε με το καλό’).
 
 
 
 
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
«Αγάπη μου, θέλεις μια 20χρονη για το καλοκαίρι;»...
› 
Η μαργαρίτα (όχι αυτή με το αλάτι)
› 
Ο ιός του πανικού
› 
Μάχες της εποχής
› 
Μπουρλότο
© ΙΣΤΟΣ 2024
Μαρία Νταλιάνη
Η Μαρία Νταλιάνη γεννήθηκε στο Βόλο πριν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Από το 1990 είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Εσχάτως καλύπτει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Η ερώτηση που της κάνουν όλοι τελευταία είναι αν θα κάνει και «τρίτο».
« Bloggers