Γιορτάζω (δις)... ακούστε που το φωνάζω!
8.3.2012 - 11:03:05 AM 


Γι’ αυτό που διακρίνομαι είναι για τους βαθείς μου συλλογισμούς και τα συντακτικά, γραμματικά και ενίοτε και ορθογραφικά λάθη. Τη δεύτερη ευρεία κατηγορία τη διαπιστώνετε διαβάζοντας τα αναρτημένα μου κείμενα. Η πρώτη κατηγορία ξεδιπλώνετε μπροστά στα μάτια σας πάντα κατά μήκος του σκεπτικού του blog. Π.χ. σήμερα κατά τα λοιπά μία νορμάλ μέρα, από αυτές που περνάνε και δεν τις ξαναθυμάσαι ποτέ ή τις μπλέκεις με άλλες Τετάρτες, Τρίτες περασμένων ετών, αναρωτήθηκα βλέποντας επεισόδιο μαγειρικής εκπομπής «Τι μπορεί να κρύβει μέσα του ένα ζυμωμένο μπουρέκι; Εδώδιμο προχθεσινό υπόλοιπο αποφάι; Γαλακτοκομικό προϊόν πολλών λιπαρών και ακόμη περισσότερων θερμίδων; Το Βόλο και τα Τρίκαλα; Τον Παπανώτα πριν κουρευθεί και γίνει σα γίδι, ενώ πριν ήταν και λίγο Ιντιάνα Τζόουνς χωρίς την αρχαιολογική του ιδιότητα; Όλα τα ληγμένα αλλαντικά των ξεχασμένων τάπερ μέσα στο ψυγείο; Η απάντηση ήρθε αποστομωτική από την κυρία στην T.V., λες και γνώριζε τις μετέωρες σκέψεις μου αποδεικνύοντας τη διαδραστικότητα του ρευματοφόρου κουτιού... ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ!
 
Πως κολλάνε όλα αυτά με τη μόδα; Αμ (κα), δεν κολλάνε... άμεσα! Έμμεσα, όμως, ναι! Γιατί άμα βλέπεις και όλα τα γλυκάδια να ξεροψήνονται μπροστά στα όμματά σας τσιτωμένα σε 944993443 pixels, πως να συγκρατηθείς από τους γαστρονομικούς πειρασμούς και να αποφύγεις τη βουβαλοποίηση λίγο πριν την παραλία; Γιατί μετά άντε να βάλεις τη φλοράλ τη φούστα και να μη δείχνει στραπατσαρισμένη στο μεσομπούτιο η γαρδένια του μπαχτσέ σε τέτοιο σημείο ώστε όλοι να βλέπουν στα αντίστοιχα mega pixels τους ανθήρες του στήμονα;
 
Και όλα αυτά είναι λίγα από τα πολλά, που κάθε μέρα μέρα περνάνε από το μυαλό της γυναίκας. Μιλιούνια οι σκέψεις και τα προβλήματα, αλλά τελικά είμαστε σκληροί άνθρωποι και επιβιώνουμε!
 
Αααα... ξεχάστηκα και έχω βγει εκτός θέματος! (Βέβαια, και όταν είμαι εντός θέματος με ακούει κανείς;)
 
Ααααα... να ρίξω και μία κρητική μαντινάδα για εμάς τα κοράσια που γιορτάζουμε...
 
  Πιστεύω εις μίαν Χλωρίνη, Μητέρα, Αυτοκρατόρισσα
Καθαρίστρια τουαλέτας και νιπτήρος
Ορατών τε μικροβίων και αοράτων
Και εις ένα Βιακάλ, παραπλήσιον Χλωρίνης μονογενές!
Του εκ του λευκαντικού γενηθέντα προς γυναικών των παντοτινών.
Χλωρίνη δραστικήν εκ Χλωρίνης δραστικής!
Στραφταλίζοντα τε υπερ ημών πατώματα, και γυαλιστερά και καθρεπτίζοντα.
Και μοσχοβολούσα κάθε τέταρτη μέρα της εβδομάδας.
Και τοποθετούσα εις το ερμάριον και κρατούσα εις τη δεξιά μητρικήν χείρα.
Εις μία αγίαν, καθαριστικήν και αντιμικροβιακήν Κλινέξ
Αυτή γνωρίζουσα και εμπιστεύουσα
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν λεκέδων
Προσδοκώ προσθήκη ισχυρότερου απολυμαντικού συστατικού
Και απόκτησην άοσμης λευκαντικής ύλης
Αμήν.
          
Και μετά από το γλέντι και το τιριρίμ-τιριρίμ, να περάσετε καλά με την πίτσα αγκαλιά και εις άλλη γιορτή της γυναίκας με λεφτά και αρώματα!
 
 
Υ.Γ. πρώτον:
- Δεσποινίς, είστε Ελληνίδα; Γιατί μοιάζετε με Σουηδέζα, Φιλανδή... κάπου έκει από τα βόρεια.
-   Ναι... είμαι από το Ελσίνκι και έμαθα πως εδώ στην Ελλάδα έχετε πολλές ευκαιρίες καριέρας και είπα να μετοικήσω στην όμορφη Αθήνα…
 
Y.Γ. δεύτερον: Αν βγείτε για κανένα καφεδάκι με τις φίλες σας εξαιτίας της ημέρας ετούτης για να συζητήσετε πέρι καλύτερης και πιο σφιχτής ζύμης στο μουστοκούλορο, να φορέσετε κάτι απλό και άνετο... έτσι και αλλιώς μεταξύ μας θα είμαστε!
 
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers