Τα χρειώδη!
2.5.2011 - 12:48:41 PM 
Η ντουλάπα, όπως και η καρδιά (η καημένη!), είναι το κεντρικό όργανο κυκλοφορίας των στιλιστικών ιδεών για τη γυναίκα. Τα διάφορα ξύλινα, ως επί το πλείστον, ερμάρια λειτουργούν ως αντλίες αποθηκεύοντας τα πολύτιμα ενδύματα και λοιπά αξεσουάρ και εξωθώντας τα στα γυναικεία σώματα προς κάλυψη και προστασία τους, αλλά και μαγνητισμό βλεμμάτων από την τελική εμφάνιση. Λόγω της τρισμέγιστης αναγκαιότητας της καθίστανται απαραίτητες η αμέριστη προσοχή, η ανιδιοτελής αγάπη, η μητρικού βεληνεκούς φροντίδα της ντουλάπας (και της καρδιάς!). Ως εκ τούτου, κάποια βασικά κομμάτια-ενέργειες αποτελούν τα ΧΡΕΙΩΔΗ για επίτευξη επιτυχημένων look και όχι μόνο…
 
 
Επενδύστε…
 
σε ένα μάλλινο μακρύ ΠΟΥΛΟΒΕΡ, κατά προτίμηση με βαθύ V και χρώματος κυανό σκούρο ή μπεζ. Θα σας κρατήσει ζεστή τις κρύες νύχτες (και ημέρες!) του χειμώνα, όταν όλες οι αντρικές αγκαλιές θα είναι απροσπέλαστες, αλλά εσάς δε θα σας νοιάζει, γιατί μέσα στο πουλοβεράκι σας θα δείχνετε σικάτη και απαστράπτουσα και θα σας ζουλεύει όλος ο πληθυσμός, που διαθέτει ωοθήκες ως αναπαραγωγικό όργανο, και αυτό φτάνει και περισσεύει! Φορέστε το με λευκό παντελόνι και θα δείχνετε λαμπερή ωσάν βρεγμένο τσαμπί βοτρυώδες. Με κάμελ μπότες ιππασίας για το χειμώνα, με μπαλαρίνες κόκκινες ή χρυσές τις πρώτες μέρες της Άνοιξης.
 
Προσοχή στο πλύσιμο, αν είναι ολόμαλλο… θέλει χέρι και τρίψιμο και ουχί τον περιστρεφόμενο κάδο του πλυντηρίου (σκεφτείτε το όφελος της σκάφης… επιστροφή στα χρηστά ήθη και έθιμα, συν μπράτσα στιβαρά και αρμοστά για τα tank-tops σας). Σας σώνω με αυτή την ενδυματολογική πρόταση και σας δίνω απάντηση στο ερώτημα «τι να φορέσω από πάνω, που κάνει τόσο κρύο και έχει τουρτουρίσει μέχρι ακόμη και το ήπαρ μου».
 
σε ένα ΣΑΚΑΚΙ. Είναι πανωφόρι- κλειδί του παραδείσου, αφού με το συγκεκριμένο ρούχο φορώντας, απλώς, το jean σας και ένα t-shirt μπορείτε να μεταχθείτε από τη δουλεία σε οποιαδήποτε κοινωνική υποχρέωση ή έξοδο χωρίς να φαίνεστε λιγότερο επιμελημένη και ευπαρουσίαστη από οποιαδήποτε άλλη. Προτιμήστε αυτά σε ανδρική γραμμή και μαύρο χρώμα για να το φοράτε αέναα χωρίς να αποκλειστεί ποτέ από τη λίστα σας για εύκολους συνδυασμούς. Κάντε την ανατροπή και ταιριάξτε το με παντελόνι άλλης υφής ή ύφους για διακριθέν ντύσιμο σε σχέση με τις υπόλοιπες.
 
Το δίδυμο του στα υποδήματα είναι η κλασική ψηλοτάκουνη γόβα, αλλά η μόδα λειτουργεί εφαμίλλως με τη γλώσσα… σα ζωντανός οργανισμός εξελίσσεται. Για ανατρεπτικό, λοιπόν, στιλ μπορεί να φορεθεί ακόμα και με αθλητικό πατούμενο, αν το επιτρέπει η περίσταση, ο γενικότερος τρόπος που ντύνεστε και φυσικά η ηλικία σας.
 
Τι να την κάνεις, λοιπόν, τη στολισμένη την πελερίνα, άμα έχεις το σακάκι το κομψό; Εμ… και όπως προείπα, σωτήριο πανωφόρι για κάθε περίσταση.
 
σε ένα σετ από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ. Κόσμημα κλασικό και κοσμαγάπητο. Είτε επιλέξετε να φορέσετε τα σκουλαρίκια με το μίας σειράς πέρλες κολιέ (για πρωινή εμφάνιση) ή περισσότερες (για βραδινή εμφάνιση), είτε το βραχιόλι με τα σκουλαρίκια, είτε μόνα και έρημα τα σκουλαρίκια είστε στο σώφρονα δρόμο προς την πολυπόθητη επιτυχία του εγκεκριμένου look από είκοσι εννιά στιλίστες (είκοσι είναι!) και editors περιοδικών μόδας (και άλλοι εννέα!). Το μαργαριτάρι φωτίζει και προσδίδει λάμψη ακόμη και στο πιο μουντό χρωματικά σύνολο ή μονότονο ενδυματολογικά ντύσιμο.
 
Αν είναι και αληθινά, τότε πρόκειται, όντως, για μία επένδυση, που δεν θα μετανιώσετε ποτέ και θα τα φοράτε μέχρι τις έσχατες μέρες, που θα εκπέμπει ο Παπαδάκης γκρινιάζοντας για τον ήχο και την εικόνα. Αγοράστε τους προρρηθέντες πολύτιμους λίθους και δώστε τέλος στην καρηβαρία του καθημερινού και ατέρμονου βάσανου «τι κόσμημα να φορέσω σήμερα;».
 
στο ΜΙΚΡΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ. Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το φόρεμα και δε χρειάζονται συστάσεις. Να’ ναι καλά η Coco Chanel, που πρώτη το επέδειξε ως εκλεπτυσμένο και ομορφοκάμωτο βραδινό ένδυμα.
 
Βασικό στοιχείο, που πρέπει να γνωρίζετε για το μαύρο φόρεμα, είναι ότι πρέπει να είναι λιτό και απέριττο, γιατί αυτή είναι η ομορφιά του. Με ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια και βάφοντας τα χείλη σας με ένα έντονο χρώμα, θα έχετε αποκτήσει look υπέρμετρα κομψό δίχως πολλή προσπάθεια.
 
Παρακαλείσθε να μη φοράτε πασμίνες και άλλα τέτοια ντεμοντέ από πάνω (πόσο οικτίρμων να φανώ μπροστά στο τσουβάλι, που καλύπτει ακαλαίσθητα τους ώμους;)! Προτιμήστε το σακάκι ή έστω ένα jean κοντό μπουφάν!
 
σε μία ΜΠΕΖ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ. Εαρινό, ανάλαφρο πανωφόρι, που φοριέται ευκόλως πάνω από παντελόνια jeans, υφασμάτινα, φορέματα, ακόμα και φόρμες αποδεικνύοντας τη χρηστικότητα του. Με πουκάμισο ή μαρινιέρα αποτελεί τέλειος casual συνδυασμός.
 
Για να μη μοιάζετε με τον κατ’ άλλα συμπαθέστατο αστυνόμο Σαΐνη, μη κουμπώνετε την καπαρντίνας σας, αλλά είτε αφήστε την ανοιχτή, είτε δέστε τη με μία ζώνη, αλλιώς η αυτοκαταστροφή του ενδύματος θα είναι αναπόφευκτη και το σήμα της αστυνομικής ταυτότητας θα σας προσφερθεί επάξια!
 
σε ένα ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΓΙΟΝ αξιοσέβαστης μάρκας. Δεν υπάρχει πιο χρήσιμο καλλυντικό από αυτό! Δίνει χρώμα και στιλ. Το πρωί, φορέστε το βάφοντας απλά με μπόλικη μάσκαρα τις βλεφαρίδες σας. Το βράδυ προσθέστε μία γραμμή eye-liner πάνω από τα βλέφαρά σας. Μη φανείτε αμετροεπείς με το ρουζ μονάχα και το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό, αλλά βάλτε σωστή ποσότητα… μην είστε και πελιδνή!
 
στο ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΚΑΜΙΣΟ και ξενοιάστε, αφού θα σας σώσει, όπως ο Αυτιάς τις συντάξεις των υπερηλίκων (τι με έχει πιάσει με την πρωινή ζώνη;), στον προβληματισμό ρουτίνας «τι να φορέσω στο γραφείο», αλλά και στις βραδινές εμφανίσεις σας. Αποτελεί πρώτης τάξεως καμβά για οποιοδήποτε ακριβό, περίτεχνο, ογκώδες κόσμημα και ιδιαιτέρως κολιέ, ενώ είναι βασικό κομμάτι για εύμορφο ανδρόγυνο στιλ. Συνδυάστε το με μαύρη pencil φούστα και φουλάρι για υπέρκομψο office look. Αποφύγετε το κολλητό πουκάμισο, γιατί θα δείχνει φθηνό και θα σας κουράσει σε ύψιστο βαθμό μέσα στο φόρτο εργασίας της μέρας.
 
Το λευκό πουκάμισο χρειάζεται τακτικό πλύσιμο… μην το φορέσετε δεύτερη συνεχόμενη φορά!
 
Και τώρα που μάθετε όλες τις λύσεις και τις επιλύσεις στα καθημερινά ενδυματολογικά αινίγματα και τα πάντα για τα «πρέπει έχοντα», σας μένει μόνο το τι θα μαγειρέψετε. Ευτυχώς, που υπάρχει το Homefood γι’αυτό (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει!)!!!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Η σχέση των γυναικών με την αποταμίευση είναι σαν τη σχέση που έχουν οι ηλικιωμένοι με το σεξ. Κάτι τους έλεγαν περί του ζητήματος αυτού οι γονείς τους, κάτι τους είπαν στο σχολείο οι δάσκαλοι, κάτι τους λένε οι φίλοι τους στα ΚΑΠΗ αναπολώντας τις καλές μέρες, αλλά η χρήση παρελθοντικών χρόνων στην αφήγηση για το θέμα αυτό είναι γεγονός. Τοιουτοτρόπως, και με την αποταμίευση, λέμε εμείς οι γυναίκες: «Θυμάσαι τότε στα δεκατέσσερα μας, που μας λέγανε στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας για την αποταμίευση; Που κάτι μας έλεγε η μεγαλύτερη ξαδέρφη; Που δεν είχαμε ανακαλύψει το shopping therapy και μαζεύαμε το χαρτζιλίκι στον κουμπαρά-γουρούνι για να αγοράσουμε δώρο στην καλή μας μανούλα;». Αμ, θυμάμαι! Πάω να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω από τη δόλια τη μάνα για όλα τα δώρα , που της πήρα στην προ-εφηβική περίοδο!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Θα το απολέσω και το λίγο μυαλό, που διαθέτω με αυτά που αντικρίζω! Μα είναι δυνατόν να βάζετε ένα τόνο lip-gloss πάνω στα χείλη σας, λες και σας έχει μείνει απωθημένο από την Κατοχή; Σαν να έχετε επαλείψει το στόμα σας με απανωτά σάλια.
 
Υ.Γ. τρίτον: Καπέλο τζόκεϊ φορεμένο ανάποδα! Έκανα αμέσως το συνειρμό και ήθελα να της παραγγείλω ένα golden και ένα club. Επιπλέον, έχω μία αμυδρή ηχητική αίσθηση πως την άκουσα να λέει με πνιχτή φωνή: «Εξυπηρετείστε όλοι;»! Όλοι εξυπηρετούμαστε… δεν είμαι σίγουρη για το Fido-Dido στο τέλος με το τρήμα στο «δόξα πατρί» του πηλικίου.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers