Ρηξικέλευθη χρωματική παλέτα
21.3.2011 - 7:17:33 PM 
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο ρηξικέλευθη! Απλώς, ήθελα να το διατυπώσω πιο στομφωδώς το όλο ζήτημα, γιατί ζηλεύω τις πομπώδεις επικεφαλίδες των άλλων bloggers. Λίγο ενημερωτική, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου θα είναι η παλέτα των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσω για να ζωγραφίσω παρακάτω.
 
Αυτόχρημα, ένα πανικοβάλ το έχουμε βιώσει όλες με τον ιλιγγιώδη καταιγισμό χρωμάτων φέτος την άνοιξη. Και για να είναι γλυκιά η έαρ, θα πρέπει να το ξεμπερδέψουμε το ουράνιο τόξο στο μυαλό μας. Γιατί είναι πολύ δύσκολες οι εξισώσεις, που μας έβαλαν να λύσουμε οι σχεδιαστές μόδας ετούτη την άνοιξη, και καμιά μας δε θέλει να οδηγηθεί σε αποτέλεσμα που να ισούται με το τρελό αποκριάτικο καρναβάλι (χρώμα νούμερο 1 + χρώμα νούμερο 2 + αξεσουάρ = καταστροφή δευτέρας παρουσίας!). Ο αποχρωματισμός δεν είναι η λύση, γι’ αυτό let’s begin…
 
Άσπρο-μαύρο-χρυσό
Είπα να αρχίσω με κάτι all time classic… μη σας κάτσει και άπεπτο στο στομάχι το πρώτο στιλιστικό εγχείρημα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σικάτο από το άσπρο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι σε οποιαδήποτε γραμμή ή μαύρη pencil φούστα και τη συνοδεία των χρυσών κοσμημάτων. Την επιτυχημένη εμφάνιση την έχετε στο τσεπάκι σας χωρίς να έχετε κοπιάσει ουδόλως. Αλλά θα είμαι απήνης μαζί σας! Μη μου φορέσετε και μεγάλα σκουλαρίκια και μεγάλο κολιέ και βραχιόλι και δαχτυλίδια (σαν το Βαλάντη το Φίλτατο τον Α’)… δηλαδή ουαί… ουαί και αλίμονο… ουαί τοις ηττημένοις κατά κράτος και ραφής. Ή μεγάλα σκουλαρίκια και βραχιόλι ή δαχτυλίδι, ή κολιέ και μικρό σκουλαρίκι. Μέτρον άριστον και εις υγείαν!
 
Μπεζ / κίτρινο-γκρι
Σας σερβίρω το δεύτερο πιάτο, λιγότερο άπεφθες από το πρώτο, για να σας ρίξω στην «κουζίνα» την εκλεπτυσμένη μπουκιά-μπουκιά! Το μπεζ ή το φανταχτερό κίτρινο σα χρώματα είναι αδιάφορα αυτά καθαυτά. Με το γκρι, όμως, μπορείτε να απογειώσετε τα καθημερινά σας σύνολα και να πάρετε τα σκήπτρα της πιο καλοντυμένης, ακόμη και από τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Μία γκρι ζακέτα με ένα μπεζ παντελόνι και ένα άσπρο t-shirt είναι κολακευτικό και ευκολοφόρετο σύνολο. Ένα κίτρινο ανοιξιάτικο φόρεμα με μία γκρι πασμίνα , ομοίως. Try it! Τα δερμάτινα αξεσουάρ ολοκληρώνουν το σύνολο και εγώ σας χειροκροτώ και σας επικροτώ! Κλαπ, κλαπ, κλαπ!
 
Κίτρινο-ριγέ ασπρόμαυρο
Και μιας και πιάσαμε τα Αεκάκια, ας το continue το θέμα εισχωρώντας στα άδυτα του στυλ! Πάρτε και ένα φακό, λοιπόν, εκεί στα άδυτα και dress yourself με κίτρινο φλουό απόχρωσης μπλουζάκι απλό και συνετό και ασπρόμαυρη ριγέ φούστα! Τολμήστε το! Απεύχομαι μονάχα το εξής: μη δω τροφαντή στην περιφέρεια κυρία με οριζόντια ρίγα στη φούστα, γιατί προγινώσκω την καρδιακή προσβολή καταμεσής του δρόμου, της λεωφόρου, του εστιατορίου… τέλος πάντων, όπου με βρει η συγκεκριμένη απροειδοποίητα! Τι μας επιφυλάσσει η κλήρα, άγνωστον!
 

Μπλε-κόκκινο
navy / μπλε navy-κόκκινο
Είναι ένα outfit πλήρως εναρμονισμένο με τις επιταγές της μόδας, που δε θα σας κοστίσει (οπότε εναρμονισμένο και με το οικονομικό κλίμα), μιας και όλος ο γυναικείος πληθυσμός μία τουλάχιστον μαρινιέρα την αγόρασε. Ένα κόκκινο skinny υφασμάτινο παντελόνι με μία μπλούζα του συγκεκριμένου pattern στις αποχρώσεις της θάλασσας είναι όσο casual χρειάζεται για πρωινή εξόρμηση εις το θέρετρον τον παραθαλάσσιον! Για καταρτισμένες στα θέματα μόδας, ένα καπελάκι ψάθινο είναι πολύ σωστή επιλογή για ολοκλήρωση του styling «ε, ναυτάκι/ναυτάκι συριανό». Και καλή όρεξη στο ταβερνείο με θέα το Αιγαίο!
 
Τυρκουάζ-γαλάζιο-χρυσό
Πολύ hot! Hot… hot… hot (μαγική ιδιότητα του αριθμού τρία… πάντα!)! Το είδαμε στα catwalks και εγώ, προσωπικά, το λάτρεψα! Είναι ότι πιο καλοκαιρινό επέδειξαν οι ράφτες υψηλής αισθητικής! Ακολουθώντας τις προτάσεις τους, φορέστε ένα τυρκουάζ σατέν, κατά προτίμηση, μπλουζάκι με ένα φαρδύ θαλασσί παντελόνι και δέστε στη μέση σας μία χρυσή ζώνη. Έτσι, θα καταπλήξετε σε μία βραδινή έξοδο και θα αναδείξετε το πρώτο μαύρισμα του δέρματος σας. Αν φοβάστε τοιούτους τους πειραματισμούς, θα σας στείλω επιστολή συνταγμένη ευπροσήγορα, στην οποία θα εγγυώμαι την επιτυχία της εμφάνισης σας… μπας και σας ξεκολλήσω από το σκέτο μαύρο! Λίγο προσοχή στην ευρυθμία των χρωμάτων και των όγκων και ready to party!
Και έζησαν αυτοί καλά στη χώρα των χρωμάτων και εμείς ακόμα καλύτερα…
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Φράση- κλειδί, η οποία απαξιώνει οποιαδήποτε συμβουλή μόδας από περιοδικό, στυλίστα ή τη Βέρα (χαχαχαχαχα!): «Το στιλ ή το’ χεις, ή δεν το έχεις!»
 
Υ.Γ. δεύτερον: Ένα πράγμα κάνει την κατάσταση υποφερτή μέσα στα λεωφορεία, το «ατενίζειν» έξω από το παράθυρο, και αυτοί οι άνθρωποι μου κοτσάρανε στο τζάμι την αφίσα-διαφήμιση για την Αντιγόνη Όπερα (ασχολίαστο), στην οποία πρωταγωνιστεί η Νίνα Λοτσάρη (ο Θεός και η μάνα του!). Κρέοντα, διέταξε να με σκοτώσουν τώρα!
 
Υ.Γ. τρίτον: Κάθε φορά που τυχαίνει να παρακολουθώ διαφήμιση κρεμών ενυδάτωσης ή αντιμετώπισης των ρυτίδων, αισθάνομαι τελείως αστοιχείωτη, γιατί υποθέτω πως μόνο εγώ δε γνωρίζω το πασίγνωστο (κατά το διαφημιστή) υαλουρινικό οξύ ή την φημισμένη ραμνόζη! Αυτά, πάλι, με τα παντοδύναμα συστατικά, που υπόσχονται τα πάντα εκτός από την εκμηδένιση του οικονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, μου θυμίζει αυτό που φώναζα στους διαδρόμους του σπιτιού φορώντας τη ρόμπα της μαμάς μου: «Με τη δύναμη του φεγγαριούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ, θα σώσω τον κόσμοοοοοοοοοοοο!»
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 2
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers