Έχω απόψε ραντεβού!
26.4.2011 - 2:18:16 PM 
Τα ραντεβού προκαλούν στρες και στα δύο φύλα. Η εξωτερική εμφάνιση περνά από μικροσκόπιο και οι λεπτομέρειες επιμελούνται με προσοχή, μπας και τελικά αποφύγεις τον οίκο ευγηρίας στα εξήντα και βρεις την αδελφή-ψυχή σου ή έστω έναν άνθρωπο να βασανίζεις και να εκμεταλλεύεσαι!
 
Οι γυναίκες ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, αφού οι επιταγές της ανδροκρατούμενης κοινωνίας απαιτούν από το ωραίο φύλο να ανταπεξέλθει σε ό,τι και αν ανακύψει, όπως παραδείγματος χάρη σε ένα ραντεβού είτε είναι το πρώτο, είτε το τελευταίο…
 
 
Πρώτο ραντεβού
Έρχεται η πολυπόθητη ώρα, που κανονίσατε τη μεγάλη έξοδο. Εσύ είσαι μέσα στο πανικοβάλ και παίρνεις από τον καρπό άτσαλα και βιαίως την καλή σου παραλαβιάρα φιλενάδα. Τρέχετε και οι δύο αλλόφρονες σε κάποιο φημισμένο εμπορικό δρόμο για να βρείτε το κατάλληλο ενδυματολογικό σύνολο, που θα τον κάνει να σε κοιτάει χάσκων, καθώς τον πλησιάζεις. Πρότερον, έχει στεφθεί με επιτυχία το άμελγμα πιστωτικής κάρτας και η καρδούλα σου είναι γαλήνια, αφού ξέρεις πως στο πορτοφόλι έχει εναποτεθεί το προσήκον budget για να αποκτήσεις οτιδήποτε κάνει το μπιρμπιλωτό σου μάτι να γυαλίσει από αλλούτερη διακαή επιθυμία. Προμηθεύεσαι ό, τι βρεις μπροστά σου και γυρίζεις στο σπίτι διαισθανόμενη πως έχεις κάνει τις σωστές επιλογές, ώστε την ώρα της ψιμυθίωσης να έχεις τα απαραίτητα!
 
Ξέρεις και ξέρω (και όλος ο κόσμος!) πως την έσχατη στιγμή της προετοιμασίας του πρώτου ραντεβού, θα φορέσεις τελικά αυτό που ήδη υπάρχει μέσα στη ντουλάπα σου, σε κάνει να αισθάνεσαι μία πλαγγόνα αξιοζήλευτη, αλλά σου παρέχει, επιπλέον, άνεση και τσαχπινιά. Οπότε, αδίκως το παραλήρημα υπερκατανάλωσης!
 
Ενδυματολογική πρόταση: Το casual chic είναι απάντηση σας σε όλα τα αγχώδη ερωτήματα, που ταλανίζουν τα ενεργητικά, κατ’ αλλά, εγκεφαλικά σας κύτταρα. Υιοθετώντας ένα look βασισμένο στους βασικούς κανόνες του συγκεκριμένου στιλ, θα είστε προετοιμασμένες για οτιδήποτε σας προτείνει να κάνετε. Προς καθορισμό των προαναφερθέντων γενικολογιών, μία εβαζέ φούστα ψηλόμεση συνδυασμένη με ένα απλό top ή πουκάμισο θα ήταν αρκετά θηλυκή εμφάνιση. Ένα εντυπωσιακό κόσμημα στο λαιμό και peep-toe μποτίνια (ή απλά γόβες για τις πιο συντηρητικές) θα επέλθει η επιζητούμενη αποθέωση από τον αντρικό πληθυσμό αλλά και από το γυναικείο! Φτού… φτού!
 
 
Ραντεβού για δείπνο
Προϊόντος του χρόνου, θα σας προτείνει μέσα στον πρώτο μήνα γνωριμίας ως άλλοι Δειπνοσοφιστές να γευματίσετε σε εστιατόριο και να φιλοσοφήσετε περί μελιτζανοσαλάτας και της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας. Εσύ λατρεύεις την εικόνα του «αυτός, εσείς, δύο ποτήρια κρασί και αρνίσια παϊδάκια καλοψημένα και παρενειρημένα μεταξύ σας» και λες «ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΙ! YO, MAN!». Εκεί, πάνω από το συννεφάκι της κνίσας της πάρηβης σφαγμένης και τεμαχισμένης προβατίνας, θα σας κοιτάξει λάγνα και θα σας πει τα πρώτα κολακευτικά σχόλια και εσείς από μέσα σας θα πείτε: «Πες μου κι’ άλλα (δις)!».
 
Ενδυματολογική πρόταση: Ένα κίτρινο φόρεμα για εσάς, που είστε θιασώτριες του αρχαίου ρητού «Ο τολμών νικά», με ένα πορτοκαλί κραγιόν είναι ιδανικό ανοιξιάτικο συνδυαστικό εγχείρημα, που θα κεντρίσει το βλέμμα του πάνω σας, αφού το κίτρινο, αν και ιδιαιτέρως ιδιάζον χρώμα, φωτίζει και προσδίδει νεανικότητα σε κάθε εμφάνιση.
 
 
Ραντεβού για «πνίξιμο»
Ενδεχομένως, δεν το προετοιμάζατε αυτό το ραντεβού. Εσείς είχατε πει να πάτε για ένα απογευματινό καφέ και την ώρα που δύει ο ήλιος να ανταποκριθείς στο ερωτικό του τιτίβισμα, αλλά αλλιώς έμελλε η τύχη να σας τα φέρει και κουβέντα στην κουβέντα, έγινε ηλίου φαεινότερο πως θα το ρίξετε το μαλλιοτράβηγμα extension (εσύ) - καρφάκι με gel της Wella για δυνατό κράτημα (εκείνος). Και εκείνος αρχίζει τα γαλλικά, εσύ τα συριστικά ηχητικά εφέ και δεν πάτε μηδεμού και ουδαμού. Πανταχού, όμως, μυρίζει μπαρούτι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα…
 
Ενδυματολογική πρόταση: Αδιάβροχη μάσκαρα όπως και δήποτε, ώστε να είστε όμορφες, ακόμα και αν το ρίξετε το κλάμα. Jean σε χαλαρή αγορίστικη baggy γραμμή για να τρέξετε είτε από πίσω του, αν είπατε χοντράδα τριάντα κιλών, είτε για να φύγετε ως άλλος γοργόφτερος θεός, αν σας πιάσουν οι τάσεις φυγής. Η τσάντα-σακίδιο θα διευκολύνει το τρεχαλητό! Το μακό top θα απορροφήσει τις εκκρίσεις ιδρώτα από την ένταση της στιγμής ή το τετρακοσάρι της αντοπάριστης Θάνου. Run, Forest, run…
 
 
Ραντεβού για κυριακάτικη εξόρμηση
Η ασύλληπτα εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα από ένα απλό σύνολο είναι από τα δυσκολότερα στοιχήματα μίας fashionista. Το να είστε συνάμα και sportive δυσχεραίνει πλείον το deal. Εκείνος θα είναι σα λέτσος (στο λέω να το ξέρεις!). Από εσένα θα περιμένει να είσαι αψεγάδιαστη και φαρφουρένιας ομορφιάς. Άντε, να δούμε…
 
Ενδυματολογική πρόταση: Η γκρι φόρμα είναι λαοσωτήρια! Φορέστε τη με ένα λευκό μπλουζάκι και ένα καρό φουλάρι και το πανωφόρι σας σε χρώμα μαύρο ή λαδί. Το αθλητικό πατούμενο είναι ενδεδειγμένο για τις εκδρομές. Μία χαλαρή κοτσίδα ολοκληρώνει το επιμελώς ατημέλητο look.
 
 
Ραντεβού για φαγητό στους σεβάσμιους γονείς του
Θέλει να σε πάει για φαγητό στους γονείς του. Η ευφροσύνη σου είναι τόσο τρισμέγιστη όσο του εωσφόρου, όταν βλέπει να λαμπαδιάζουν κόμες στους επιταφίους. Και όμως… αν και τρισευδαίμων, μετριάζεται η χαρά σου από το γενικευμένο άγχος για την εμφάνισή σου και κατ’ επέκταση της εντύπωσης, που θα προκαλέσει στους γονείς τους. Γιατί δεν θες εκεί, που θα έχετε συναθροιστεί πανοικεί, να σκεφτεί κάποιος οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο για την «αύρα» σου.
 
Ενδυματολογική πρόταση: Ένα παντελόνι σακακιού σε γήινους τόνους με μία κρουαζέ ζακέτα και ψηλά φινετσάτα παπούτσια είναι ένα ευπρεπές σύνολο, που θα διατηρήσει τη θηλυκή σας πλευρά, χωρίς να αισθάνεστε γυμνή. Για προστιθέμενη λάμψη, συμπληρώστε με δύο-τρία μακριά κολιέ και μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Κούκλες!
 
 
Τελειωτικό ραντεβού (εκδοχή πρώτη)
Τα πράγματα έχουν τελματώσει! Ό, τι και να φόρεσες, πήγε στράφι! Ό, τι και να είπες χαράμι! Και οι όρκοι αγάπης, που είχες πει… από συνήθεια και αυτοί (όπα!). Συναντιέστε για να συζητήσετε, αλλά τι να πείτε;! Οι αποφάσεις έχουν παρθεί! Μαζεύεις τα αποκαΐδια της κατακερματισμένης ψυχούλας σου και τραβάς το δρόμο της μοναξιάς. Από πίσω σου ακούγεται ως soundtrack το «Θεεεεεεεεεεεέ μου, τη δεύτερη φορά/ που θα’ ρθω για να ζήσω/ όσο η καρδιά και αν λαχταρά/ δε θα ξαναγαπήσω…» και κάνεις και μια γυροβολιά (άλα!).
 
Ενδυματολογική πρόταση: Σε αυτό το ραντεβού οφείλεις να είσαι υπερπαραγωγή για να βλέπει τι χάνει (ακόμα και να χάνει μία κτητική ζηλιάρα, γκρινιάρα και παρανοϊκή γυναίκα… χαχαχα!). Βάλε το ντεκολτέ άφοβα και χωρίς ενδοιασμούς. Τα tops με δαντέλα είναι απίστευτα sexy και αρχοντικά παράλληλα. Με μία φούστα  pencil θα κάνει αγκαλιάσει τις καμπύλες σας και θα αναδείξει την γυναικεία σας υπόσταση. Μιας και θα είστε πανέρμη, θα σας χρειαστεί να αισθάνεστε θελκτικές!
 
 
Τελειωτικό ραντεβού (εκδοχή δεύτερη)
Είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον! Ο έρωτας φτιάχτηκε για εσάς! Η ζωή σας είναι πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη! Αγγελάκια πετούν παντού! Όλα τα τραγούδια μιλούν για εσάς και μοιράζεστε τις προτηγανισμένες πατάτες του ταχυφαγείου! Θα μπορούσα να ταυτολογώ επί ώρες πολλά τέτοια τελειώνοντας με θαυμαστικά, αλλά ας πάμε στο προκείμενο… σε ζήτησε σε γάμο και δέχτηκες! Να και το μονόπετρο με μία κοτρώνα, που το βλέπει και ο Ε.Τ. ο εξωγήινος από τον Άρη και χαίρεται και αυτός με τη χαρά σου!
 
Ενδυματολογική πρόταση: Θα είμαι απόλυτη! Μη φορέσετε τούρτα-νυφικό, θα κάψω τα πτυχία μου! Πραγματικά, είναι επονείδιστο και τρομερά κιτς! Το ελαφρύ μακιγιάζ αρμόζει στις περιστάσεις. Κάτι που πρέπει, επίσης, να αποφευχθεί είναι ο κορσές κεντημένος με τα λαμπιρίζοντα διαμαντικά! Συμπιέζεται το καημένο το στήθος όπως οι άνθρωποι μέσα στα βαγόνια του μετρό σε ώρα αιχμής και όλοι θέλουν να φωνάξουν «Ήμαρτον!» (και οι άνθρωποι και τα στήθη!). Επιπροσθέτως, το συμπιούν αυτό στήθος, που φτάνει ως τις αμυγδαλές, προκαλεί τα ήθη του παπά! Κρίμα είναι και αυτός να θέλει να πετάξει τον αγιασμό και να σκέφτεται τις «βουνοκορφές», που θα είναι πασπαλισμένες με περίσσιο glitter… αμήν!
 
Έχω απόψε ραντεβού… ραντεβού με σένα! Λαλαλαλα… (με παχύ λάμδα!)
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Ξενερωτική ατάκα πεσίματος: «Τα μάτια σου έχουν το ίδιο χρώμα με την πόρσε μου...» (Καφετί να το πω ευγενικά, καπιτάλα;;;)
 
Υ.Γ. δεύτερον: Ατάκα πεσίματος στο δρόμο: «Εσύ δεν είσαι κόμματος, εσύ είσαι αρχηγός του κόμματος!» (Μην τα ακούσει αυτά η Αλέκα!)
 
Υ.Γ. τρίτον: Συμβουλή προς το γυναικείο λαό για τις πρώτες μέρες γνωριμίας: Μην αρχίσετε τα απανωτά τηλεφωνήματα. Θα σας σιχτιρίσει!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Συμβουλή προς το ανδρικό λαό για τις πρώτες μέρες γνωριμίας: Παίξ’ το μυστήριος, αφού αρέσει στις γυναίκες. Αλλά με σύνεση, γιατί υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μυστήριο και την αλλλοπροσαλιά!

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers