Η Εβδομάδα των Παθών
18.4.2011 - 10:32:56 AM 
Η γυναίκα είναι ένα ον ταλαιπωρημένο και από τα ποικίλα δεινοπαθήματα της ειμαρμένης «χτυπημένο». Κανείς δε μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος των δυσκολιών, που βιώνει μέσα στις εφτά μέρες της εβδομάδας για να σταθεί επαρκής (τουλάχιστον!) στις απαιτήσεις της καθημερινότητας! Οίμοι! Ας αναρριπίσουμε το αναψοκοκκινισμένο πρόσωπό μας με τη βεντάλια μας και ας διαβάσουμε, γαρ…
 
 
Μεγάλη Δευτέρα
Η εβδομάδα ξεκινά με τον αναθεματισμό της «άκαρπης συκιάς», δηλαδή της άδειας ντουλάπας! Γιατί είναι πιο κλασικό και από το Milko με την τυρόπιτα για πρωινό, να μη μπορείς να εφευρίσκεις ούτε ένα σύνολο της προκοπής για το γραφείο και η ντουλάπα να σου θυμίζει καφέ ανάριο και πικρό και όλο αυτό να γνωρίζεις ότι είναι μία αξιωματική παραίσθηση, γιατί ούτε καρφίτσα δεν μπορεί να πέσει στο εσωτερικό της, αφού κάνει γκελ στον «υφασμάτινο παραλογισμό», που μετά κόπων και δακρύων έχεις χτίσει τα προγενέστερα χρόνια. Το «μετά κόπων» παραπέμπει στο δικό σου δύσβατο δρόμο της αγοράς εργασίας και τη συνακόλουθη κατασπατάληση του χρήματος, που έχεις βγάλει με τον ιδρώτα του προσώπου σου. Το «μετά δακρύων» σχετίζεται με το κροκοδείλιο δάκρυ, που έχεις ρίξει στους πατέρα (είναι και μέρα αφιερωμένη στον Ιωσήφ… δε μπορείς να το παραβλέψεις ετούτο!), αδερφό, θείο, παππού (μα και τη σύνταξη του ΟΓΑ εποφθαλμιάς να φας;!), σύζυγο προς κατασταλαγμένη κατάχρηση της περιουσίας των.
 
Προτείνω κλασικό μαύρο παντελόνι με λευκό πουκάμισο και το κομψό σακάκι σας! Εναλλακτικά, ένα ψηλόμεσο παντελόνι είναι ό,τι πρέπει για άνετο office look.
Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται…
 
 
Μεγάλη Τρίτη
Και ενώ έχει περάσει η πρώτη μέρα της εβδομάδας και ατενίζεις με ένα αέρα υπέρμετρης αισιοδοξίας τον ωκύπτερο χρόνο, σου προτείνουν έξοδο απογευματινή αμιγώς γυναικείας συνομοταξίας (οι δέκα Παρθένοι, λοιπόν, σε νέες περιπέτειες…). Μία τέτοια έξοδος είναι υψηλών απαιτήσεων, αφού θα σας περάσει από κόσκινο η φίλτατη κοριτσοπαρέα. Το επιλεχθέν ντύσιμο πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στις τελευταίες τάσεις της μόδας, χωρίς να φοβάστε ότι θα χαρακτηριστείτε fashion victim. Να είναι υπερπαραγωγή, αλλά και λιτό. Να πλησιάζει το οικονομικό budget όλων των μελών της εξόδου! Να προβληματίζει στιλιστικά το περιβάλλον θηλυκό κόσμο και να δημιουργεί απορίες και θαυμασμό. Δηλαδή ένα δεκάωρο μπροστά στον καθρέφτη θα τον περάσετε για να τα καταφέρετε να βγείτε για ένα καφέ μιας και μισής ώρας. Χρονικά ασύμφορο!
 
Προτείνω jean cropped μπουφάν συνδυασμένο με t-shirt με παιχνιδιάρικη στάμπα, φουλάρι δεμένο στο λαιμό και εβαζέ midi φούστα σε έντονο ανοιξιάτικο χρώμα. Μία πλατφόρμα στην επιλογή του πατούμενου θα διατηρήσει την άνεση και τη casual χροιά της εμφάνισής σας, ενώ ο ευφάνταστος πειραματισμός των χρωμάτων και των υφών θα σας γλυτώσει από το στιλιστικό φιάσκο.
Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω
 
 
Μεγάλη Τετάρτη
Η Τετάρτη είναι η μέση της εβδομάδας. Έχεις ήδη δύο μέρες στην πλάτη σου και έπονται άλλες δύο. Κοινώς, έχεις χάσει τη στίλβη της ξεκούρασης του Σαββατοκύριακου και έχεις αποκτήσει τη βαρυθυμία της καθημερινότητας (πάλι!). Μολαταύτα, αποτελεί μία καλή μέρα για γυμναστήριο! Θα σας δώσει ενέργεια και θα σας φτιάξει την πεσμένη στα πατώματα διάθεση. Για να φτιάξετε και των υπολοίπων τη ψυχολογική κατάσταση, μην φορέσετε το κλασικό άχρωμο σετ φόρμας, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μέγιστο αμάρτημα μητρικής αγοράς («καμάριιιιιι μου, έλα να δεις τι σου αγόρασα!»). Γι’ αυτό αμαρτωλές γυναίκες, μετανοήστε ώδε…
 
Προτείνω για sporty chic look ναυτικό μπλουζάκι σε γκρι τόνους, κολάν μαύρο ή φόρμα σε παστέλ αποχρώσεις και φούτερ σε φαρδιά γραμμή για ζεστασιά και θαλπωρή. Φορέστε και τα αθλητικά σας και έτοιμη για την εκγύμναση του θεάρεστου κορμιού σας!
Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις…
 
 
Μεγάλη Πέμπτη
Η Πέμπτη είναι μία καλή μέρα, γιατί γινώσκεις και στο μαρτυρεί και το ημερολόγιο, πως το weekend δεν αργεί. Έχεις, λοιπόν, το «προδόρπιον» των εξόδων των ερχόμενων ημερών. Θα βγεις για δείπνο (ενίοτε και μυστικό!) και σου προτείνω να πάρεις για κυρίως γεύμα κάτι γιαβάσικο! Μην σου πέσει και βαρύ στο στομάχι και ξενυχτίσεις με τη σόδα έως όψε.
 
Προτείνω ένα σεμιζιέ φόρεμα σε μπεζ τόνους και διακριτικά κοσμήματα! Απόλυτα θηλυκό, ευκολοφόρετο και άνετο. Αν πάλι προτιμάτε το πιο καθημερινό αλλά προσεγμένο ντύσιμο, φορέστε ένα κολάν με τα αγαπημένα σας ankle boots και συνοδεύστε την εμφάνισή σας με μία μάλλινη μακριά ζακέτα και ένα μακρύ κολιέ. Αρωματιστείτε και καλή όρεξη!
Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου
 
 
Μεγάλη Παρασκευή
Και εκεί που λες τελείωσε η ρημάδα η βδομάδα και σαν τακερό κεράκι θες να «λιώσεις» στα μαλακά κλινοσκεπάσματα, να κλείσεις κινητά και να τους προωθήσεις όλους στον τηλεφωνητή σου, σε προλαβαίνουν πριν πατήσεις το μοιραίο κουμπί της αυτοκαταστροφής του κινητού σου και σε θερμοπαρακαλούν να βγεις για ποτό και ό, τι ήθελε προκύψει. Το μόνο που θες να προκύψει είναι ένας ύπνος τρικούβερτος, αλλά σου μιλάει στην καρδούλα σου το κλάμα της φίλης σου (και κλάααααααμα η κυρία!) και λες συγκαταβατικά πως θα έρθεις (τελειωτικό στάδιο των δεινών!).
 
Προτείνω εμφάνιση φαινομηρίς για να κάνεις εντύπωση! Φόρεμα μαύρο με -κέντημα- λεπτοδουλειά στο χέρι από σαράντα παρθένες κόρες και δε συμμαζεύεται. Κλασσική επιλογή και σωτήρια! Για κάτι πιο δημιουργικό, αλλά τανάπαλιν δυσκολοφόρετο, μπλούζα με ευφάνταστο και sexy pattern, κολάν και μπότες. Για πιο στιλάτο look, ένα φόρεμα μονόχρωμο σε έντονο χρώμα συνοδευμένο με τσάντα φάκελο άλλου χρώματος, που βγάζει μάτι, είναι τρόπος επιτυχής για easy chic εμφανίσεις. Εις υγείαν!
 Αἱ γενεαὶ πᾶσαι …
 
 
Μεγάλο Σάββατο
Δεν υπάρχει πιο όμορφη μέρα από το Σάββατο, ακόμα και αν εργάζεσαι. Ξέρεις ότι το βάσανο της ζωής θα κάνει τουλάχιστον μία μέρα να συνεχιστεί και αυτό σε γεμίζει ελπίδες, ακόμα και αν είναι φρούδες! Αλισκόμενη από συναισθήματα, λοιπόν, χαράς και ευφροσύνης εκεί πάνω στο «Ἀνάστα, ὁ Θεός», θες να βγεις για ψώνια προς ανανέωση και ικανοποίηση της γυναικείας ματαιοδοξίας σου. Βουρ…
 
Προτείνω αθλητικό ή μπαλαρίνα, δηλονότι κάτι βολικό ως υπόδημα, που θα σε βοηθήσει να γυρίσεις με φτέρνες σπίτι και ουχί με αποκαΐδια πέλματος μετά το γλυκό ξεθέωμα στα καταστήματα. Ένα pencil παντελόνι στο χρώμα της ώχρας ταιριάζει άψογα με τη χαλαρή διάθεση του προαναφερθέντος παπουτσιού και σας πάει γάντι! Μία καπαρντίνα σε φλουό κίτρινο χρώμα αποδεικνύει ότι είστε ενήμερες για τις τάσεις της μόδας και έτοιμες να ανεχτείτε σχεδόν πρόσχαρα τα καπρίτσια του καιρού! Ξοδέψτε!
Δεῦτε λάβετε φῶς…
 
 
Κυριακή του Πάσχα
Η Κυριακή προσφέρεται για κοντινές εξορμήσεις σε βουνίσια ή παραθαλάσσια θέρετρα! Η Κυριακή του Πάσχα προσφέρεται, επιπλέον, για ανελέητο φαγοπότι και χορό… δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο…

Προτείνω χακί παρκά για πανωφόρι συνδυασμένο με το αγαπημένο σας skinny jean και ένα πλούσιο φουλάρι σε γκρι τόνους για να σας κρατήσει ζεστές. Ένα ζευγάρι χαμηλά μποτίνια σε χρώμα ταμπά θα σας επιτρέψει να σύρετε πρώτες το χορό και να τρέχετε πίσω από τα κουτσούβελα της οικογενείας… φάτε και τσουγκρίστε!
 
Δεύτε λάβετε στιλ και περάστε καλά όλες τις εβδομάδες των Παθών δικές σας ή του Θεανθρώπου!
 
 
Υ.Γ. πρώτο: Παρακαλούνται όλες οι κυρίες να μη ντυθούν βαφή Ανατολή στην Ανάσταση. Μα τι σας πιάνει και μου φοράτε από την κορφή ως τα νύχια το άλικο συνολάκι και μου κρατάτε τη λαμπάδα ως άλλος Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος;!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Για εναλλακτική μουσική πασχαλινή υπόκρουση, ακούστε Barry White και πάνω στην περιστροφή του οβελία, θέλω να υπάρχει eye-contact με το ξέπνοο μάτι του αμνού πάνω ακριβώς στο στίχο “How did you know I needed you so badly?/ Yousexy thing!”…
 
Υ.Γ. τρίτον: Με σύνεση το αρνί, γιατί έχουν ξεκληριστεί οικογένειες (προβάτων!). Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε…
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers