(Ν)tips για (n)tips
17.1.2011 - 2:17:45 PM 
Ήταν ένα όμορφο ξανθό κορίτσι… καλόκαρδο, καλλίφωνο (τώρα θα είστε σίγουροι πως δε μιλάω για μένα σε τρίτο ενικό πρόσωπο) και πραγματικά very very generous (το έβαλα δύο φορές το ποσοτικό για να θυμίζει απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος, γιατί τυγχάνει να είναι), το οποίο κάθε μέρα «ήταν στην τρίχα» και έκανε αυτή την τρίχα- τριχιά για να είναι σε κάθε της εμφάνιση απαστράπτουσα. Αυτό το κορίτσι το κυνήγησα πολύ και τελικώς το κάθισα στο σκαμνί (είχα πάρει αυτό το σπαστό, που έπαιρνε η γιαγιούλα μου στην εκκλησία) και εφαρμόζοντας τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη (Σωκράτη, εσύ super star!) να με πει τα μυστικά του, όχι τα ερωτικά αλλά τα ενδυματολογικά και τα υπόλοιπα του ίδιου κλάδου. Και ιδού σας τα παρουσιάζω… γκουχ, γκουχ…
 
Κατ’ αρχήν, μου είπε το εξής (αυτό μου το είπε ψιθυριστά στο αυτί και σε totally spy mood) ότι μετράει πολύ το άρωμα που αφήνει μία γυναίκα στο πέρασμα της. Για να έχει διάρκεια η ένταση του αρώματος θα πρέπει ή να χρησιμοποιήσετε την αντί-στοιχη lotion σώματος του αρώματος, που έχετε επιλέξει, ή μία άλλη με ουδέτερο άρωμα. Αφού αλειφθείτε από άκρη σε άκρη, ψεκασθείτε με την αγαπημένη σας κολόνια και βάζω το χέρι μου στη φωτιά (το αριστερό, γιατί με το δεξί γράφω και κάνω και το σταυρό μου… τι λέει ο στόμας μου πάλι σήμερα;;;!!!) ότι θα διαρκέσει πολύύύύύύύύύύύύ το άρωματάκι σας (αυτά τα σε –ακι πολύ μου τη δίνουν! Τελικώς, τα αγαπώ).
 
Δεύτερον και σημαντικότατον είναι η ενυδάτωση σώματος και κυρίως προσώπου! Δε μπορείς να μου φοράς τρείς τόνους make- up και να μην έχεις βάλει πριν άλλους τρείς τόνους ενυδατική (εγώ φοράω δύο τόνους κρέμας, γιατί η επιδερμίδα μου θυμίζει τη διαφήμιση γνωστού ελαιόλαδου… «την εμπιστευόμαστε μέχρι την τελευταία της σταγόνα!). Ανάλογα, λοιπόν, με τον τύπο της επιδερμίδας σας φορέστε την κρέμα που θα αποτελέσει μία σταθερή βάση για το μακιγιάζ. Και μη ξεχνάτε : «Λίγος σοβάς την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!».
 
Τα βάσανα, όμως, αρχίζουν τώρα («τώρα αρχίζουν τα δύσκολα/ τώρα που αγαπηθήκαμε/ τώρα, λέω, τι κάνουμε;»). Τρίτον : «Το επιλέγειν τα κατάλληλα ρούχα εστί φιλοσοφείν», που έλεγε και μία ψυχή. Εγώ θα σας πω να αφήσετε τις πολλές φιλοσοφίες και να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διευκολύνετε την έξοδο σας από τον καθημερινό αυτό Γολγοθά. Πρώτον, επιλέξετε ένα κομμάτι, είτε μπλούζα, είτε παντελόνι, είτε κάποιο αξεσουάρ ως το βασικό στοιχείο του συγκεκριμένου look, που σίγουρα θέλετε να βάλετε και εμμείνετε σε αυτή σας την απόφαση ό,τι και να γίνει. Μόλις κάνετε αυτή την επιλογή, πειραματιστείτε με τα υπόλοιπα ρούχα σας και αποτελειώστε την εμφάνιση σας. Να έχετε φαντασία. Συνδυάστε τα διάφορα patterns μεταξύ τους. Παίξτε με τα χρώματα. Εμένα, προσωπικά, με βοηθάει να ακούω Στέλλα Μπεζεντάκου (στο κορμί μου/ σα μπλουζάκι/ σε φορώ και δε σ’ αλλάζω… ), γιατί βιάζομαι να πάω να κλείσω το windows media player (ΝΑΙ! Το έχω «κατεβάσει!») για να συνεχίσω να επιβιώνω ομαλά. Εσείς μπορείτε να ακούσετε Βανδή. Έχει τα ίδια αποτελέσματα. Trust me!
 
Το επόμενο βήμα είναι, επίσης, κομβικό. Θα σας πω μία λέξη: αξεσουάρ! Τα φουλάρια, οι ζώνες, τα κοσμήματα μπορούν να μετατρέψουν την εμφάνιση σας σε εντυπωσιακό βαθμό. Γι’ αυτό επενδύστε στα αξεσουάρ και αγοράστε χωρίς μετριοπάθειες τα πάντααααααααααα όλα, γιατί θα σας σώσουν!!! Παρ’ όλα αυτά, αγοράστε, αλλά μη τα φορέσετε όλα μαζί. Δηλαδή μη σας δω να φοράτε και φουλάρι και μεγάλα σκουλαρίκια και κολιέ και μεγάλα βραχιόλια και να έχετε πάρει και αγκαλιά τη φρουτιέρα, γιατί όλα θέλουν σύνεση και λογική. Don’t drive me insane.
 
Τελικά, μας μένουν τα μαλλιά… Δε θα σας πω τι να κάνετε, αλλά τι να μην κάνετε! Έχετε σγουρά μαλλιά όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό Ελληνίδων γυναικών; Αφήστε τες τις καημένες τις μπούκλες να χαρούν λιγάκι… αμάν πια με την σεσουάρ. Και μην ισιώσετε τη φράντζα! Ή ίσια μαλλιά, θα έχετε, ή σπαστά ή σγουρά… δε γίνεται όλα μαζί! Να έχετε στο μυαλό σας ότι και για τους άντρες… δε γίνεται να είναι και πετυχημένος και έξυπνος και πιστός και όμορφος… συνήθως ένα από όλα αυτά θα συμβαίνει. Επιπροσθέτως, τα σινιόν είναι τέλεια για όλες τις ώρες. Η αλογοουρά είναι πολύ σικάτη και αναδεικνύει το πρόσωπο. Βέβαια, αν έχετε μαγούλες (η δικιά σου η μαγούλα/ δούλα με έχει καταντήσει, δούλα), όπως εγώ, απλώς ξανασκεφτείτε το.
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Ένα ψιτ στα βρεμένα σας μαλλιά με το άρωμα σας, θα σφραγίσει τη μυρωδιά του μέχρι το επόμενο λούσιμο (ευελπιστώ να μην είναι αυτό το «σφράγισμα» αιώνιο… αδερφές του ελέους, ΠΛΥΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!).
 
Υ.Γ. δεύτερον: Μη το παρακάνετε με τη λακ. Επιδεινώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την όμορφη φυσική κίνηση των μαλλιών σας (πραγματικά, δε ξέρω τι είναι χειρότερο!).
 
Υ.Γ. τρίτον και φαρμακερόν: Αφιερώνω τις συμβουλές αυτές σε όλες τις πληγωμένες γυναικείες καρδιές και στον Παναγιώτη Ψωμιάδη (και αυτός πληγωμένη νεοφιλελεύθερη καρδιά είναι!).
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 2
› 
Αν ήμουν άντρας…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers