7 θανάσιμα αμαρτήματα
4.4.2011 - 10:38:16 AM 
-Μοναχή Βέρα-Ακακία, αμάρτησα!
 
-Τα μακαρόνια ήταν τουλάχιστον Misco; Θέλω να πω εξομολογήσου, τέκνον μου, και ο Θεός, ο John Galliano και ο Christian Lacroix θα σε συγχωρέσουν…
 
-Να… μοναχή, εψές που βγήκα, βαριόμουν! Και έβαλα ότι βρήκα μπροστά μου.
 
-Δηλαδή τέκνον μου;
 
-Ένα jean και ένα απλό t-shirt με ένα φούτερ.
 
-Τέκνον μου, και οι πιο μεγάλες fashionistas έχουν τις χαλαρές τους μέρες και τιμούν το βαμβάκι και το μακό. Δύο μετάνοιες μπροστά στο εικόνισμα του Αγίου-Σουλπικίου του μοδάτου και θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου.
 
(Κάθαρση: Η οκνηρία δεν είναι τόση μεγάλη στιλιστική αμαρτία. Το να βαρεθείς μία μέρα ή το χειρότερο να μην έχεις φαντασία είναι απόλυτο λογικό και αναμενόμενο! Η επίλυση του ζητήματος είναι η εξής: υπάρχουν κάποια ρούχα-κλειδιά, τα επονομαζόμενα και ως all time classic, που όλες οι γυναίκες τα έχουμε στη ντουλάπα μας και αν δεν τα έχουμε πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά κάποια συγκεκριμένη στιγμή μέσα στο χωροχρόνο, γιατί μας βγάζουν «λευκόσαρκες» ακόμη και στους πιο δυσχερείς καιρούς, ειδικότερα οικονομικούς. Το τιμημένο άσπρο πουκάμισο, τα σκουλαρίκια πέρλες, το μαύρο μικρό φόρεμα, το σπουδαία εύμορφο παλτό, η μακριά ζακέτα, το φουλάρι με το περίεργο pattern, οι μαύρες γόβες, το skinny jean, το υφασμάτινο παντελόνι είναι κομμάτια, που λειτουργούν ανεμπόδιστα για αμέτρητους συνδυασμούς! Γι’ αυτό το λόγο, μη φοβάστε να δώσετε το κατιτίς παραπάνω… θα τα φορέσετε τόσες φορές, που θα είναι η πρώτη φορά σε ολάκερη τη ζωή σας, που δε θα μετανοήσετε!)
 
-Μοναχή, δεν είναι μόνο αυτό…
 
-Τι άλλο έκανες, τέκνον μου;
 
-Ζήλεψα τη φίλη μου… της πήγαινε τόσο πολύ το νέο της «καμπάνα» παντελόνι!
 
-Τέκνον μου, μεγάλη αμαρτία! Εσένα θα σου πηγαίνει κάποιο άλλο κόψιμο… μην χολοσκάς! Πες από μέσα σου τρείς φορές το «Πάτερ ημών» και ο Θεός θα σε συγχωρέσει.
 
(Κάθαρση: H ζηλοφθονία είναι μέσα στη γυναικεία φύση. Όλες έχουμε ζηλέψει τον τρόπο, που φόρεσε μία φίλη μας ένα πουλόβερ ή ένα άλλο απλό κομμάτι, που ίσως το έχουμε και εμείς, αλλά δε μπορέσαμε να σκεφτούμε κάτι μεγαλοφυές να το συνδυάσουμε και το έχουμε μέσα στο συρτάρι να κάνει παρέα με οτιδήποτε αισχρό αγοράσαμε πάνω στο ντελίριο της κατανάλωσης. Ζηλέψαμε και ότι έχει καλύτερο σώμα και το jean της πάει τρέλα! Και γενικά, λύσσα κακιά μας έπιασε! Λόγω του αχάριστα αμείλικτου DNA, όμως, ή της έλλειψης ιδεών, μη χάσουμε και τη φίλη! Δόξα σοι ο Μεγαλοδύναμος και πανταχού Παρών και του ψυχρού πολέμου μεταξύ ΕΣΣΔ-ΗΠΑ, εφευρέθηκε το διαδίκτυο και spread it all over the world. Οπότε ενημέρωση και τσουππππππ(!!!)… όλο ιδέες θα μου είστε. Και τα περιοδικά μόδας κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά αυτός ο τύπος δεν έχει παρά-ακριβύνει; Και τι να το κάνω το δείγμα επώνυμου αρώματος; Δηλαδή, θέλετε να το μυρίσω, να μου αρέσει και να το αγοράσω;;; Εεεεε… όχι! Τα φθηνά κόλπα του marketing σας δεν πιάνουν εδώ!)
 
-Αχχχ… έχει και άλλο!
 
-Μα εσύ, τέκνον μου, δε τρώγεσαι πια…
 
-Ακριβώς εκεί έγκειται το ζήτημα!
 
-Πού;;; Στη μασαμπού… εεε… φαγητό ήθελα να πω.
 
-Ναι! Έφαγα πολύ! Και τις καρμπονάρες μου, και τις σοκολατίνες μου από πάνω και τα σουβλάκια μου τα δίπιττα…
 
-Τέκνον μου, λίγη εγκράτεια! Έρχεται και καλοκαίρι και θα κλαις. Είκοσι μέρες νηστεία και ο Θεός θα σε συγχωρέσει. Για την Πετρουλάκη δε ξέρω!
 
(Κάθαρση: Λέγεται λαιμαργία και είναι ανθρώπινη επιθυμία. Εντάξει. Όλες έχουμε βιώσει περιόδους, που φάγαμε λίγο παραπάνω. Απλά, μην προσπαθείτε μάταια να χωρέσετε στο παλιό size μπλούζας ή παντελονιού, πριν χάσατε τα λιπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό! Αγοράστε το μεγαλύτερο νούμερο, δεχτείτε τον νέο σας εαυτό και μην βλέπετε πρωϊνάδικα (όλο λαχταριστές συνταγές δείχνουν!). Αυτό που θέλω να εκθέσω είναι πώς να θέτε να μπείτε στο μίδιουμ, ενώ είστε για large είναι επιεικώς παράλογο. Αφήστε, που θα φαίνεστε ακόμα πιο τροφαντή! Εγώ, πάντως, είμαι υπέρ των καμπύλων και αγαπώ την κυτταρίτιδα, γιατί μου θυμίζει αυτό το προστατευτικό σελοφάν, που το βάζουν στις συσκευασίες των ηλεκτρικών συσκευών και είναι η πιο σπουδαία ενασχόληση και η πιο παιχνιδιάρα ανακάλυψη του αιώνα!)
 
-Ουφφφ…
 
-Κορασίδα, πολλά ουφ ακούω και οιμωγή. Τι άλλο βασανίζει τη δυσεπίσχετη καρδούλα σου;
 
-Εξοργίστηκα τόσο πολύ τις προάλλες!
 
-Τις προάλλες με τις άλλες;
 
-Με τις άλλες… τι αναίσθητες που είναι! Μα να έχω βρει ένα φόρεμα, να το ακουμπάω στον πάγκο για ένα τέταρτο του δευτερολέπτου και να έρχεται σαν τον σαρκοβόρο γύπα να μου το αρπάζει;!
 
-Να επιδείξεις την αρμόζουσα ανωτερότητα, τέκνον μου! Θα κάνεις δύο μετάνοιες και ο Θεός θα σε συγχωρέσει.
 
(Κάθαρση: Στα εμπορικά καταστήματα, που γίνεται το «σώσαι» και το «έλα να δεις» εις το τετράγωνο, έχουμε έρθει αντιμέτωπες με σπρωξίματα στις ουρές, με ύπουλα τραβήγματα ρούχων, τα οποία κρατάς περιχαρής, και άλλες τέτοιες επαίσχυντες συμπεριφορές! Είναι γελοίο να φτάνουμε σε τέτοια σημεία… ξεπέφτουμε στο επίπεδο των αντρών, όταν παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα… δηλαδή επιπέδου Νεάντερνταλ ανθρωποειδούς. Κυρίες πάνω απ’ όλα! Μην θυμώνετε! Θα κάνετε ρυτίδες. Merci!)
 
-Δεν τελείωσα, ακόμα…
 
-Τέκνον μου, από τότε που γεννήθηκες έχεις να εξομολογηθείς;
 
-Ουχί! Από την προηγούμενη βδομάδα. Εγώ φταίω, που έτυχαν όλα μαζεμένα;!
 
-Σε ποιο άλλο αμάρτημα υπέπεσες, μικρό μου λαβωμένο σπουργίτι;
 
-Βγήκα το Σάββατο και φόρεσα ένα super sexy mini φόρεμα.
 
-Τρία κοσμητικά επίθετα ακούω και δε μου αρέσει ουδόλως. Κατάλαβα… γράψε πέντε φορές το «Πιστεύω» και ο Θεός θα σου συγχωρέσει και ετούτη την αμαρτία.
 
(Κάθαρση: Το να βγάλεις όλο το δερματικό εμβαδόν φάτσα φόρα είναι ακαλαίσθητο. Το λάγνο βλέμμα είναι υπέρ αρκετό! Προτιμήστε να παρουσιάζετε κάθε φορά ένα κάλλος μόνο και όχι όλα μαζί, γιατί αλλιώς θα μοιάζετε σα να βγήκατε από το επίκεντρο σκυλοκαβγά και κάποια μέτρα υφάσματος θυσιάστηκαν για ένα κόκκαλο από χοιρινή μπριζόλα!)
 
-Έχω να πω πως εκείνη τη μέρα, επειδή νευρίασα με την προαναφερθείσα συμπεριφορά της κυρίας, ξέσπασα!
 
-Ωχ… τι έκανες, τέκνον μου;
 
-Ξόδεψα πολλά. Αγόρασα ό, τι βρήκα μπροστά μου. Τα ήθελα όλα!
 
-Βρε τέκνον μου, πια! Νισάφι! Θα πρέπει να φτιάξεις μία φανουρόπιττα!
 
-Γιατί καλέ; Δε θέλω να μου φανερωθεί τίποτα!
 
-Φτιάξε, είπα! Μήπως και σου εμφανιστούν τα λιγοστά σου εγκεφαλικά κύτταρα.
 
(Κάθαρση: Μην ψωνίζετε ασύδοτα. Η απληστία και ότι θέλετε τα πάντα όλα θα σας φέρει στο γνωστό αδιέξοδο το οικονομικό ή και του χώρου! Να κάνετε μία λίστα με αυτά τα οποία όντως χρειάζεστε συμβουλευόμενες τα περιοδικά μόδας και το αλάθητο του λογικού κομματιού της ψυχής σας. Πιστεύω πως, έτσι, δε θα εξοκείλετε πάρα πολύ από το προβλεπόμενο budget και θα τελειώσουν αισίως οι αγορές σας, χωρίς να αποκαρδιωθείτε με την υπέρογκη ανάλυση του λογαριασμού της πιστωτικής σας κάρτας.)
 
-Έχω και ένα τελευταίο ατόπημα να εκφράσω… το χειρότερο όλων!
 
-Πες το γυνή περιπεσούσα σε πολλές αμαρτίες.
 
-Θεωρώ ότι είμαι η πιο καλοντυμένη όλων και δεν δέχομαι κριτική από κανέναν!
 
-Τέκνον μου, αυτή είναι η κορωνίδα των αμαρτιών. Θα πας γονατιστή στην Παναγία της Τήνου. Τέλος!
 
(Κάθαρση: H έπαρση/αλαζονεία, ακόμα και σε αυτό τον ευτελή τομέα της ζωής μας… το ντύσιμο, μπορεί να αποβεί μοιραία. Η κριτική πρέπει να γίνεται δεκτή και να ακούμε, γιατί κάποιες φορές μπορεί τελικά να κάνουμε λάθος και να μην μας ταιριάζει κάτι, που νομίζουμε ότι το αναδεικνύουμε κιόλας, γιατί και οι υπόλοιποι έχουν μάτια και μάλιστα μας βλέπουν ευτυχώς ή δυστυχώς! Ανοίξτε τους ορίζοντες σας και αφήστε τις παρωπίδες του εγώ και δείτε ότι και άλλοι έχουν δίκιο! Γενικώς και ειδικώς!)
 
-Αυτά, μοναχή Βέρα-Ακακία.
 
-Ευλογημένη να είσαι κόρη ευάλωτη και να υγιαίνεις πάντα!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Σύμφωνα με τον κυρίαρχο γυναικείο παραλογισμό, η πιο ψηλή από εμάς είναι «αλόγα», η πιο αδύνατη είναι «κοκκάλω», η πιο καλοντυμένη από εμάς «επιδεικτική». Δε σοβαρευόμαστε ποτέ εμείς οι γυναίκες!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Συζήτηση γυναικών στα δοκιμαστήρια καταστήματος ρούχων: «Με καλύβει;» ,«Καλέ, ναιιιιιιιιιι!». (Το έτυμο του ρήματος «καλύβω» είναι το «καλύβα», και αν όντως είναι αυτό, την κάλυπτε το δύο χιλιοστών φουστάκι, επειδή έμοιαζε με το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι καλύβες; Στη ψάθα θα με βρει το εγκεφαλικό!)
 
Υ.Γ. τρίτον: ‘Oποιος έφτασε στα υστερόγραφα έχοντας διαβάσει όλη αυτή την κουμούτσα, παρακαλείται να περάσει από τα γραφεία του site να παραλάβει το δώρο του.

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers