Μεθεόρτια μόδας vol. 1
3.1.2011 - 12:39:38 PM 
Στον απόηχο των εορταστικών φαγοποτιών, που πολλούς μας γονάτισαν και μας απαγόρευσαν να χωρέσουμε τα τροφαντά μας κάλλη στα slim jeans, όλοι οι άνθρωποι του Θεού ανασκοπούμε τα λάθη, τις παρασπονδίες και τα ατοπήματα της fabulously φειδωλής χρονιάς, που επιμελώς προσδοκώμενα πέρασε. Προσωπικά, λόγω της νεανίζουσας ηλικίας μου, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του χολερικού απολογισμού. Του ενδυματολογικού, όμως, απολογισμού είναι παραδοσιακά και αγαπημένα ο μήνας που διανύουμε τώρα… με αγκαλιά τα μελομακάρονα…
 
«Του ρολογιού οι δείκτες»
Το ρολόι επανήλθε δριμύτερο στο στιλιστικό παιχνίδι τη χρονιά που πέρασε θυμίζοντάς μας, πως εκτός από μετρητής δευτερολέπτων, λεπτών και ωρών, μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μας με την κομψότητα, που προσδίδει σε ένα χέρι τριχωτό και μη (το τριχωτό αφορά και τις γυναίκες… αποτρίχωση τώρα!). Το συναντήσαμε στην κλασική του μορφή με μπρασελέ σε χρυσό και ασήμι, με δερμάτινο λουρί, καθώς και σε funky χρώματα για τις νεαρές και νεαρούς που θέλουν να είναι τυπικοί στα ραντεβού τους (ουδεμία σχέση με το ραντεβού κυρ-δεκανέα). Βέβαια, οι Ελληνίδες δε θα καταστρέφανε την όμορφη λιτότητα του αρχοντικού αυτού βραχιολιού (όχι που θα το αφήνανε!);! Μου κοτσάρουνε τρεις με τέσσερις σειρές λαμπιρίζοντα βραχιολάκια εκατέρωθεν του ωρολογίου, γιατί τόσο καρπό ανεκμετάλλευτο να τον αφήσεις;;;;!!!! Εεεε… όχι δα!!! 
 
«Και στην κορφή… ο φιόγκος!»
Αδιαφιλονίκητα, τάση που «έπιασε» και τις μικρές δεσποινίδες αλλά και μεγαλύτερες ήταν ο φιόγκος, που δέσποζε πάνω σε στέκες και τα λοιπά διακοσμητικά επί της κεφαλής, ενίοτε στερημένης από πολλή φαιά ουσία. Το trend ήρθε (τσουπ!) από γνωστό pop ίνδαλμα, που ανατροφή μου με πιάνο και γαλλικά μου απαγορεύουν να αρθρώσω το όνομά της, αλλά με χαρά και τσαχπινιά χορεύουμε εις τα clubs τα hits της. Ο κόσμος ολούθε φόρεσε τις παιδικά χρωματιστές κορδέλες, αλλά ευτυχώς που τελείωσε η λαίλαπα των φιόγκων γιατί έτοιμη ήμουν να πω στην επόμενη που το κότσαρε στο κεφάλι της «δώρο-άδωρο» το μυαλό σου.
 
«Το κουστούμι με ευρωπαϊκή εντοπιότητα»
Πώς να το φέρω με τρόπο τώρα αυτό;! Θα το πω και ό,τι ήθελε προκύψει! Τις εικόνες της t.v. τις κατέκλυσαν άνδρες που μας πήραν τα λεφτά μέσα από την ήδη τρύπια τσέπη μας όντες κουστουμαρισμένοι και πάντα καλοχτενισμένοι και μυρωδάτοι και ασπριδεροί και στρυφνοί και επιστεγασματικά, «Πνιγήκαμε στους τεχνοκράτες!». Το κουστούμι έγινε μισητό, finally, μαζί με τη φαλλικού σχήματος γραβάτα και δε θέλουμε να το ξαναιδούμε στα μάτια μας. Θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Συντάγματος να το κάψουμε το σακάκι-παντελόνι προς τιμήν της αξιοπρέπειας μας και να πιούμε και ένα τσίπουρο να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Dress code του event: οτιδήποτε casual.
 
«Το εθνωφελές φόρεμα»
Εννοώντας το φόρεμα στο τόνο του μπλε electric,το οποίο τυγχάνει να φορέθηκε σε μαζικότητα από τις ξένες stars, αλλά στη χώρα μας είχε διττή σημασία το «επιλέγειν» το θαλασσί της θάλασσας κι όλο το μπλε του κόσμου. Όταν το φόρεσε γνωστό μοντέλο πάνω στην ναυαρχίδα σύροντας το χορό στο πλευρό του αγαπημένου της, οι απανταχού Ελληνίδες κατάλαβαν πως το trend καλό είναι να υποβόσκει ως σταθερά σε μία εμφάνιση, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να αφήνει βαθυστόχαστα υπονοούμενα στο ευρύ κοινό όπως «πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια» ή να ξυπνά τις μνήμες από το Euro του 2004. Αχ… μπλεδάκι…
 
«Η μαρινιέρα»
Η all time classic μαρινιέρα είναι αγαπητό pattern, που αναζωογονεί ακόμα και το πιο βαρετό outfit. Ευτυχώς για όλους, το 2010 η μαρινιέρα δεν κατάντησε μανιέρα. Την είδαμε σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς όπως άσπρο-κόκκινο, μαύρο-άσπρο, μπλε-μπεζ. Την είδαμε σε διαφορετικά κοψίματα μπλούζας όπως καθημερινό t-shirt, ελαφρύ πουλοβεράκι, casual μπλούζα, ακόμα και φόρεμα. Την είδαμε σε διαφορετικά υφάσματα όπως βαμβάκι, μαλλί, σατέν. Την είδαμε παντού… δυστυχώς την είδαμε κατάσαρκα την οριζόντια ρίγα να ακολουθεί τις γραμμές του «σωσίβιου» των Ελλήνων ανδρών. Και όλοι μαζί αναφωνήσαμε: «Κάνουν δουλειά αυτά τα δίπιττα σουβλάκια! ΟΛΕ!».
 
 
To be continued…

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers