Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
21.2.2011 - 10:17:09 AM 
Έχω μιλήσει πολλάκις για το σημαίνοντα ρόλο, τον οποίο παίζουν τα αξεσουάρ για μία γκαρνταρόμπα, αλλά οσάκις σας βλέπω να αγοράζετε ξανά και ξανά το ίδιο βασικό top και ουχί μία στέκα ή ένα φουλάρι, που θα μετατρέψει το υπάρχον πανομοιότυπο και άφθαρτο (γιατί δύο- τρείς φορές θα το έχετε βάλει… I am sure!) top. Μα πότε θα βάλετε μυαλό;! Διανύομεν και δύσκολους οικονομικά καιρούς και επιβάλλεται το ορμέμφυτο να καταλαγιάζει μπροστά στα αχαλίνωτα πάθη. Γι’ αυτό και εγώ θα σας παροτρύνω να επενδύσετε τα λιγοστά ευρώπούλα σας σε διάφορα αξεσουάρ! Θα σας πω και πώς να τα βάλετε σωστά… θα σας φτιάξω κανονικά δηλαδή… όχι ημίμετρα! Πάμε, ωραίες μου κυρίες… (αισθάνομαι λίγο σαν την κυρία Βέφα, που χρησιμοποίησα αυτή την προσφώνηση… «έτοιμα τα γιουβάρλακος!»)


«Του χεριού σου… »
Και του ώμου σου, βέβαια, και του καρπού σου! Μιλάω για τις προσφιλείς μας τσάντες, οι οποίες αποτελούν πόθο μεγάλο για όλες μας. Οι τσάντες μπορούν να απογειώσουν μία εμφάνιση ή να την στείλουν στο τρίτο στενό μετά τα τάρταρα!

Οι μεγάλες τσάντες (να ξέρετε) φοριούνται πρωινές και απογευματινές ώρες. Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε, επιπροσθέτως, είναι ότι αν είστε μικρόσωμες, (κάτι που είναι πολύ πιθανό, γιατί το DNA μας καμία σχέση με αυτό των γυναικών του ανατολικού μπλοκ) η μεγάλη τσάντα ας μην είναι καλύτερα τόσο τεράστια (να μη φαίνεται από τον Άρη δηλαδή!), γιατί θα είναι σαν να κρύβεστε από πίσω της και σε τελική ανάλυση θα φαίνεστε ακόμη πιο μινιόν.

Το βράδυ αποχωριστείτε «τη φορητή βαλίτσα» και το περιεχόμενό της και αρκεστείτε σε μία τσάντα-φάκελο. Ναι… μην πάρετε όλο το σετ σκιών στα μπουζούκια! Πέντε ώρες θα λείψετε από το “home, sweet home”… εκτός βέβαια αν αποφασίσετε να εγκατασταθείτε μόνιμα στο καμαρίνι του Σάκη Ρουβά, οπότε πάρτε ό, τι θέλετε μαζί σας (και το πρόχειρο νυφικό, που έχετε στη ντουλάπα!). Πάω πάσο…

 
«Το κρίμα στο λαιμό σου!»
Εσείς, όμως, για να μην έχετε κανένα κρίμα στο λαιμό σας, φορέστε φουλάρια και εντυπωσιάστε! Γιατί καμιά φορά το περίτεχνο φουλάρι λειτουργεί πιο εποικοδομητικά και από το κόσμημα για μία εμφάνιση, αφού μας κρατάει ζεστές και προσθέτει πόντους στο στυλ μας.

Το φουλάρι πρέπει να είναι πληθωρικό τις κρύες μέρες. Το τετράγωνο σχήμα είναι πιο ευκολοφόρετο από το τριγωνικό, γιατί μπορείτε να το δέσετε με περισσότερους τρόπους γύρω από τους ώμους ή το λαιμό σας. Τις πιο ζεστές μέρες προτιμήστε τα μικρά φουλάρια, που εμένα πάντα μου θυμίζουν τα pin-up girls της δεκαετίας του πενήντα και τα βρίσκω άκρως θηλυκά και κολακευτικά.

Να τολμήσετε τα έντονα χρώματα, όπως τα φλουό που είναι πάλι πολύ στη μόδα, ή τα περίπλοκα patterns, όπως το ανοιξιάτικο καρό (που θυμίζει βοσκοπούλα… αυτή τη ζηλευτή την κόρη!), τα floral, τα ριγέ ή τα πουά!

SOS: Προσέξτε μην προκαλέσετε πνιγμό στον εαυτό σας μονάχα και σας τρέχουν στα επείγοντα. Γιατί έχω αντικρύσει πολλές κυρίες, οι οποίες μάλλον από το ΤΕΙ Εμποροπλοιάρχων έχουν αποφοιτήσει, αλλιώς δε νοείται ο ναυτικός κόμπος, που έχουν σχηματίσει με το φουλάρι! Είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο στόχος τους είμαι εγώ, καλές μου! Το δικό μου το λαιμό θέτε να δείτε μέσα στην τσακιστή θηλιά! Έλα, ο ορμιόδεσμος… !

Θα’ θελα να κάνω και μία μικρή μνεία στις γραβάτες! Τις αγαπώ! Ιδιαίτερα φέτος που είδαμε το ανδρόγυνο στυλ σε όλες τις πασαρέλες, έχουν την τιμητική τους! Εγώ τις φορώ ανελλιπώς και σας προκαλώ να το κάνετε και εσείς. Δώστε έμφαση και προσοχή στα κοσμήματα σας και στο υπόλοιπο look, ώστε να μη χάσετε τη θηλυκότητά σας και πιστέψτε με… όλα τα αδηφάγα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω σας!

 
«Κεφαλικός φόρος.»
Λάθος τίτλος τώρα που το σκέφτομαι (καλά ντε… σκέφτομαι… δε θα ξαναπώ τόσo μεγάλες κουβέντες!). Μην το δει ο monsieur Παπακωνσταντίνου, γιατί μόνο το χαράτσι δεν έχει επαναφέρει (απαπαπα… με τι ζαλίζω το ξανθό μου κεφάλι! Θα κάνει αντίδραση με τη βαφή Koleston η κρανιακή επιδερμίδα!). Τέλος πάντων! Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι έχετε ένα μακάριο κεφάλι, αλλά πως μπορεί να γίνει ακόμα πιο μακάριο; Εκμεταλλευτείτε ΤΟ! Μία λέξη θα σας πω και θα το πιάσετε το υπονοούμενο : καπέλα, στέκες, τσιμπίδια, κορδέλες (αχ! Είναι περισσότερες! Ποτέ δεν ήμουν καλή στις θετικές επιστήμες.)!

Όσον αφορά τις κορδέλες, θα’ θελα να επισημάνω πως δεν μπορείτε να τις φοράτε λες και υποφέρετε από κεφαλαλγίες και να απορείτε, επειδή κάποιοι γνωστικοί άνθρωποι σας κοιτούν με συγκαταβατικό ύφος! Αν ξεπεράσετε τη συγκεκριμένη παγίδα (απλώς, κοιταχτείτε στον καθρέπτη και τοποθετείστε την κορδέλα στο ύψος που αρχίζουν τα μαλλιά σας), δε θα χρειαστείτε να περάσετε ολάκερη τη μέρα φτιάχνοντας την κόμη σας και θα είστε ένθεες με το πόσο όμορφα τονίζει το περίγραμμα του προσώπου σας (ΠΡΟΣΟΧΗ στο ρουζ στην τούτη την περίπτωση!).

Σκουφιά για το χειμώνα, καπέλα για τους ζεστούς μήνες και θα ξενοιάσετε από το πιστολάκι και τη λακ (μην καραφλιάσετε, όμως, από το γείσο κιόλας… δεν έχετε καταταγεί στην τρίτη μεραρχία!). Προσωπική μου άποψη (ενώ σου λέει… όλο αντικειμενικές απόψεις εκθέτω!) είναι πως αυτά τα αξεσουάρ είναι μόνο για το πρωί και το απόγευμα. Ειδικά τα jockey καπέλα είναι καθαρά αντρικό καπέλο και με ιδιαίτερα αθλητική χροιά (εκτός αν είσαι το έτερον ήμισυ του 50 cent, οπότε δικαιολογείσαι).

 
«Ζώνες ασφαλείας!»
Μεγάλο κεφάλαιο (όπως και ο πρώην μου… ένα πράγμα!) στα αξεσουάρ είναι οι ζώνες. Ζώνες δερμάτινες, ζώνες ελαστικές μέσης, ζώνες λεπτές και δε συμμαζεύεται! Προσδεθείτε και δεθείτε, λοιπόν…

Οι ζώνες κολακεύουν κάθε σιλουέτα, γι’ αυτό και αγαπιούνται χωρίς όρια από τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Στο αγοροκόριτσο προσδίδουν καμπύλες, τις οποίες επιζητά μανιωδώς. Στις μεσογειακές σιλουέτες τονίζουν το ερωτικό σχήμα του κορμιού, που ήδη διαθέτουν. Στις πιο εύσωμες κυρίες (τα πάχη μου, τα κάλλη μου!) δημιουργούν το εφέ αδύνατης μέσης. Και πάει λέγοντας…

Τρελαίνομαι με τη ζώνη πάνω από το παλτό! Είναι απίστευτο πως μπορεί να μετριάσει τους όγκους του φορτωμένου επανωφοριού (φορείουυυυυυυ!) ή του πουλόβερ. Ωστόσο, και πάνω από μπλούζες λεπτής υφής δείχνει εξίσου εντυπωτική.

Να ανακοινώσω πως η φαρδιά ζώνη πάνω από το κολάν πέρασε ως ποινικό αδίκημα, όπως με ενημέρωσε μία φίλη μου νομικός. Οπότε αν δε θέλετε να έχετε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, συμμορφωθείτε με την παρούσα ισχύουσα νομοθεσία. Και ξεχάστε την περίπτωση να εφεσιβάλλετε. Θα με βρείτε ως ενάγουσα. ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!

 
«Πρόσεξε, μη σκίσεις κανένα καλσόν!»
Η αλήθεια είναι πως η φετινή τάση προστάζει γυμνό πόδι (και δέρμα κοτόπουλου!), αλλά λίγες έχουν τα κότσια να βγουν μέσα στο αγιάζι χωρίς την αμυδρή προστασία έστω των δεκαπέντε denie (εγώ είμαι μία από αυτές για αμιγώς οικονομικούς λόγους, αφού αν βάλω καλσόν θα γυρίσω ή με καθόλου, αφού θα έχει ξεσκιστεί σε καμία γωνία και θα θρηνώ τα πέντε ευρώ που δίνω ξανά και ξανά, ή έστω με έναν πόντο νααααααααααα!). Ενωτιστείτε, madams: «Αν, λοιπόν, αποφασίσετε πως δεν θέλετε να ξεπαγιάσετε μέχρι να μπείτε μέσα στη θαλπωρή του ξενυχτάδικου (σαν το σπίτι της Λώρας), μπορείτε να βάλετε κάλτσες σε οποιοδήποτε μήκος ή ύφανση και να είστε κομψές και ζεστές. Αν θέλετε να φορέσετε, μολαταύτα, καλσόν, προσέξτε να είναι ματ όπως και δήποτε! Μη δω γυαλιστερό καλσόν, ειδικά στην απόχρωση του δέρματος, δε θα το αντέξω πραγματικά!». Ευελπιστώ στην ευηκοΐα σας!

Τα οπάκ καλσόν δεν ήταν πολύ στα φόρτε τους φέτος. Απλώς, ένας απόηχος υπάρχει του μαύρου και του μοβ (του πεθαμενατζίδικου). Ενδείκνυνται για πρωινές εμφανίσεις, αλλά είναι πολύ εύμορφα τα μαύρα οπάκ με κατάλευκη φούστα (εκκεντρικό!). Και σε καλή μεριά το καλσονάκι!

 
Τα μύρια όσα σας έσουρα πάλι με τα αξεσουάρ και να φανταστείτε πως δεν ολοκλήρωσα! Next time!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Τις προάλλες που πήγα στο γιατρό λόγω ξελαρυγγιάσματος, όταν με ρώτησε η τροφαντή καπνίστρια γιατρός αν έχω κάποια αλλεργία, έπρεπε να απαντήσω θετικά. Έχω αλλεργία στο να εξηγώ τα αυτονόητα. Ελπίζω τώρα, που το συνειδητοποίησα αυτό, να μην κάνει αλλεργική αντίδραση το Levotuss το σιρόπι με τη διαχυμένη ανισορροπία του κόσμου. Αισθάνομαι μία απέραντη βδελυγμία. Συμπάσχετε;
 
Υ.Γ. δεύτερον: Δείγμα συγκερασμού λαϊκής τέχνης και γνώσης αρχαίων ελληνικών : «Τα χάπια μου, τη σισύρα μου (πάντα οικολογική!) και ένα ταξί να φύγω!». Συμπάσχετε;
 
Υ.Γ. τρίτον: Αυτό το δηλητήριο για το οποίο μιλάει ο συμπαθέστατος Καρράς σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα πουλιέται στην αγορά του Αλ-Χαλίλι; Ετσιθελικά, βαττολογώ. Συμπάσχετε;
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
O παλιός είναι αλλιώς…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers