Προς επίρρωσιν ανεχόρταγων επιθυμιών λόγω πτώσης των τιμών
9.7.2012 - 11:38:44 AM 
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ανάλογη οικονομική επιφάνεια, δε σημαίνει πως δε συνεχίζουμε να είμαστε ερωτόληπτες με αντικείμενα πόθου αδύνατα εις απόκτησιν. Θελξικάρδια υλικά αγαθά φιγουράρουν σε φωτογραφίες περιοδικών και σε βιτρίνες και τα ποσοστά μείον της εκατό γεμίζουν φως τη δυσήλια ψυχολογική μας κατάσταση.
 
Οι αγορές πρέπει να είναι καίριες και σκεπτόμενες. Τα ρίσκα δεν χωράνε πια σε τούτο τον τόπο με αυτό το ζοφερό τοπίο και στο ψυχορράγημα των αγορών μας φαντάζει μακρινό παρελθόν οτιδήποτε που δε κρίνεται άμεσα απαραίτητο και επιφορτισμένο να αντέχει στο χωροχρόνο στιλιστικά και ποιοτικά!
 
Οπλίστε την κάννη της αισιοδοξίας σας με σφαίρες ευφραντικής έκπτωσης τιμών και βγείτε με τον αέρα της αγωνιζόμενης καταναλώτριας, που ψωνίζει κατά το δοκούν μεν αλλά όχι πια απερίσκεπτα δε. Μνημονιακά μεν και εχέφρονα, αλλά με στόφα επαρκώς και αφθόνως ικανοποιημένης γυναίκας που εκπέμπει την ακτινοβολία του μότο «Ερρέτω το παλιάμπελο... εκπτώσεις έχουμε,καρδουλα μ’» δε...

 
Μην ξεχάσατε, λοιπόν, να επενδύσετε σε ένα ψηλόμεσο σορτς, το οποίο κολακεύει κάθε σιλουέτα και δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Ειδικά, μετά την κατακεραύνωση των χαμηλοκάβαλων παντελονιών, επανήλθε δριμύτερο και πανταχού παρόν! Είτε είναι τζιν, είτε υφασμάτινο, είτε από απροσδιόριστο υλικό, ένα είναι αποδεκτό από τριανταεννιά μόδιστρους και άλλες τόσες ράφτρες (συνολικά εβδομήντα οχτώ εγκεκριμένους εμπειρογνώμονες περί του στιλ) πως θα γίνει δεύτερο δέρμα σας, αφού φοριέται από το πρώι στην παραλία με τοπ μπανιερό μέχρι τα άγρια ξημερώματα σαν πυτζάμα, άμα σας βγάλει εκεί το βραδινό ντελίριο της ανελέητητας βαρεμάρας να ξεντυθείτε. Δένει κόμπο και καντηλίτσα διπλή και μπότσο σε κάβο (για έμφαση!) με (μ)πουκάμισα και στενά τοπ για αυστηρή σιλουέτα και πιο αέρινα τοπ για μποέμ και αλλέγκρες εμφανίσεις, που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο ούτε τον παλαι ποτέ σκληρό ταξιάρχη Θεοχάρη σε ένα κράμα δακρύων και υφάλμυρου ιδρώτα.
 
 
Γιατί… την απεραντοσύνη στο στιλ που δίνει η μακριά φούστα, ποιός τυχάρπαστος θα αμφισβητήσει! Ό,τι πιο σπουδαίο για αίσθηση αρχαιοελληνικής πατρογονικής υπεροχής και άστε τις άλλες να φοράνε τζιν σορτάκια. Με φλατ σανδάλι θα περιπλανηθείτε σαν σύγχρονη νεράϊδα όπου και αν βρίσκεστε και θα συγκεντρώσετε τα βλέμματα πάνω σας. Δίνει πόντους ύψους, ενώ με το απλό κοσμαγάπητο tank top θα εστιάσουν στους κομψούς σας ώμους... πολύ όμορφο σημείο στο γυναικείο σώμα, καίτοι ανεκμετάλλευτο. Σε κοραλλί, μπλέ, μπεζ και λευκό θα πετύχετε με απλά μονόχρωμα μπλουζάκια σε ίδιους ή άλλους τόνους αντιθετικούς αψεγάδιαστο και αέρινο αποτέλεσμα, ενώ με μια ζώνη στη μέση θα ξεχωρίσετε τους όγκους της φιγούρας σας διαπιστώνοντας πως το θηλυκό σώμα φτιάχτηκε με θεία έμπνευση και λίγη αίγλη ιερής ευπρέπειας.
 
 
Τότε που φορούσαμε μπουστάκια για μπλουζάκια ήμασταν μικρές και δε ξέραμε. Τώρα, όμως, και ξέρουμε και τα φοράμε. Αν προσπεράσουμε τις ιδανικές αναλογίες που ενδείκνυται να χρειάζεται να έχεις ή και το μικρό της ηλικίας, είναι ιδανικό συνδυασμένο με ψηλόμεσες φούστες για ρετρό εμφανίσεις, που θα ζηλέψει όλος ο γυναικείος πληθυσμός και θα θαυμάζει όλος ο αντρικός. Σε φλοράλ μοτίβα ή μονόχρωμα θα δέσει ιδανικά με ένα ατημέλητο updo και θα δώσει pin-up υφή στην εικόνα σας, που έχει αρχίσει να αποκτά τρέλα φετιχισμού ετούτη η νέα ροπή στο ντύσιμο. Με κόκκινο κραγιόν, κλασικές πέρλες και το ανάλογο λευκό δόντι από πορσελάνη είσαστε νέες Μέριλυν. Προσεύχομαι μοναχά στον Πανάχραντο κάνοντας ειδικές λειτανίες να μη δω το συγκεκριμένο κομμάτι φορεμένο με εξίσου κοντά καυτά ή όπως θέλετε πέστε τα σορτσάκια, γιατί αυτά δεν τα φοράει ούτε η Πάολα...δηλασή και η Πάολα ξέρει ότι που και που κάτι πρέπει να κρύψει... έτσι για να μην πουν «Να ένα γυμνό κορίτσι!».
 
 
Χρειώδης αγορά την περίοδο των εκπτώσεων είναι σαφώς και ένα ζευγάρι γυαλιά. Τα γυαλιά ηλίου σε σχήμα πεταλούδας είναι ένας πολύ όμορφος σκελετός, που θα επευφημήσει όλος ο οπτικός οίκος Αράθυμος. Δεν ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου και ετούτος είναι ρόλος ανασταλτικός για την αγορά τους, αλλά δώστε τους μια ευκαιρία δοκιμάζοντας ένα ζευγάρι σαν αυτά και αν φανείτε τυχερή να σας κολακεύουν, τότε θα έχετε και μια λαμπρή καριέρα και ως μασκοφόρος σουπερ ήρωας, μιας και τα προτιμούν του σιναφιού τους.
 
 
You are nothing without nude shoes! Σε οποιαδήποτε μορφή είτε κλειστής γόβας, είτε πλατφόρμας, είτε peep-toe, είτε τσαρούχι με φούντα πάλι σε γήινη απόχρωση είναι μια αγορά που θα σας σώσει με θεόσταλτη μανία. Θα το φορέσετε ακόμη και στον ύπνο σας αντί για πασούμι! Θα το φορέσετε μέχρι τα βαθειά γεράματα! Μέχρι να μας δείτε να βγαίνουμε από το μνημόνιο το ένα, το δυο και τα υπόλοιπα μπόνους! Γι’αυτό μην πάτε να αγοράσατε κανένα με πενιχρό budget, γιατί στο κάτω κάτω κάτω της γραφής είναι μια οικονομική παρασπονδία που δε θα τη μετανοιώσετε ποτέ, αφού θα βγάλουν τα λεφτά τους κανονικά και με το νόμο! Έτσι, προσέξτε... τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι σαν τη μονογαμία, αγάπη ζωής!
 
 
Μην πάρετε αψήφιστα την αγορά ένος μικρού φακέλου-τσάντα κόσμημα. Ιδανικό για καλοκαίρι αλλά και χειμώνα, χωράει τα απολύτως απαραίτητα, αλλά είναι αφόρητα κομψό για βραδινές εμφανίσεις έτσι όπως λαμποκοπά προσδίδοντας λίγο ακόμα λάμψη στο outfit σας. Με ένα απλό μονόχρωμο φόρεμα και ένα τέτοιο αξεσουάρ εξαλάσετε την εικόνα σας σε red-carpet εμφάνιση χωρίς ακρότητες στιλιστικές.
 
 
Νομίζω πως με αυτές τις αγορές οι αχόρταγες επιθυμίες σας για στιλ και υλικά αγαθά θα εκπληρωθούν. Και υλίστριες δεν θα είστε και θα έχετε τα επονομαζόμενα κομμάτια-κλειδιά για την γκαρνταρόμπα σας σε πολύ φθηνές τιμές, μιας και τα αφεντικά τρελάθηκαν/ και δε πουλάμε, ξεπουλάμε και άλλα τέτοια ευχάριστα!
 
Ελπίζω, επίσης, με τη δύναμη του Θεού, της Παναγίας και του όσιου Πατάπιου τώρα που βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού να μην ψηθούμε ωσάν αυγά ματιά στο τσουρουφλίζον μπετόν αρμέ πεζοδρόμιο και οι θερμοκρασίες να μη ξεφύγουν, γιατί και το ρίμελ όσο και υδατοστεγές και να είναι, θα την πάρει τη ρημάδα την κατηφόρα και τι να πρωτομαζέψεις με το υγρό το μαντηλάκι;!
 
Και μια ευχή ακόμη... στέλνω μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αναίσχυντης ειλικρίνειας σε όλα τα αδέρφια του ελέους με ένα επιπλέον μπιλιετάκι... ΠΛΥΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ... γιατί τα κορμιά και τα μαχαίρια δύσκολα αλλάζουν χέρια, αλλά οι μυρωδιές διαχέονται στο σύμπαν ευκόλως και αδιαλείπτως.
 
Σεμνά και ταπεινά εκ εχόντων ρουθούνια.
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Στις κρίσιμες ώρες της ζωής μου όπου πρέπει να απαντήσω σε κεφαλαιώδη ερωτήματα όπως «ποιός τρώει μια φέτα ψωμιού τοστ και δε μπορώ να ολοκληρώσω την παρασκευή του σάντουίτς μου μένοντας με μονό αριθμό στο τέλος του πακέτου;», ευτυχώς ο υψηλός δείκτης ΙQ μου σε συνδιασμό με τη βοήθεια της Παναγιάς της Τήνου μου δείχνει το σωστό δρόμο προς την ανθρώπινη ολοκλήρωση... κόβω ένα κομμάτι εμαγιέ από το ντουλάπι της κουζίνας και έτσι στέκονται το ζαμπόν φουαγκρέ και το λαδοτύρι Μυτιλήνης στη θέση τους.
 
Υ.Γ. δεύτερον: Τα γυαλιά Carrera (μια οικογένεια είμαστε άλλωστε... γιατί να μην πούμε φωναχτά τη φίρμα;) στο γνωστό σχήμα της μόδας μου προκαλούν την ακατάσχετη επιθυμία να πάω με το δείκτη του χεριού μου και να τα ανασηκώσω στη μύτη όσων τα φορούν. Αχχχ... το είπα και ξαλάφρωσα!
 
Υ.Γ. τρίτον: Θέλω να δω όλη τη νεολαία σε είκοσι χρόνια από τώρα με όλα αυτά τα τατουάζ σε σημεία που το δέρμα θα γίνει λάστιχο τότε... ειδικά, το σύνηθες σλόγκαν για τατού “Only God can judge me» σε τρισδιάστατη κλίμακα πρέπει να τα σπάει!

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers